Cat costa sa vezi Parisul din Turnul Eiffel?

turnul-eiffel-paris-

*Sursa foto: bancika/Shutterstock.com

Parisul este cu siguranta unul dintre cele mai romantice, mai elegante si mai frumoase orase din intreaga lume. Nu de putine ori este situat in topul preferintelor turistilor si se bucura de locurile fruntase la orice sondaj referitor la destinatiile de vis pe care europenii vor sa le viziteze.

Cu numeroase muzee interesante, catedrale care mai de care mai impunatoare, un parc tematic ce atrage milioane de turisti anual si gradini intinse in care poti sa te relaxezi dupa sesiuni indelungate de shopping, Parisul este fara indoiala una dintre destinatiile complete din Europa.

Despre Paris – “orasul luminilor”

Nu-i lipseste nimic si imbina eficient toate piesele pe care le are. Jongleaza impecabil cu stilurile arhitecturale si influentele artistice. Este casa pentru aproximativ 2.4 milioane de locuitori si destinatie de vis pentru alte cateva milioane de turisti. A stiut cum sa se pastreze in topul preferintelor odata cu trecerea timpului si valorifica la maximum orice obiectiv turistic cu potential. Cam asa s-ar descrie in cateva cuvinte Parisul, capitala Frantei, locul care te farmeca si te imbie deopotriva, locul in care intalnesti la fiecare colt o cladire demna de admiratie.

Cu atatea obiective de vazut, pare imposibil sa descoperi Parisul in cateva zile si asa si este. Indiferent de lungimea sejurului tau, n-ai cum sa strabati toate stradutele cochete ale Parisului si sa vizitezi toate muzeele din oras intr-o singura vacanta. Ce poti face insa este sa descoperi locurile care te intereseaza cel mai tare si sa te bucuri de o priveliste de ansamblu din varful Turnului Eiffel.

Turnul Eiffel – obiectivul turistic pe care nu trebuie sa il ratezi

Cunoscut ca fiind unul dintre simbolurile Parisului si totodata unul dintre cele mai cautate obiective turistice din Europa, Turnul Eiffel este o constructie ce dateaza din anul 1887 care a avut initial un rol minor, servind drept intrare pentru un bulevard important de la vremea aceea. In timp, popularitatea constructiei din fier a crescut de la un an la altul si a ajuns sa fie cel mai cunoscut obiectiv turistic din tara.

Turnul Eiffel are o inaltime de 300 de metri si 3 niveluri. Structura spectaculoasa este un important punct de observatie asupra Parisului – aici venind sute de mii de turisti sa admire frumusetile capitalei Frantei. Orasul poate fi admirat de la toate cele trei niveluri insa cu siguranta cele mai spectaculoase privelisti le poti vedea de la etajul superior si de la etajul 2.

Pentru a evita cozile imense ce se formeaza in fiecare zi la baza turnului, echipa Eurolines va recomanda sa va cumparati online biletele pentru Turnul Eiffel si sa scutiti minute bune pe care le-ati fi petrecut la coada.

Pretul biletelor variaza in functie de perioada anului in care vrei sa vizitezi Turnul Eiffel, varsta, nivelul la care vrei sa urci si modalitatea pe care o alegi sa ajungi la nivelul respectiv. Astfel, biletele incep de la 3 euro si ajung pana la 17 euro dupa cu urmeaza:

  • Acces la nivelul 2 al Turnului Eiffel pe scari – 7 euro/adult, 5 euro/copil (12-24 ani), 3 euro/persoana cu dizabilitati, copil (4-11 ani)
  • Acces la nivelul 2 al Turnului Eiffel cu liftul – 11 euro/adult, 8.50 euro/copil (12-24 ani), 4 euro/persoana cu dizabilitati, copil (4-11 ani)
  • Acces la nivelul 3 al Turnului Eiffel cu liftul –  17 euro/adult, 14.50 euro/copil (12-24 ani), 8.50 euro/persoana cu dizabilitati, copil (4-11 ani)

Viziteaza si tu Turnul Eiffel cu ajutorul autocarelor Eurolines. Rezerva-ti acum biletul pe www.eurolines.ro si bucura-te de un sejur de poveste in capitala Frantei.