Budapesta – 9 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

budapesta

*Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Perfecta pentru un city break, capitala Ungariei este  un oras vibrant, plin de obiective turistice care merita vizitate.

De la castele extraordinar de bine pastrate care uimesc prin arhitectura impresionanta, pana la mijloace de transport in comun transformate in puncte de atractie turistica, Budapesta ti le ofera pe toate la un pret accesibil.

Cunoscuta pentru mancarea delicioasa si numeroasele oportunitati pentru distractie, capitala Ungariei trebuie cu siguranta luata in considerare pentru viitoarea vacanta.

1. Castelul Buda

castelul buda

*Sursa foto: Mirelle/Shutterstock.com

Castelul Buda a fost resedinta istorica a regilor Ungariei, iar mare parte din aceasta constructie gazduieste Galeria Nationala. Acest castel (sau “palat” cum ii mai spun localnicii), este una dintre atractiile principale ale capitalei, in special pentru arhitectura sa deosebita. Un lucru pe care nu trebuie sa il ratezi in timpul vizitei la castel este labirintul de la subsol.

2. Cladirea Parlamentului

parlamentul ungariei

*Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Cladirea Parlamentului este una dintre cele mai inalte cladiri din oras, dar in acelasi timp este si unul dintre cele mai vechi edificii legislative din intreaga Europa. Vestea buna este ca daca decizi sa o vizitezi vei beneficia de un tur gratuit, la fel ca oricare alt cetatean al unei tari care face parte din Uniunea Europeana.

3. Baile termale

bai termale din budapesta

*Sursa foto: Vacclav/Shutterstock.com

Budapesta – “Orasul Spa”, are un fel de colectie de mini-statiuni balneare, aceasta fiind capitala cu cele mai multe izvoare termale si medicinale din lume. Oameni din toata lumea vin aici pentru relaxare si pentru a trata diverse afectuni medicale.

4. Piata Eroilor

piata eroilor

*Sursa foto: Byelikova Oksana/Shutterstock.com

Unul dintre principalele puncte de atractie turistica, monumentul din piata, a fost construit pentru a comemora 1000 de ani de la sosirea maghiarilor in Bazinul Carpatilor si formarea statului maghiar. Centrul Pietei Eroilor este dominat de coloana de 36 m inaltime in varful careia se afla statuia Arhanghelului Gabriel, simbol al credintei romano-catolice.

5. Biserica-Grota Sfantul Gerard

biserica sfantul gerard

*Sursa foto: Mikhail Markovskiy/Shutterstock.com

Biserica Sfantul Gerard un sanctuar national maghiar, amplasat intr-o pestera din dealul Gellert. In timpul vizitei acestui monument, o sa fiti incercati de o atmosfera extraordinara acaparata de liniste totala. Biserica este functionala si nu percepe nicio taxa de vizitare.

6. Podul cu Lanturi

podul cu lanturi

*Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Podul a fost inaugurat in anul 1849 si a fost prima constructie permanenta peste Dunare din capitala Ungariei. Decoratiunile din fier forjat si echilibrul compozitional fac din Podul Szechenyi una dintre cele mai frumoase capodopere industriale ale Europei.

7. Insula Margareta

insula margareta

*Sursa foto: Drone Media Studio/Shutterstock.com

Aflata pe Dunare, insula se intinde pe mai bine de 2 km si este acoperita de zone de agrement fiind un loc popular de relaxare. De asemenea, daca ceea ce cauti este distractie, vei fi bucuros sa afli ca pe insula se pot gasi  o mica gradina zoologica, un teatru de vara, cafenele si restaurante.

8. Muzeul Casa Terorii

casa terorii

*Sursa foto: I.H. LIU/Shutterstock.com

Doar turistii care se considera cu adevarat curajosi ar trebui sa considere acest obiectiv turistic, avand in vedere ca intregul loc are legatura cu dictatura fascista. Muzeul prezinta celor interesati, materiale despre armata nazista si cea a Uniunii Sovietice, dar din pacate vizitatorii nu au voie sa faca poze sau sa filmeze in muzeu.

9. Mijloace de transport aparte

transport budapesta

*Sursa foto: Anna Levan/Shutterstock.com

Pe langa obisnuitele mijloace de transport din orice metropola europeana, Budapesta aduce ceva aparte: un funicular care te transporta de la Podul cu Lanturi pana sus, la Castelul Buda. De asemena, o alta modalitate prin care poti sa te bucuri de o priveliste de vis este sa alegi trenul cu sina care merge peste dealul Buda.