24 de ore in Nuremberg

nuremberg-

*Sursa foto: Vlada Photo/Shutterstock.com

Nuremberg, cel de-al doilea oras ca marime dupa Munchen din regiunea Bavaria, este un oras vibrant, tipic nemtesc, cunoscut indeosebi pentru turta dulce, targul de Craciun, istoria tumultoasa si spiritul medieval.

Situat la aproximativ 160 de kilometri de orasul Munchen, Nuremberg are o istorie bogata in spate ce a ajutat la cresterea popularitatii in randul turistilor germani si nu numai. Cunoscut ca fiind orasul preferat al nazistilor si resedinta de suflet a conducatorilor germani, Nuremberg a avut anii sai de glorie pana la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Bombardamentele de atunci au distrus o mare parte din patrimoniul cultural si au pus la pamant numeroase bijuterii arhitecturale ce au fost restaurate abia la cativa ani dupa terminarea razboiului.

Printre cladirile vechi, localurile traditionale si bisericile impunatoare, Nuremberg ascunde povesti nemuritoare despre revolte, declaratii contestate, povesti de dragoste si alte intamplari importante. Tot ce trebuie sa faci ca sa le descoperi este sa pornesti la drum si sa te lasi purtat de val.

Nuremberg este cu siguranta un oras ce necesita mai mult de o zi pentru a fi descoperit, insa daca ai numai 24 de ore la dispozitie iti recomandam sa nu ratezi urmatoarele obiective turistice:

  • Centrul Vechi – ca in orice alt oras care si-a conservat cu grija centrul vechi si in Nuremberg aici se afla inima orasului. Separat in doua parti distincte de raul Pegnitz, centrul vechi al orasului Nuremberg este la fel de spectaculos atat in zona de nord, cat si cea de sud. Cladirile ce dateaza de sute de ani, insirate in apropierea raului, abia asteapta sa fie descoperite si admirate.
  • Castelul din Nuremberg – principala atractie turistica din oras a fost ridicata in secolul al XV-lea. Dominand partea de nord-vest a centrului vechi, castelul din oras este o cladire splendida construita initial cu rol de hambar. Aici urmau sa fie depozitate mai multe tipuri de grane culese de localnicii din zona, insa odata cu trecerea timpului acest lucru s-a schimbat. De vazut: Cele mai spectaculoase formatiuni ale palatului sunt constituite de turnurile inalte din care se pot admira cu usurinta imprejurimile centrului vechi.
  • Zidurile orasului – Nuremberg este cunoscut pentru stoicismul cu care a rezistat mai multor atacuri periculoase. Acest lucru s-a datorat in mare parte vitejiei ostasilor si zidurilor puternice care inconjurau orasul. Cu o lungime initiala de cinci kilometri si cu cinci porti de acces (Laufer, Spittler, Frauen, Neu si Tiergartner) zidul Nurembergului a fost un obstacol de neinvins pentru atacatorii ce s-au indreptat catre oras. In prezent, aproximativ patru kilomtri de zid pot fi admirati.
  • Biserica St. Lawrence – o structura cu adevarat impresionanta este reprezentata de biserica St. Lawrence situata in inima orasului. Construita intre secolele XIII si XV, cladirea impunatoare gazduieste importante opere de arta.
  • Christkindlesmarkt (Targul de Craciun) – daca ajungi in oras inainte de sarbatorile de iarna, asigura-te ca faci o vizita targului de Craciun. Cunoscut ca fiind cel mai frumos targ de Craciun din Germania si unul dintre cele mai importante din Europa, targul din Nuremberg este cu siguranta un must-see.

Vrei sa descoperi orasul in amanunt si sa petreci mai mult de 24 de ore aici? Rezerva acum biletul tau pentru unul dintre autocarele Eurolines pe www.eurolines.ro.