Atractiile principale ale Nurnbergului

Nurnberg (5)Atunci cand vine vorba de un concediu Germania, romanii aleg  in special orasele foarte mari, dar asta nu inseamna ca cele mici ar trebui neglijate. Nurnbergul, al doilea oras ca marime din Bavaria, este situat nu foarte departe de Munchen, fiind un orasel care merita toata atentia.

Este o localitate cu atestare istorica inca din 1050, avand un centru vechi extrem de frumos, prin care curge raul Pegnitz. Este cu adevarat deosebit faptul ca intreg centrul este inconjurat inca de zidurile medievale, construite la inceput.

Dupa al Doilea Razboi Mondial, Nurnbergul a fost distrus aproape in intregime, dar astazi acesta este reconstruit in totalitate si ofera o multime de atractii turistice, extrem de interesante.

Care sunt atractiile turistice pe care trebuie sa le vizitezi atunci cand ajungi in Nurnberg?

Vechiul oras. Centrul vechi, sau vechiul oras este deosebit prin faptul ca este incercuit de zidurile construite inca din anul 1452. O plimbare pe aici poate sa fie extrem de romantica si relaxanta, mai ales noaptea, cand reflectoarele ofera o lumina deosebita asupra tuturor elementelor zidului. Daca vrei sa vizitezi centrul vechi al orasului, trebuie sa iti pregatesti o intreaga zi, deoarece aici descoperi muzee fascinante si biserici extrem de interesante. Plimbarea o poti face pe jos, toate obiectivele turistice fiind foarte aproape.

Casa Albrecht Durer. Este o casa care conserva foarte bine aerul medieval si are o importanta uriasa pentru cei din Nurnberg, deoarece aici a trait marele pictor Albrecht Durer intre anii 1509 si 1528. Durer a fost un pictor care a transformat arta din Germania, imbogatind-o cu numeroase elemente italienesti si oferindu-i un plus de personalitate. Daca ajungi sambata in casa Albrecht Durer, te poti bucura de un tur cu ghid, ceva mai deosebit.

Muzeul National German. Este un muzeu care iti va atrage atentia si in care vei petrece foarte mult timp, datorita varietatii mari de exponate. Acesta surprinde foarte bine cultura si realizarile stiintifice ale Germaniei si se afla intr-o veche manastire cartuziana, foarte interesanta din punct de vedere arhitectural. Majoritatea turistilor care ajung aici, pleaca extrem de incantati.

Castelul imperial. Este una dintre atractiile principale ale orasului si este foarte usor de vizitat, deoarece se afla la o distanta foarte mica de zidurile orasului vechi. Castelul este compus din mai multe parti, printre care castelul propriu zis, cu un turn vechi si interesant, grajdurile imperiale si fortareata vestica, care incepe la turnul Sinwell. In aceasta fortareata poti gasi muzeul Kaiserburg si o capela deosebita.

Gradina zoologica Tiergarten. Este o gradina zoologica foarte bine dotata, care va incanta atat  copiii, cat si adultii. Aceasta are inclusiv un delfinariu, unde delfinii vor face o multime de giumbuslucuri. La gradina zoologica se ajunge foarte usor, existand linie de tramvai direct din centrul orasului.

Biserica Sfantului Laurentiu. Exista o multime de biserici remarcabile in Nurnberg, insa St Lorenz poate lua cu usurinta titlul pentru cel mai frumos astfel de lacas. Construita intre 1250 si 1477, biserica are un aspect foarte interesant. Aceasta este flancata de doua turnuri, chiar langa intrarea principala si este impodobita cu foarte multe sculpturi. Interiorul este chiar mai impresionant decat exteriorul, acesta fiind realizat de sculptorii Adam Kraft si Veit Stoss, cunoscuti pentru operele remarcabile.

Muzeul jucariilor. Daca vrei sa vizitezi un muzeu vesel, extrem de captivant, atunci Muzeul jucariilor este locul perfect pentru asta. Acesta dispune de o serie de exponate foarte vechi, multe dintre ele datand inca din Renastere. Majoritatea jucariilor pe care le gasesti aici provin din secolul al XIX-lea si sunt atat papusi foarte simple, cat si jucarii deosebit de complexe, cum ar fi o roata din lemn foarte mare, impodobita cu numeroase beculete colorate.

Centrul de documentare despre partidul nazist. Este o cladire care se afla la periferia din partea de est a orasului si care atrage orice pasionat de istorie, deoarece prezinta o multime de informatii despre politica si secretele partidului nazist. Expozitia este una impresionanta, numarand nu mai putin de 19 sali si o multime de documente. Expozitia se afla in Palatul Congreselor, care a fost conceput pentru a putea primi pana la 50 000 de oameni, dar care nu a apucat sa fie terminat.

Cand trebuie sa vizitezi Nurnberg?

Teoretic, in orice perioada a anului poti sa vizitezi orasul german, insa sfarsitul de primavara, vara si toamna sunt perioade in care ai sanse mult mai mari sa gasesti o temperatura perfecta, fara precipitatii, in asa fel incat sa poti vizita fara probleme intreg orasul.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Nurnberg (1) Nurnberg (2) Nurnberg (3) Nurnberg (4) Nurnberg (6)