7 lucruri pe care trebuie sa le vezi in Geneva

catedrala st pierre

Orasul elegant situat pe malul celui mai mare lac din Alpi te va surprinde inca de la prima vizita. Cu numeroase spatii verzi si obiective turistice la tot pasul, Geneva atrage milioane de turisti in fiecare an.

Geneva este un oras cosmopolitan, cu influente din toate culturile importante din Europa. Cunoscut in randul turistilor ca fiind o destinatie de lux, Geneva poate fi descoperita si la pas, cu bani putini. Daca iti pregatesti o vacanta in Geneva si nu stii ce sa vizitezi, echipa Eurolines te ajuta cu cateva recomandari. Iata 7 lucruri pe care trebuie sa le vezi in timpul sejurului tau:

1. “Jetul de apa”

jetul de apa geneva

*Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Simbolul orasului Geneva este un jet de apa inalt de 140 de metri, usor de remarcat de la distanta. Desi initial jetul de apa avea un rol important in eliberarea presiunii de la instalatia care producea energie electrica pe Ron, localnicii au indragit atat de tare ideea de a avea un jet imens iesind din apa incat au decis sa construiasca o fantana permanenta in acel loc.

2. Catedrala St. Pierre

catedrala st pierre

*Sursa foto: Peter Stein/Shutterstock.com

In drum spre Centrul Istoric al orasului trebuie neaparat sa faci o oprire la Catedrala St. Pierre. Cladirea dateaza din secolul al XI-lea, insa fatada a fost refacuta in stil neoclasic in secolul al XVIII-lea. Desi intrarea in interiorul bisericii este gratuita, se percepe o taxa pentru accesul in turn de unde poti admira o priveliste impresionanta asupra orasului.

3. Parc des Bastions

parc des bastions

*Sursa foto: Elenarts/Shutterstock.com

Locuitorii Genevei se bucura de numeroase spatii verzi unde se pot relaxa in voie in zilele de weekend sau dupa ce isi termina programul de lucru. Desi sunt multe parcuri in Geneva care ar merita o vizita, daca nu ai foarte mult timp la dispozitie si vrei sa vizitezi unul singur, iti recomandam Parc des Bastions.

4. Zidul Reformarii

zidul reformarii

*Sursa foto:  InnaFelker/Shutterstock.com

Ridicat in anul 1909 pentru a celebra aniversarea cu numarul 400 a lui John Calvin, monumentul aflat in Parc des Bastions este unul dintre cele mai importante obiective religioase din oras. Dedicat reprezentantilor miscarii protestante, zidul prezinta statuile a patru lideri importanti pentru aceasta confesiune religioasa.

5. Jardin Anglais – Gradinile Englezesti

gradinile englezesti

*Sursa foto:  prosiaczeq/Shutterstock.com

Gradinile Englezesti reprezinta un spatiu verde decorat cu un ceas imens din flori, care aminteste de industria cu care Elvetia a devenit faimoasa in randul tuturor europenilor – fabricarea de ceasuri.

6. Palatul Natiunilor Unite

palatul natiunilor unite

*Sursa foto:  photo.ua/Shutterstock.com

Geneva este cunoscuta drept capitala organizatiilor non-guvernamentale, pe teritoriul orasului fiind numeroase sedii importante ale organizatiilor de acest tip. Deoarece nu apartine niciunui stat, Palatul Natiunilor Unite are propriul serviciu postal si propriile timbre. Cu o suprafata impresionanta, Palatul Natiunilor Unite gazduieste peste 3.500 de functionari publici din intreaga lume.

7. Centrul Vechi

centrul vechi geneva

*Sursa foto: Michal Ludwiczak/Shutterstock.com

Ca in orice alt oras european, centrul vechi pastreaza cel mai bine esenta orasului. In centrul vechi al Genevei poti descoperi cladiri cu o arhitectura impresionanta, fantani cu sculpturi spectaculoase si restaurante cu cele mai bune preparate traditionale.


Rezerva acum biletul cu destinatia Geneva si profita de ultimele zile in care se aplica reducerea pentru achizitiile facute in avans. Pentru rezervari si detalii cu privire la oferta, accesati urmatorul link – www.eurolines.ro