Bloemenmarkt, singura piata plutitoare de flori din lume

BloemenmarktO vacanta in Amsterdam poate sa se transforme intr-o adevarata poveste, plina de culori, de momente inedite, de peisaje urbane impresionante si de activitati deosebite. Este greu sa alegi ce urmeaza sa vizitezi in acest oras, dat fiind faptul ca exista sute de obiective turistice de neratat. Este cert ca odata ajuns in Amsterdam vei face tot posibilul sa mai ajungi inca o data si inca o data si…inca o data.

Printre obiectivele turistice deja prea cunoscute, cum ar fi Cartierul Rosu sau Muzeul de Ceara, se strecoara si un obiectiv turistic pe care, aparent, nu il gasesti chiar atat de atractiv, dar care te lasa cu o imagine de neuitat. Piata de flori Bloemenmarkt. Te intrebi probabil ca ce poate sa fie atat de placut la o piata de flori? Daca vorbim despre o piata bucuresteana, cu siguranta nu sunt multe lucruri impresionante. Daca vorbim despre Bloemenmarkt din Amsterdam insa, lucrurile se schimba radical.

Ce este piata de flori Bloemenmarkt?Bloemenmarkt (1)

*Sursa foto: Birute Vijeikiene/Shutterstock.com

Ceea ce o face diferita de toate celelalte piete de flori din lume este faptul ca este o piata plutitoare. De asemenea, se diferentiaza prin diversitatea uriasa de flori pe care le gasesti, de culori si de ambient.

Prima atestare a pietei a avut loc in secolul XIX, atunci cand negustorii din toate colturile lumii aduceau tot felul de plante pentru a le vinde in Amsterdam. Fara a mai debarca, acestia isi vindeau produsele direct din ambarcatiuni, ancorandu-le la marginea canalelor care strabat orasul. Incet, incet, acest obicei s-a transformat intr-o certitudine iar ambarcatiunile s-au transformat in pontoane plutitoare, unde se vand toate florile din lume.

Turistii sunt atrasi de faptul ca este singura piata plutitoare din intreaga lume, dar si ca poti descoperi in inima Amsterdamului un loc desprins din povesti.

Ce poti cumpara din piata Bloemenmarkt si la ce trebuie sa te astepti?Bloemenmarkt (2)

*Sursa foto: MrDenPol/Shutterstock.com

Cunoastem cu totii expresia „La pomul laudat sa nu mergi cu sacul”.  Ei bine, in cazul pietei de flori din Amsterdam este bine sa ai pregatit un sac in care sa indesi toate semintele de flori si toate plantele care iti fac cu ochiul. Vor fi multe! Chiar si in cazul in care esti o persoana care nu iubeste in mod deosebit florile, vei descoperi produse pe care nu te lasa inima sa nu le achizitionezi. In principiu, poti gasi in piata cam tot ceea ce tine de plante, de la bulbi pana la seminte, buchete de flori si accesorii pentru ele.

Experienta unei vizite in Bloemenmarkt poate sa ofere o multime de avantaje:

– miresme deosebite, care iti vor incanta simturile;

– obtinerea unor informatii extrem de bogate despre flori;

– posibilitatea de a cumpara cadouri inedite pentru toti cei dragi;

– peisaj impresionant. Desi este in centrul orasului, piata ofera un peisaj deosebit de atragator, care te va incanta pe deplin.

Daca iti faci griji in ceea ce priveste preturile, spre deosebire de alte servicii si produse achizitionate in Amsterdam, florile nu sunt deloc scumpe. Astfel, poti lua pentru acasa sau cunoscuti o multime de flori care mai de care mai frumos mirositoare.

 *Sursa foto: www.holeinthedonut.com