9 atractii turistice gratuite din Paris

turnul eiffel

Parisul este cunoscut ca fiind orasul luminilor, capitala a modei si paradisul artistic al Europei . Capitala Frantei insa nu este printre cele mai ieftine destinatii europene.

Fie ca vrei sa iesi la o cina pe Champs-Elysees sau la o sesiune de shopping, trebuie sa fii pregatit sa scoti o suma considerabila de bani din buzunar. Totusi, nu este cazul sa ocolesti Parisul. Exista suficiente lucruri de facut si locuri de vizitat care nu te costa niciun ban. Descopera lista noastra cu 9 atractii turistice gratuite din Paris.

1. Catedrala Notre Dame de Paris

Unul dintre simbolurile orasului, Catedrala Nostra Dame de Paris este primul obiectiv turistic gratuit pe care ti-l recomandam in vizita ta. Poti admira in liniste finisajele interioare exceptionale si vitraliile de dimineata pana aproape de apusul soarelui. Pentru a evita aglomeratia, iti sugeram sa o vizitezi cat mai de dimineata.

2. Sacre Coeur

Biserica facuta din marmura alba este situata in cel de-al 18-lea arondisment. Intrarea in interiorul bisericii este gratuita, insa daca doresti sa admiri privelistea din turnul constructiei, va trebui sa achiti o taxa.

3. Atelierul Brancusi

Sculptorul roman, care a trait si creat in Paris, este omagiat in orasul luminilor in apropiere de piata George Pompidou. Se spune ca Brancusi ar fi facut drumul de la Bucuresti la Paris pe jos si s-a indragostit iremediabil de capitala Frantei unde a ramas pana in ultima zi a vietii sale.

4. Jardin des Tuileries

Pentru o experienta completa, trebuie neaparat sa vizitezi Jardin des Tuileries. Parcul situat intre muzeul Luvru si Place de la Concorde este un adevarat muzeul natural in aer liber.

5. Turnul Eiffel

Este de prisos sa mentionam ca o vizita in Paris fara o poza la turnul Eiffel nu are farmec. Imensul edificiu poate fi admirat de pe gazonul din fata turnului, insa pentru a urca la nivelurile superioare ale monumentului exista o taxa de vizitare.

6. Cimitirul Pere Lachaise

Cimitirul Pere Lacheise este locul de odihna al multor personalitati marcante din literatura, muzica, teatru si politica. Aici, si-au gasit linistea vesnica Proust, Balzac, Oscar Wilde si Edith Piaf.

7. Parc Monceau

Daca ideea de a vizita un cimitir nu-ti surade atat de tare, o vizita in Parc Monceau ar trebui sa fie pe placul tau. Locul favorit al pictorului Oscar-Claude Monet,  Parc Monceau este unul dintre cele mai apreciate parcuri din Paris. In fiecare dimineata zeci de localnici isi fac plimbarea de dimineata sau isi beau cafeaua in mijlocul naturii pe bancile parcului.

8. Arenes de Lutece

Cea mai importanta mostenire de la stramosi, amfiteatrul Arenes de Lutece se afla in cel de-al 5-lea arondisment si poate fi vizitat gratuit in fiecare zi la orice ora.

9. Rue Mouffetard

De la atatea plimbari sigur o sa ti se faca foame. Pe Rue Mouffetard vei gasi cele mai bune preparate frantuzesti.

*Sursa foto: photo.ua/Shutterstock.com