5 dintre cele mai frumoase locuri din Amsterdam

Amsterdam, foto Dennis van de WaterUna dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa, Amsterdam este un oras compact, fermecator si cosmopolit, ce te invita la plimbare. Cunoscut, de asemenea, sub numele de “Venetia Nordului” pentru cele peste 100 de canale ale sale, capitala Olandei isi ademeneste vizitatorii cu diferite tururi turistice cu bicicleta, cu barca sau pe jos.

Atragatoare si bine conservata, arhitectura Amsterdamului, predominanta din secolul al XVII-lea, creeaza orasului un fundal cu totul special. De la muzeele de arta si pana la coloratele piete de flori, exista ceva interesant si unic in Amsterdam la fiecare pas.

Iata care sunt cele mai frumoase 5 locuri din Amsterdam:

  1. Gradina Keukenhof

Una dintre cele mai mari ispite ale Olandei, gradina Keukenhof, denumita adesea “Gradina Europei”, este cea mai mare gradina de flori din lume si, totodata, un loc ce ar trebui sa fie vizitat de toti oamenii care calca pe taramul Tarilor de Jos. Situata in regiunea Bulb, intre Amsterdam si Haga, Keukenhof, cu ai sai 7 milioane de bulbi plantati in fiecare toamna, este un spectacol magnific de culori.

In plus, fata de peisajul floral superb, gradina Keukenhof isi ademeneste vizitatorii cu o sumedenie de atractii si activitati, inclusiv diverse spectacole de flori, piete si parade, ce au loc aici pe tot parcursul anului, zboruri memorabile sau excursii cu barca in jurul campurilor de flori, excursii cu bicicleta, restaurante si multe altele. Cel mai bun moment al anului de a vizita Gradina Keukenhof este primavara, atunci cand campurile pot fi admirate in toata splendoarea lor.

  1. Portul din Amsterdam

Merita sa petreci o ora sau doua in port, printr-un tur de croaziera sau, pur si simplu, plimbandu-te seara in jurul caselor si podurilor spectaculos luminate. Daca tot vii pana aici nu ar fi rau sa faci o vizita si Muzeului Maritim National (Scheepvaartmuseum), gazduit de un fost depozit naval pe Oosterdok. Acest muzeu se lauda cu o colectie impresionanta de modele de nave, globuri, instrumente de navigatie si picturi. O alta atractie interesanta in apropiere este Science Center Nemo, un muzeu de stiinta de prin rang gazduit de o piesa arhitecturala uimitoare ce imita forma unei nave de mari dimensiuni.

  1. Biserica Westerkerk

Biserica de Vest din Amsterdam (Westerkerk), cunoscuta ca locatia de nunta a fostei Regine Beatrix, este cea mai populara biserica din oras. Aceasta biserica renascentista este neobisnuita datorita caracteristicilor sale gotice interne si externe. Turnul sau de 85 de metri, cunoscut sub numele de “Langer Jan” (Inaltul John), este cel mai mare din oras, avand pe varf o turla ce este, de fapt, o replica mare a coroanei imparatului, turla ce este plasata acolo in amintirea imparatului Maximilian al Austriei care, in 1489, a fost vindecat de o boala in Amsterdam si, drept multumire, a oferit orasului protectie si dreptul de a include coroana lui in stema.

In interiorul turnului, un carillon proclama ora exacta, ciocanul sau avand o greutate impresionanta de 200 de kilograme, in timp ce clopotele sale avand o greutate de trei tone si un sfert. Alte puncte de interes ale bisericii includ o orga veche de mai bine de 400 de ani si o coloana de marmura interesanta plasata acolo in 1906, in memoria lui Rembrandt, care a fost inmormantat in afara bisericii (el a fost ulterior reintrodus in biserica).

  1. Rijksmuseum

Una dintre cele mai populare atractii turistice din Amsterdam – si, cu siguranta, cel mai important depozit de arta – Rijksmuseum a fost fondat in anul 1809 pentru a gazdui imensa colectie de arta rara si antica a tarii. Impresionanta colectie a muzeului cuprinde aproximativ sapte milioane de opere de arta, inclusiv 5000 de picturi importante, repartizate pe 250 de camere. In plus fata de picturi, Rijksmuseum dispune de o biblioteca bogata ce contine mai mult de 35.000 de carti si manuscrise, precum si numeroase display-uri fascinante ce afiseaza dezvoltarea artei si culturii in Olanda. Turistii nu trebuie sa rateze aici colectiile de artizanat traditionale, sculptura medievala si stilurile de arta moderna. Ei pot sa viziteze faimosul muzeu singuri sau alaturi de un ghid disponibil sa le vorbeasca in limba engleza.

  1. Palatul Regal

Fosta Primarie, Palatul Regal serveste drept resedinta regelui atunci cand el se gaseste in oras. Constructia sa a fost o sarcina monumentala atunci cand a fost inceputa in 1648, necesitand construirea a 13.659 de piloni pentru a sprijini structura mamut. Bazandu-se pe arhitectura Romei Antice, exteriorul palatului este strict clasic, in timp ce interiorul este mobilat magnific, avand apartamente decorate cu o multime de reliefuri, ornamente, sculpturi de marmura si picturi pe tavan.

Superbele picturi de pe tavan au fost realizate de Ferdinand Bol si Govert Flinck, elevi ai lui Rembrandt. Iar asta nu e tot; turistii se vor minuna aici admirand una dintre cele mai bune colectii de mobilier din lume, Sala Aldermen care, de asemenea, contine picturi de Bol si Flinck, si Trezoreria Orasului, cu al sau semineu din marmura spectaculos si cu picturile sale pe tavan realizate de Cornelius Holsteyn. Cea mai mare si cea mai importanta sala este, insa, Sala Consiliului, una dintre cele mai frumoase si somptuoase sali de stat din intreaga Europa.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

*Sursa foto: Dennis van de Water /  Shutterstock.com