3 retete traditionale din Germania

bratwurstGermanilor le place sa manance si sa bea. Acestia au o bucatarie complexa, dezvoltata pe parcursul a catorva sute de ani, care contine preparate bogate, delicioase si calde, ce se servesc intotdeauna in portii destul de generoase.

Iata 3 retete traditionale din Germania pe care merita sa le gusti macar o data in viata:

  1. Carnatii traditionali

Exista mai mult de 1500 de tipuri diferite de wurst (carnati) realizati in Germania, multi dintre ei putandu-se gasi pe tarabele de strada din marile orase si nu numai. Cei mai populari carnati traditionali germani sunt: bratwurst (carnati prajiti) care se prepara cu carne de porc si cu condimente, wiener (vienez) care este afumat si apoi fiert, blutwurst si schwarzwurst. Exista si cateva specialitati regionale cu un gust aparte si nu pe placul tuturor, cum ar fi Currywurst Berlin (carnati cu ketchup si cu curry in partea de sus), Weissurst Bavaria (carnati albi, carora trebuie sa le inlaturi coaja inainte de a-i manca cu mustar dulce) si Rostbratwurst Nurnberg la gratar (care se serveste cu varza murata).

Ingrediente:

  • 1,8 kg carne de porc macra;
  • 450 grame carne de vita sau de vitel;
  • 2 linguri de sare;
  • 2 lingurite praf de nucsoara;
  • 1 lingurita de ghimbir;
  • 1 cana de lapte rece;
  • 2 oua intregi, batute;
  • 1 cana lapte praf fara grasimi.

Mod de preparare:

  • Taie carnea de porc si de vita in cuburi de cate 2,5 centimetri si da-o prin masina de tocat carne de doua ori.
  • Combina condimentele intr-un recipient de 1 litru si amesteca-le cu 1 ceasca de lapte rece si cu ouale batute.
  • Toarna condimentele, laptele si ouale in carnea tocata si amesteca bine intreaga compozitie cel putin 2 minute. Foloseste-ti propriile maini pentru a amesteca ingredientele, astfel incat sa poti forma un amestec uniform.
  • Adauga laptele praf in compozitie si continua sa amesteci totul cu mainile. Acum, poti baga din nou intreaga compozitie prin masina de tocat carne, daca doresti.
  • Odata ce amestecul este bine preparat, acesta trebuie introdus in niste intestine de porc groase de 32-35 mm, urmand sa pui aceste intestine umplute in frigider sau la congelator, imediat.
  • Carnatii preparati pot fi afumati, in functie de preferintele personale.
  1. Eintopf

Tocanita germana sau Eintopf, cum o numesc germanii, este un fel de mancare care poate fi destul de variat, ce include legume de sezon, cum ar fi dovlecei, suc de fructe, broccoli si telina, boabe albe sau rosii de fasole si piper cayenne. Este un preparat foarte sanatos si nutritiv, in care se folosesc, de obicei, ingrediente organice. De asemenea, carnea este un ingredient care trebuie sa existe in celebra Eintopf.

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui;
  • 1 ceapa;
  • 500 grame carne de vita;
  • 500 grame de cartofi;
  • 250 grame ardei verde sau rosu;
  • 2 morcovi;
  • 400 grame rosii (daca doresti);
  • 300 ml supa de legume (instant);
  • 200 grame smantana (optional);
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • zahar, sare, boia de ardei dulce, dupa gust.

Mod de preparare:

  • Se curata de coaja cartofii, morcovii si ceapa, urmand ca legumele sa se taie in bucati mici. Ardeii, de asemenea, trebuie taiati in bucati mici.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, apoi se adauga carnea de vita care se prajeste timp de cateva minute, urmand sa se adauge pasta de tomate si cartofii.
  • Se adauga morcovii si ardeii.
  • Se condimenteaza dupa gust.
  • Intreaga compozitie se lasa sa se fiarba la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute, dar daca iti place tocana mai groasa, lasa compozitia sa fiarba inca 10 minute.
  • La final, adauga o lingura de smantana, daca iti doresti.
  1. Gerollt Uberraschung

Ingrediente:

  • 4 oua intregi;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 morcovi mari;
  • patrunjel;
  • 2 linguri de ulei de masline;

Mod de preparare:

  • Ouale trebuie batute intr-un castron in care se adauga si sarea.
  • Usturoiul trebuie tocat marunt sau zdrobit, iar morcovii trebuie taiati in bucati mici.
  • Se toaca foarte marunt patrunjelul.
  • Uleiul de masline trebuie incins intr-o tigaie.
  • Se toarna ouale batute in tigaie, urmand ca peste ele sa se rasfire usturoiul si morcovii, apoi intreaga compozitie se ruleaza. Rulada trebuie intoarsa de pe o parte pe alta, pana cand intregul preparat se prajeste uniform.