Informatii utile despre asigurarea auto din UK

asigurare autoDaca locuiesti in UK si vrei o masina personala, ai nevoie de cat mai multe informatii cu privire la legislatia din Regat referitoare la asigurarile auto. In UK, asigurarile auto sunt putin diferite fata de cele de la noi din tara, dar nu-ti face griji, echipa Eurolines iti va explica diferentele dintre cele trei tipuri de asigurare si care este cea mai potrivita pentru tine.

Tipul I de asigurare auto: Third Party

Primul tip de asigurare auto despre care vom vorbi este echivalentul politei RCA din Romania. Third Party este minimul necesar cerut de lege pentru a conduce o masina pe strazile din UK si de obicei este cea mai ieftina varianta. Asigurarea auto acopera atat costurile masinilor avariate de catre tine, cat si ingrijirile medicale pe care le-ar putea solicita persoanele vatamate in urma accidentului. Ceea ce trebuie sa stii este ca acest tip de asigurare nu acopera daunele masinii tale, in cazul in care tu esti vinovat pentru producerea accidentului si nici nu te despagubeste in caz de furt.

Tipul II de asigurare auto: Third Party Fire and Theft Insurance

Cel de-al doilea tip de asigurare auto disponibil in UK este Third Party Fire and Theft Insurance care acopera pe langa toate cele mentionate la tipul I de asigurare si daunele in cazul unui furt sau al unui incendiu.

Tipul III de asigurare auto: Fully Comprehensive Car Insurance

Similar cu modelul de asigurare CASCO pe care il avem in Romania, cel de-al treilea tip de asigurare auto disponibil in UK acopera toate daunele enumerate la tipurile anterioare plus daunele provocate propriului autovehicul. De asemenea, este bine de stiut ca unii asiguratori introduc in contractul pentru asigurarea auto despagubiri si pentru actele de vandalism, posibilitatea conducerii altei masini decat cea asigurata si iti pot oferi chiar si un alt automobil in cazul unui accident.

Asadar, in functie de nevoile si resursele materiale de care dispui poti alege cea mai potrivita varianta de asigurare auto. Nu uita sa citesti cu atentie toate informatiile prezentate in contract si sa semnezi abia dupa ce esti lamurit in privinta tuturor aspectelor.

*Sursa foto: BLACKWHITEPAILYN/Shutterstock.com