3 ponturi ca sa vezi muzeul Madame Tussauds din Londra

Muzeul Madame TussaudsOrice turist care ajunge în Londra trebuie sa bifeze o serie de obiective. Pe langa arhi cunoscutele Big Ben, Podul Londrei si Palatul Parlamentului, Muzeul de ceara Madame Tussauds este un punct de neratat.

Cu o istorie de aproape 200 de ani, cu sute de figurine de ceara, care mai de care mai interesante si cu o multime de elemente inedite care stau la baza muzeului de astazi, Madame Tussauds este, fara doar si poate, una dintre cele mai importante atractii pe care le ofera capitala Marii Britanii.

Ce trebuie sa stii despre muzeul Madame Tussauds?

Muzeul a reusit de la infiintarea sa in anul 1835 si pana astazi, sa treaca printr-o multime de evenimente. Acesta a trecut prin bombardamentele din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a trecut printr-un incendiu care a distrus o serie de statui si a fost subiectul unui numar impresionant de filme, piese de teatru sau show-uri TV.

Este atat de popular incat a ajuns sa fie deschise sedii ale sale in multe alte capitale ale lumii. Astazi, putem numara 21 de muzee Madame Tussauds in intreaga lume, inclusiv in America, China sau Australia.

Lucruri inedite despre Figurinele de ceara din muzeu

Desi la o prima vedere figurinele par a fi destul de simple, pentru a ajunge la forma care le face cunoscute trebuie sa treaca printr-un proces extrem de complicat, care implica 250 de masuratori si fotografii, sute de kg de ceara si o investitie de 45.000 de dolari pentru fiecare personaj.

Investitia nu este insa doar una initiala, continuand pe toata perioada vietii figurinelor, prin spalarea parului fiecarui personaj in parte, machiaj sau retusurile aplicate acestuia.

Un lucru foarte interesant despre figurine este faptul ca sunt cu 2% mai mari decat personajele reale. Acesta este procentul care se pierde, de regula, in timp.

Cat costa si cum faci sa economisesti bani cand vizitezi Madame Tussauds?

Costul pentru o experienta inedita in muzeul londonez nu este chiar cel mai mic. Acesta incepe de la 24 de lire si poate sa urce considerabil daca se opteaza pentru intrare prioritara sau pentru alte avantaje cum ar fi locurile speciale in cinematograful 4D ( Da, exista un cinematograf 4D in cadrul muzeului).

Cu putina atentie si cu respectarea unor reguli insa, te poti bucura de preturi mai bune si aceeasi experienta:

  • Ia-ti biletele in avans. Din fericire, biletele pot fi achizitionate online, cu cateva zile in avans. Acest lucru iti aduce o serie de avantaje, printre care faptul ca nu vei mai fi nevoit sa stai la coada dar si faptul ca obtii o reducere substantiala. Practic, orice bilet achizitionat online costa cu 10% mai putin. Daca vrei sa ajungi dupa ora 13:00, poti plati cu pana la 50% mai putin. Biletele pentru 13:00 -15:00 au o reducere de 20%, cele pentru 15:00-16:00 au o reducere de 25% iar cele achizitionate pentru orele de seara au reducere de 50%.
  • Cumpara-ti un bilet de tren. National Rail (compania nationala feroviara) dispune de o oferta inedita: pentru orice bilet de tren cumparat, primesti posibilitatea de a achizitiona 2 bilete la Madame Tussauds la pret de unul.
  • Cumpara-ti un bilet combinat. Daca planuiesti sa vizitezi si alte obiective, cum ar fi Acvariul din Londra, London Dungeons sau London Eye, ai sansa de a beneficia de preturi speciale prin bilete combinate. De regula, pot fi achizitionate de pe oricare dintre site-urile oficiale ale obiectivelor.

Indiferent care este optiunea pe care o urmezi, este bine sa nu ratezi Madame Tussauds. Vei descoperi mai mult decat un simplu muzeu.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

*Sursa foto: chrisdorney / Shutterstock.com