Din iunie, Eurolines te duce in Catania, Italia

CataniaRomanii iubesc Sicilia pentru ca este una dintre zonele din Italia in care comunitatile de romani s-au inchegat cel mai bine. In majoritatea oraselor, dar mai ales in Catania, romanii lucreaza in constructii, ingrijirea persoanelor, turism, dar si in alte domenii. Multi dintre conationalii nostri si-au deschis chiar si mici afaceri, iar magazinele cu produse romanesti se gasesc in majoritatea oraselor.

Datorita numarului foarte mare de cereri, incepand din 16 iunie Eurolines va opera prima cursa regulata din Romania cu destinatia Catania, Sicilia. Plecarile din Romania sunt programate pentru fiecare zi de joi din saptamana, iar returul din Italia se face in ziua de sambata. Pentru un confort sporit, autocarul dispune de WIFI pe teritoriul Romaniei, astfel ca veti putea tine legatura cu cei dragi, pana la iesirea din tara.

Aceasta este o veste buna pentru cei cu dor de duca, dar si pentru cei care au treaba in sudul Italiei. Autocarul va avea statie si in capitala Italiei, Roma, asadar, puteti sa incepeti sa va faceti planurile pentru urmatoarea vacanta!

Preturi

Plecare din Romania – Italia Nord (pana la Roma)bilet dus: 75 euro, bilet dus-intors: 130 euro, valabilitate 90 zile

Plecare din Romania – Italia Sud (Roma – Rggio di Calabria) – bilet dus: 85 euro, bilet dus-intors: 145 euro, valabilitate 6 luni

Plecari din Romania – Sicilia – bilet dus: 95 euro, bilet dus-intors: 180 euro, valabilitate 6 luni

Veste buna pentru cei care vor sa isi primeasca copiii sau familia in vizita. Doar pentru biletul DUS, indiferent de plecare, se aplica super reduceri:

- copiii pana la 2 ani, calatoresc gratuit, fara loc

- copiii pana la 10 ani, achita doar 50% din pretul biletului

- pensionari: 5% din pretul biletului

Statii

In drumul catre Catania, de la iesirea din Romania, autocarul Eurolines va opri in urmatoarele statii: Fernetti, Trieste, Venezia, Padova, Ferarra, Bologna, Firenze, Roma, Catania si Vittoria.

Despre Catania

Catania este un oras cu o istorie veche, de peste 1.000 de ani, fiind al doilea cel mai mare oras din Sicilia, dupa Palermo. Se afla situat pe coasta estica a insulei, la 94 km de Messina si 60 km de Siracuza. Este un oras cu o energie molipsitoare si un centru istoric spectaculos, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO, unde vei putea admira grandiosul Palazza Tezzano si pietele baroce. Orasul are una dintre pietele cele mai vibrante de pe insula, impreuna cu sute de baruri, cluburi si restaurante care contribuie la viata plina de distractie, apreciata de populatia orasului.

In tot acest timp, Muntele Etna se inalta la orizont, iar prezenta sa creeaza un fundal spectaculos al orasului. Se poate spune ca orasul a renascut din cenusa. In anul 1669 Vulcanul Etna a erupt inghitind tot orasul in lava, iar in 1693 un cutremur puternic a luat viata a peste 10.000 de persoane.

In Catania mai poti vizita Piazza Universitaria, Piazza del Duomo cu Fantana Elafantului, care este simbolul orasului, Cattedrale di Sant’Agata (Duomo), Via Crociferi, Teatro Massimo Bellini, Castello Ursino si multe alte obiective interesante pe care asteptam sa le descoperi singur.

Daca doresti sa beneficiezi de noua noastre destinatie si sa iti faci o rezervare, o poti face pe site-ul Eurolines, la numerele de telefon: 0213167782 / 0733102768 sau direct pe pagina de Facebook Eurolines.