5 pub-uri din Londra care au facut istorie

pub londra

Londra este plina de obiective turistice si fara indoiala nu ti-ar ajunge nici o luna sa vezi toate locurile care dau farmec orasului. Pe langa numeroasele muzee si cunoscutele simboluri ale orasului, trebuie sa stii ca exista in Londra cateva pub-uri care au o insemnatate aparte; fiecare dintre aceste localuri au schimbat cursul istoriei sau au avut impact asupra deciziilor care au afectat vietile a mii de oameni. Echipa Eurolines.ro iti prezinta azi cinci pub-uri din Londra care au facut istorie:

  1. The Star Tavern

The Star Tavern este unul dintre cele mai populare pub-uri prin cercurile oamenilor instariti din Londra. Situat in centrul orasului, pub-ul a avut vizitatori de seama precum Peter O’Toole, Diana Dors si Alexander Korda. Pub-ul este cunoscut ca fiind locul in care a fost planificat marele jaf din tren savarsit in anul 1963. In urma jafului a fost sustrasa o suma imensa pentru acea vreme, aproape 3 milioane de lire.

  1. The Grenadier

Construit in 1720, The Grenadier a servit drept cantina pentru fortele armate din zona. A devenit ulterior pub in anul 1818 si se zvoneste ca insusi Ducele de Wellington trecea uneori pe aici. In jurul pub-ului s-a tesut o legenda conform careia locul ar fi bantuit de fantoma unui soldat care a fost ucis dupa ce ar fi trisat la un joc de carti. Totusi, legenda nu tine departe marile nume ale secolului XXI sa se apropie de local. Recent, Madonna a ales acest pub pentru a se relaxa dupa ce sustinuse un concert in Londra.

  1. The French House

Acest local a jucat un rol foarte important in istorie. Paradoxal, primul proprietar cunoscut al acestui pub a fost un german, Herr Schmidt. Desi numele il face sa para clasic si elegant, pub-ul nu are deloc stilul frantuzesc pe care si l-ar fi dorit. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, localul era locul de intalnire al membrilor din Rezistenta Franceza. In fruntea membrilor se afla chiar Generalul de Gaulle.

  1. The Cross Keys

Desi evenimentele din The Cross Keys, n-au schimbat viitorul oamenilor si nici nu a fost locul unor intalniri secrete, pub-ul merita vizitat pentru ca pastreaza aerul autentic al pub-urilor londoneze. Un lucru notabil despre acest local ar fi ca aici este expus un servetel care se spune ca ar fi fost semnal de Elvis.

  1. The Lamb and Flag

The Lamb and Flag este unul dintre pub-urile cu renume din Covent Garden. Printre vizitatorii localului s-au numarat de-a randul anilor nume mari precum scriitorul Dickens si poetul John Dryden. De fapt, locul a ramas in memoria poetului pentru o amintire neplacuta care a avut loc in zona, aici, Dryden fiind victima unei tentative de omor.

Sursa foto: Bikeworldtravel/Shutterstock.com