5 excursii pe care trebuie sa le faci din Budapesta

eger-budapesta

La o aruncatura de bat de orasele din vestul Romaniei se afla una dintre cele mai frumoase capitale europene – Budapesta. Cu numeroase obiective turistice si o istorie bogata in spate, Budapesta reuseste sa atraga sute de mii de turisti in fiecare an. Pe langa muzeele, pietele si monumentele de renume, Budapesta se mandreste si cu titlul de “capitala SPA” a Europei, castigat datorita centrelor cu apa termala raspandite in jurul orasului.

Daca ai de gand sa petreci mai multe zile in capitala Ungariei, echipa Eurolines iti propune sa nu stai in loc si sa te apuci sa explorezi imprejurimile. Dupa ce ai facut o vizita bailor termale din oras te poti orienta catre alte atractii turistice din tara, aflate in apropierea capitalei. Iata care sunt propunerile noastre:

  • Eger

Eger este unul dintre cele mai frumoase orasele ale Europei si de indata ce vei ajunge aici, il vei indragi intreaga viata. Situat la 140 de kilometri de capitala Ungariei, Eger are nu mai putin de 17 biserici superbe construite in stil baroc, un castel medieval ce dateaza din secolul al XI-lea si o multime de cladiri interesante. Pentru pasionatii de istorie, arhitectura sau fotografie, o vizita in Eger este obligatorie.

  • Palatul Godollo

La numai 30 de kilometri distanta de Budapesta se afla unul dintre cele mai mari castele construite in stil baroc din Europa. Castelul a fost resedinta de vara favorita a Imparatului Austro-Ungar  Franz Joseph si a sotiei sale Regina Elisabeth (cunoscuta si sub numele de Sisi). Castelul dateaza de peste 250 de ani si poate fi vizitat atat pe exterior, cat si in interior. Alaturi de incaperile fascinante, turistii mai pot admira si gradinile splendide ce inconjoara palatul.

  • Parcul National Aggtelek

Acoperind aproximativ 250 de kilometri patrati, parcul national Aggtelek se afla la numai 2 ore si jumatate de mers cu masina. Pe langa flora si fauna ce pot fi admirate aici, parcul Aggtelek este cunoscut in randul turistilor care doresc sa faca drumetii in natura.

In topul celor mai importante atractii turistice din parc se afla pestera Baradla, una dintre cele mai impresionante pesteri din intreaga Europa.

  • Kecskemet

Reginea Great Plains  este una dintre cele mai pitoresti zone ale Ungariei, fiind impanzita de lacuri si rauri, unul mai spectaculos ca celalalt. In inima acestei regiuni se afla oraselul Kecskemet, cunoscut pentru arhitectura deosebita. Stilul Art Nouveau este unul dintre cele mai colorate si mai impresionante stiluri arhitecturale, iar asta poate fi observat la majoritatea cladirilor din Kecskemet.

  • Castelul Diosgyor

Construit in 1340, castelul Diosgyor a fost inspirat din arhitectura castelelor  din Italia. Pazit de patru turnuri marete si un “inel” exterior de fortificatii, castelul se prezinta intr-o stare buna si in zilele noastre. Chiar daca unele parti n-au rezistat atat de bine trecerii timpului, turistii care doresc sa faca o vizita castelului vor putea observa structura initiala si maestria arhitectilor de atunci. Pe langa vizitele ghidate, la castelul Diosgyor se organizeaza adesea pe timpul verii evenimente in aer liber la care iau parte sute de oameni.


 

Iti doresti sa vizitezi Budapesta si locurile mai sus prezentate? Autocarele Eurolines te pot duce pana in “capitala SPA” a Europei. Afla detalii despre orar si tarife pe www.eurolines.ro

*Sursa foto:  Filip Fuxa/Shutterstock.com