Atractii turistice in Rennes, Franta

Rennes

Situat in nord-vestul Frantei, orasul Rennes este capitala regiunii Bretagne. O treime din populatia orasului, care este in jur de 200 000 de locuitori, este alcatuita din studenti, fapt ce explica atmosfera plina de viata dominanta din Rennes.

Care sunt principalele atractii turistice pe care sa le vizitezi in Rennes, Franta?

In Rennes vei descoperi o multime de locuri istorice, culturale si distractive, demne de interesul fiecarui turist al orasului. Fiind capitala Bretaniei, Rennes surprinde sentimentul de basm din restul peninsulei intr-un cadru urban optimist. Desi vei observa o multime de studenti moderni ce se grabesc spre clasele universitare de aici, Rennes gazduieste, de asemenea, case cu o arhitectura inclinata din secolul al XVIII-lea, precum si piete construite in stil medieval, in care obisnuiesc sa se organizeze fel si fel de evenimente culturale. Aceasta juxtapunere de haos modern si farmec medieval ofera orasului Rennes o energie distinctiva.

Minunatul Palat Sfantul George cu ale sale gradini spectaculoase sunt usor vizibile, datorita faptului ca aceste atractii sunt construite pe o panta plina de culoare. Un pic mai departe se gaseste Place de la Republique, unde turistii pot vizita, de asemenea, splendidul Palat al Comertului. Aceasta este o piata atractiva, cu o gradina placuta construita in stil contemporan, ce se gaseste in mijlocul pietei.

Place de la Marie cu minunata cladire a Operei este un alt loc turistic pe care nu ai voie sa il ratezi in Rennes, acesta fiind, de altfel, un loc destul de popular pentru evenimentele care se organizeaza in acest oras.

La fel ca orice alt oras de interes turistic, Rennes dispune de o strada pietonala eleganta situata in centrul orasului, aceasta fiind, totodata, un bun punct de plecare in cazul in care esti in cautarea unor magazine bune in care sa iti faci cumparaturile. Aceasta strada se numeste La Fayette.

Cea mai interesanta parte a unei vizite a capitalei Bretaniei este, de departe, centrul medieval al orasului Rennes. Din pacate, o mare parte a acestui loc a fost distrus de un incendiu ce a avut loc in anul 1720. Incendiul a durat o saptamana si a afectat mai mult de 900 de case si cladiri. Cu toate acestea, partea care a supravietuit incendiului este, inca, impresionanta, fiind alcatuita din case impozante, Rue de Champ Jacquet si Place del Lices.

Place Sf. Ann este un loc minunat in care sa te opresti sa iei masa de pranz atunci cand esti intr-o vizita in orasul Rennes, acesta fiind locul ideal din care sa admiri cladirile medievale uluitoare si faimoasa catedrala ce se gasesc in jurul pietei.

Alte atractii turistice pe care nu ai voie sa le ratezi intr-o excursie in Rennes sunt:

Parlamentul – in ciuda unui incendiu ce a avut loc in 1994, cladirea a fost reconstruita timp de 5 ani, fiind astazi una dintre cele mai atractive din tot orasul. Datand din secolul al XVII-lea, acest parlament construit in stil italian contine mai multe camere extrem de spatioase si bogat ornamentate, ce iti atrag privirea ca un magnet.

Catedrala Sf. Pierre (construita in mare parte in secolul al XVIII-lea si al XIX-lea, desi fatada sa originala dainuie inca din secolul al XVI-lea) – aceasta este o alta cladire ce trebuie vizitata in frumosul oras Rennes.

Primaria – constructia ce se poate vedea astazi este existenta din secolul al XVIII-lea, cladirea anterioara fiind distrusa in marele incendiu din 1720.

Iti place sa vizitezi muzee pentru a patrunde in istoria si cultura profunda a orasului pe care il vizitezi? In Rennes exista doua muzee notabile ce merita atentia ta. Acestea sunt Musee de Bretagne si Musee des Beaux-Arts. Ambele se gasesc in aceeasi cladire, prima explorand istoria Bretaniei, iar cea de-a doua expunand o colectie impresionanta de picturi ce dateaza din Evul Mediu pana in secolul XX.

Daca vrei sa scapi de agitatia din oras, fa-ti timp pentru a explora superba Gradina Thabor (Jardin du Thabor), care se gaseste langa Biserica Saint Melanie. Acolo vei descoperi o vegetatie spectaculoasa si o atmosfera relaxanta, ideala pentru a-ti reincarca bateriile.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro