3 Destinatii romantice pentru aceasta toamna

Uneori caldura si aglomeratia din sezon, dar si preturile mari, ne impiedica sa ne bucuram de concediu asa cum ne-am dori. Insa cand vine toamna, de la sfarsitul lui august si pana la sfarsitul lui ocotmbrie, foarte multi calatori aleg sa mearga in weekend in diverse locatii si sa petreaca o mini vacanta de vis. Preturile sunt sub medie, temperaturile sunt excelente, iar valul de turisti a mai scazut. Astfel, noi iti propunem 3 destinatii romantice pentru aceasta toamna, cu autocarele Eurolines…

3 Destinatii romantice pentru aceasta toamna

 

1. Bordeaux, Franta

Bordeaux este un oras superb din SV-ul Frantei, aflat pe Raul Garonne. Are in jur de 1 milion de locutori si este al saselea oras ca marime din Franta. Bordeaux este capitala industriei vinului, este casa celei mai mari expozitii de vinuri din lume – Vinexpo, iar anual aceasta industrie produce 14.5 miliarde de euro.

Vinul de Bordeaux se produce aici inca din secolul al 8-lea. Insa nu totul este despre “licoarea lui Bachus”. Centrul vechi al orasului este inclus pe lista UNESCO World Heritage si este un ansamblu arhitectural urban de exceptie, ramas parca neatins de timp inca din secolul al 18-lea.

Clima este mediteraniana, iar temepraturile toamnei se incadreza intre 15 si 24 de grade.

Daca alegi Bordeaux pentru o escapada romantica, iti recomandam sa vizitezi castelele si viile celebre din zona, cum ar fi: Château Margaux, Château Latour sau Château Haut-Brion si chiar sa te cazezi la unul din aceasta parte a Frantei. Bisericile medievale si pietele superbe ale orasului te vor incanta, iar bucataria franceza iti va oferi adevarate surprize.

2. Barcelona, Spania

Barcelona este un oras turistic prin excelenta. Daca in timpul sezonlui este aproape imposibil sa vizitezi vreun obiectiv turistic din cauza aglomeratiei, in toamna lucrurile intre pe fagasul normal. Vremea este excelenta inclusiv toata luna octombrie, asa ca poti merge la plaja in fiecare zi.

Barcelona trebuie vazuta macar o data in viata si sunt convinsa ca vei reveni mereu si mereu. Este eleganta si boema, cand ieftina, cand excesiv de scumpa, cu o viata de noapte vibranta, cu oameni primitori, cu paella, tapas si sangria excelente, cu monumente arhitecturale unice in lume si hoteluri cochete, pentru toate buzunarele.

Iti recomand sa vizitezi Piata Spania si fantana cantatiare Montjuic, sa mergi pe urmele arhitectului Gaudi la casele sale si la Sagrada Familia, sa te ratacesti pe stradutele laterale Ramblei, sa mananci la o taverna plina cu localnici, sa mergi la plaja si sa te bucuri de reducerile de toamna din magazine.

3. Budapesta, Ungaria

Budapesta este aproape de noi si este una dintre cele mai curate si mai frumoase capitale europene. Castelele si podurile sale romantice te invita la promenada, iar atractiile turistice sunt fara numar. Orasul vechi este inclus in UNESCO World Heritage, iar Dunarea curge lin prin centrul Budapestei.

Daca vei vizita zona Castelului Buda vei putea sa fotografiezi panorama incredibila a Capitalei Ungariei, iar seara iti poti invita partenerul la o cina romantica, pe un vaporas care aluneca agale pe Dunare.

Localnicii stiu sa se bucure de viata, au restaurante luxoase, dar si taverne pline de muzica, bere si bucate alese. Cluburile si barurile sunt deschise non-stop, iar toamna vremea este excelenta: nici prea frig, nici prea cald.

Pentru bilete de autocar spre aceste destinatii, adreseaza-te unui specialist Eurolines sau fa o rezervare direct de pe pagina de Facebook!