10 lucruri pe care nu le stiai despre Europa

EuropaEuropa este al doilea cel mai mic continent si acopera numai 2% din suprafata Pamantului, respectiv 6,8 % din suprafata terestra. In mitologia Greciei Antice, Europa a fost o printesa pe care Zeus a rapit-o si dus-o pe insula Creta. Pentru Homer, Europa era numele reginei Cretei din mitologie, iar mai tarziu a fost o denumire geografica care facea referire la partea central-nordica a Greciei. Din jurul anului 500 i.Hr. termenul a fost extins pentru a face referire si la teritoriile din nord.

Astazi, Europa este probabil cel mai vizitat continent, aici existand o multime de atractii turistice, monumente vechi de mii de ani, orase moderne, etc.

Iata 10 lucruri interesante despre Europa:

– Europa este al treilea cel mai populat continent dupa Asia si Africa (populatia este de 731 de milioane de locuitori). Cu toate acestea, rata fertilitatii este una din cele mai scazute din lume.

– Istanbul este singurul oras din lume situat pe doua continente, Europa si Asia.

– In fiecare an, pe 9 mai se serbeaza Ziua Europei, ramasa in istorie si sub numele de “Ziua Schuman”. In data de 9 mai 1950, ministrul francez de externe, Robert Schuman, propunea un plan de colaborare economica intre Franta si Germania, totul pentru a elimina rivalitatile dintre cele doua state.

– Rusia este cel mai mare stat din Europa, atat ca suprafata, cat si ca populatie.

– Primele 10 locuri din clasamentul tarilor caritabile sunt ocupate de state din Europa, din acest motiv europenii sunt cunoscuti la nivel mondial pentru generozitatea lor.

– Europa produce putin peste 18% din cantitatea de petrol la nivel mondial.

– In Europa se afla cea mai mica tara din lume. Vaticanul are o suprafata de numai 0,44 km patrati.

– Acum exista 50 de state, dar de-a lungul timpului, peste 70 de tari care faceau parte din Europa au disparut datorita razboaielor sau a modificarii granitelor.

– In prezent, numai 3% din partea vestica a continentului mai beneficiaza de paduri, in conditiile in care in trecut peste 80% din Europa era acoperita de copaci.

– Cel mai vizitat obiectiv turistic din Europa este…Disneyland, Paris.