Cauti un job in strainatate? Afla care sunt criteriile de selectie si salariile

shutterstock_571977865*Sursa foto: IR Stone / Shutterstock.com

Mii de oameni iau decizia de a pleca din Romania in strainatate pentru a duce o viata mai buna, sperand la un pachet salarial avantajos. Fie ca vorbim despre Germania, Franta, Italia sau Tarile Nordice, aproape orice destinatie din Europa Occidentala este cautata de romanii dornici de un trai mai bun.

Si nu e de mirare de ce: nivelul de trai este unul bun in comparatie cu salariile primite, salariile sunt de 3-4 ori mai mari decat cele din Romania, sistemul medical si infrastructura sunt bine puse la punct, etc.

Decizia de a pleca intr-o tara straina pentru a munci nu este una usor de luat, dar satisfactiile sunt garantate. Cel mai greu este sa te desparti de familie, de cei dragi si sa gasesti un job stabil (este de preferat sa cauti inca din Romania). De aceea, ne-am gandit sa iti venim in ajutor si sa iti dam mai multe detalii despre cele mai cautate job-uri in strainatate.

Sofer camion – Germania

Candidatul ideal pentru acest job trebuie sa detina permis de conducere categoriile C+E (de preferat sa aiba si experienta), atestat transport marfa, nivel ridicat de concentrare, sa nu aiba cazier judiciar, sa poata lucra in doua schimburi, sa cunoasca germana si engleza.

Ca si beneficii poti avea un contract pe perioada nedeterminata direct cu angajatorul, bonusuri de performanta, support mutare familie in Germania.

Salariu: 1000 – 2000 euro/luna.

Aplica pentru acest job: https://goo.gl/HsYCw6

Asistenti medicali – UK

Se stie ca spitalele din Anglia sunt interesate de personalul medical din tara noastra, deoarece angajatii din Romania sunt mult mai ieftini decat englezii si sunt si bine pregatiti. Daca nu ai experienta medicala nu trebuie sa te descurajezi, se accepta si aplicanti care au avut grija de cineva in familie. Trebuie in schimb sa stii limba engleza la un nivel conversational, sa fii o fire grijulie, sociabila si onesta.

Salariul de inceput este unul excelent (de la 1500 la 2200 de lire pe luna), poti beneficia de cursuri de training ce dureaza cateva zile (in functie de spital).

Aplica pentru acest job: https://goo.gl/Sa9Bca

Persoane necalificate – Germania

Pentru persoanele necalificate care doresc sa munceasca in strainatate salariul incepe de la 1400 euro pe luna pentru un job intr-un depozit de haine, mai exact etichetare si ambalare. Contractul poate fi incheiat pe perioada nedeterminata sau determinate, contract de cateva luni cu program de 9 ore pe zi, 5 zile pe saptamana.

Aplica pentru acest job: https://goo.gl/qqVPvM

Sudor – Germania

Pentru a aplica la un job de sudor trebuie sa stii sa realizezi sudura MIG-MAG, sa executi lucrari dupa desen tehnic, sa ai un atestat de calificare, sa cunosti limba germana la nivel conversational (vei fi testat printr-un interviu telephonic), sa ai carnet de conducere categoria B. Unele firme acopera o parte din costurile de cazare sau ofera prime de Craciun.

Aplica pentru acest job: https://goo.gl/EBNqF8


 Ai gasit locul de munca potrivit pentru tine? Autocarele Eurolines te ajuta sa ajungi in destinatia dorita. Rezerva acum bilet pe www.eurolines.ro, www.flixbus.ro sau in agentiile Eurolines Romania si Flixbus.