5 centre istorice ale oraselor din Europa pe care trebuie sa le vezi vara asta

strasbourg-1

*Sursa foto: Alex Poison/Shutterstock.com

Fara nicio indoiala indraznim sa spunem ca inima oricarui oras se afla in centrul vechi si acela este primul loc pe care trebuie sa il vizitezi odata ajuns intr-o destinatie noua. Stradutele inguste, pline de istorie,  casele vechi si pe alocuri darapanate, muzeele si bisericile care dateaza de sute de ani te vor face sa cunosti cu adevarat spiritul orasului.

Eurolines isi propune sa te poarte prin toata Europa, in toate locurile superbe ale acestui continent si sa te faca sa te indragostesti de fiecare oras in parte. Asadar, iata care sunt cele 5 orase ale caror centre istorice nu trebuie sa iti scape vara asta:

1. Praga

Praga este una dintre cele mai frumoase capitale europene in special datorita centrului vechi. Nu exista vizitator care sa ajunga in Praga si sa nu-si doreasca sa se piarda pe strazile intortocheate din centrul orasului.

praga

*Sursa foto: kps1664/Shutterstock.com

Piata mare din centrul vechi al orasului este unul dintre locurile favorite de intalnire al localnicilor si destinatia principala pentru turistii care ajung in Cehia.

Rezerva acum biletul catre Praga pe www.eurolines.ro.

2. Stockholm

Plecam din centrul Europei, catre nordul continentului, intr-unul dintre cele mai apreciate orase din punct de vedere arhitectural. Desi stilul scandinav este unul minimalist, lipsit de foarte multe detalii si usor palid, centrul istoric al orasului Stockholm este colorat, vibrant si plin de viata.

gamla stan

*Sursa foto: Estea/Shutterstock.com

O vizita pe stradutele pietruite din Gamla Stan va fi foarte intensa intrucat la fiecare pas vei gasi cate o cladire interesanta pe care s-o admiri sau un element care iti va atrage atentia. Printre locurile din Gamla Stan pe care nu trebuie sa le ratezi se numara Muzeul Nobel, cea mai ingusta alee din tara – Marten Trotzigs Grand, Prastgatan (strada preotului) – unde in trecut obisnuiau sa locuiasca atat reprezentantii bisericii cat si calaul orasului –  si Biserica Germana.

Rezerva acum biletul catre Stockholm pe www.eurolines.ro.

3. Viena

Viena este locul in care te simti ca intr-o curte regala in orice coltisor al centrului vechi –  cladiri aurite si frumos impodobite, statui impunatoare, biserici care mai de care mai spectaculoase si piete mari in care se strang adesea oamenii si rad pana in zori.

viena

*Sursa foto: Shchipkova Elena/Shutterstock.com

Chiar daca te afli in Viena pentru putin timp, n-ai cum sa ratezi centrul vechi. Aici vei gasi o multime de obiective turistice, magazine si restaurante. Printre atractiile pe care nu trebuie sa le ocolesti se afla Opera din Viena, Catedrala St. Stephen si strada Naglergasse.

Rezerva acum biletul catre Viena pe www.eurolines.ro.

4. Copenhaga

Revenim in nordul continentului pentru o alta capitala superba, ceva mai colorata decat Stockholm. Copenhaga este cunoscut drept “orasul oamenilor fericiti” datorita numeroaselor sondaje care ii declara de fiecare data fruntasi pe locuitorii sai. Nu-i de mirare ca se simt atat de bine, avand in vedere frumusetile orasului, stilul de viata activ si sanatos pe care il duc si siguranta economica pe care o au.

copenhaga-Nyhavn

*Sursa foto:  Sean Pavone/Shutterstock.com

Unul dintre obiectivele turistice pe care trebuie neaparat sa le vezi este districtul Nyhavn, considerat si inima orasului. Pe vremuri, Nyhavn era unul dintre cele mai aglomerate porturi din tara, unde veneau si plecau zilnic zeci de ambarcatiuni. Marinarii, turistii dar si localnicii petreceau la un loc in fiecare seara in localurile de pe malul apei.

Rezerva acum biletul catre Copenhaga pe www.eurolines.ro.

5. Strasbourg

Atmosfera pitoreasca din centrul vechi al Strasbourgului te va face sa te indragostesti pe loc de acest oras. Imbracat intr-o haina medievala veche, centrul orasului Strasbourg prezinta povesti de mult uitate cu cavaleri si domnite. Oriunde ai privi, vei descoperi case frumos intretinute, resturante cochete si muzee interesante care abia asteapta sa fie descoperite.

strasbourg

*Sursa foto: Prasit Rodphan/Shutterstock.com

Asigura-te ca adaugi pe lista obiectivelor Place de la Cathedrale, Palais des Rohan, Pont du Corbeau, Grand-Rue, Muzeul de Arta Contemporana si Place Gutenberg.

Rezerva acum biletul catre Strasbourg pe www.eurolines.ro.