Amsterdam, destinatia de vacanta de unde nu ai mai pleca

Amsterdam 4Este greu sa definesti cel mai frumos oras al lumii, insa fara doar si poate, Amsterdamul reuseste sa concureze pentru titlu. Capitala Olandei este unul dintre cele mai vizitate orase din Europa si unul dintre cele mai frumoase, oferind o multime de obiective turistice, oameni foarte prietenosi si peisaje urbane impresionante.

Amsterdam a devenit oras in anul 1300 si de atunci, a reusit sa atraga o multime de negustori bogati si de oameni care s-au stabilit aici.

Numarul de turisti care ajung in fiecare an, atinge 3.5 milioane, iar dintre acestia, romanii au o pondere destul de mare. Este un oras ideal pentru o escapada de cateva zile, in weekend si este un oras ideal pentru cei care sunt pasionati de cultura.  De fapt, Amsterdamul reuseste sa ofere cate ceva interesant fiecarui turist, indiferent de preferintele pe care le are. Cei ce apreciaza cultura si istoria, au o multime de muzee de vizitat, cei care apreciaza viata de noapte si petrecerile, sunt asteptati de sutele de cluburi si baruri de noapte, in timp ce persoanele care vor doar sa se relaxeze, pot face plimbari interminabile pe stradutele orasului.

Desi are 1 milion de locuitori si an de an este vizitat de 3.5 milioane de turisti, Amsterdamul nu are o suprafata foarte mare. Astfel, daca vrei sa il explorezi, o poti face pe jos sau cu bicicleta. Evident, o plimbare cu vaporasul pe canalele orasului poate sa fie si ea o optiune ideala pentru cunoasterea locurilor si a vietii din Amsterdam.

Care sunt principalele obiective turistice din Amsterdam?

Daca ai ajuns in acest oras olandez, ai la dispozitie sute de obiective care te asteapta sa le descoperi. In doar cateva zile este aproape imposibil sa le vizitezi pe toate, asadar, trebuie sa alegi acele obiective care pot sa iti ramana intiparite in minte si care iti pot imbogati cu adevarat cunostintele despre lume si despre Amsterdam.

Iata, asadar, cateva obiective turistice de neratat:

Muzeul Van Goch. Este principalul obiectiv pe care trebuie sa il vizitezi in acest oras deoarece reprezinta in totalitate frumoasa metropola. Muzeul contine majoritatea tablourilor lui Van Goch si iti permite sa analizezi cu atentia evolutia pe care a avut-o pictorul. Chiar daca nu esti pasionat de arta, muzeul Van Goch o sa ti se para cu adevarat impresionant. Pretul pentru intrare este de 14 euro iar daca ai pana in 17 ani, intrarea este gratuita.

Muzeul Madame Tussauds. Daca vrei sa faci cunostinta cu vedete uriase, precum Marilym Monroe, Arnold Scwarzenegger sau Oprah, atunci acesta este locul in care trebuie sa ajungi. Este adevarat, toate vedetele sunt realizate din ceara, insa sunt realizate atat de bine, incat vei avea impresia ca sunt reale. Este un muzeu amuzant si impresionant, care poate sa fie gasit si in alte locuri ale Europei, cum ar fi Londra si Berlin. Chiar si in New York si Shanghai exista cate un muzeu de ceara, iar motivul este foarte simplu: este extrem de atractiv. Intrarea in muzeu costa 23 de dolari, iar experienta merita fiecare banut.

Piata Dam. Nu poti sa ajungi in Olanda fara sa descoperi cea mai celebra piata din Olanda. Este un adevarat centru al Amsterdamului si are o istorie foarte interesanta, deoarece aici a fost construit un baraj care bloca raul Amstel. In piata Dom vei descoperi si monumentul national al Olandei, care este dedicat libertatii si reprezinta un obelisc alb, decorat cu foarte multe figuri alegorice. Piata Dam este foarte aproape de cartierul Rosu si de numeroasele cafenele din oras, asadar, este mereu plina de oameni.

Palatul Regal. Daca ai ajuns in piata Dam, trebuie sa vizitezi si Palatul Regal, care a fost construit pentru a fi primarie si, in secolul XVII a fost cea mai mare cladire din toata Europa. Astazi, Palatul Regal este folosit pentru numeroase evenimente oficiale, de nivel inalt si este pus la dispozitia Reginei. Chiar si asa, aproape toata perioada anului palatul este deschis pentru a fi vizitat. Preturile pentru vizitare sunt destul de mici, un bilet pentru adulti costand 4.5 euro.

Fabrica Heineken. Daca nu stii cum se face berea, fabrica Heineken te poate imbogati cu aceasta cunostinta. Este unul dintre obiectivele turistice care atrage mii de turisti in fiecare zi si care iti prezinta intreaga istorie a uneia dintre cele mai cunoscute beri ale lumii. In aceasta fabrica poti sa imbuteliezi personal o sticla de bere, iar pretul pentru o astfel de experienta este de 6 euro. Biletul de intrare in fabrica Heineken este de 18 euro, insa merita fiecare cent.

Muzeul torturilor. Cei care isi doresc sa vada un muzeu cu totul si cu totul inedit, pot sa viziteze acest muzeu al torturilor, care este deopotriva inspaimantator si atractiv. Sunt prezentate cele mai inedite instrumente de tortura folosite in epoca medievala si sunt exemplificate cele mai crude metode care provocau in trecut durerea si moartea. Taxa de intrare in acest muzeu este de 5 euro pentru adulti si de 2.5 euro pentru copii.

Muzeul lalelelor. Laleaua este floarea reprezentativa pentru Olanda, de unde si denumirea de tara lalelelor. Muzeul lalelelor este un muzeu mic, dar extrem de frumos care iti prezinta intreaga istorie a acestor flori si tot ce tine de cultivarea si diversitatea lor.

Sfaturi utile pentru cei care viziteaza Amsterdamul

Daca ai ajuns in Amsterdam nu trebuie sa iti faci probleme in ceea ce priveste siguranta, deoarece este un oras cat se poate de sigur. Astfel, te poti plimba fara niciun fel de problema in orice parte a orasului, inclusiv in cartierul Rosu. Nimeni nu isi doreste ca turistii sa aiba experiente neplacute, asadar, toata lumea incearca sa iti faca sederea cat mai placuta.

Moneda pe care o vei folosi in Amsterdam este Euro si este indicat sa ai la tine cash.

Serviciile de transport in comun sunt excelente, rapide si de incredere. Cel mai indicat este sa achizitionezi un card de 6.5 euro pentru 15 calatorii. O calatorie dureaza o ora si poate sa fie folosita pe orice autobuz sau tramvai. Taxiurile sunt destul de scumpe, asadar, cel mai bine este sa optezi pentru alte variante de transport.

In Amsterdam poti sa faci o multime de lucruri gratuite, cum ar fi sa vizitezi galeriile Muzeului de Istorie, piata de flori sau Piata Waterlooplein.

Pentru a economisi cat mai multi bani, cel mai indicat este sa achizitionezi un card “I Amsterdam” pentru 24, 48 sau 72 de ore, care iti ofera o multime de obiective turistice gratuite sau la preturi reduse.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Amsterdam 2 Amsterdam 3 Amsterdam 5 Amsterdam 6 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Amsterdam