Ce muzee putem vizita in Amsterdam?

Amsterdam (2)Atunci cand vizitezi Olanda, trebuie neaparat sa ajungi si in frumosul oras istoric Amsterdam. Nu numai datorita cladirilor pitoresti, magazinelor ciudate si cafenelelor atipice, dar si pentru a vizita uimitoarele muzee din frumoasa capitala a Olandei, care te vor uimi prin originalitatea lor!

Iubitorii de arta nu ar trebui sa plece din Amsterdam fara a vizita Muzeul Van Gogh, unul dintre cele mai importante muzee de arta din Olanda, Muzeul de Tatuaje, Casa Anne Frank, Muzeul Rijk sau Muzeul Heineken. Exista, de asemenea, multe alte muzee pe care le poti vedea in Amsterdam. Cu toate acestea, ai nevoie de cel putin o saptamana pentru a le putea studia in profunzime pe toate. De aceea, este recomandat sa vezi macar cele mai importante muzee.

Viziteaza Muzeul Van Gogh!
Acest muzeu contine cea mai mare colectie de picturi de renume mondial semnate de celebrul artist Vincent Van Gogh.

In muzeul Van Gogh vei avea posibilitatea de a admira o colectie permanenta de peste 200 de picturi, desene si scrisori semnate atat de celebrul pictor mentionat anterior, cat si de alti artisti. Acest muzeu gazduieste expozitii pe diferite teme din istoria artei secolului al XIX-lea, pe care le poti studia atat in limba engleza, cat si in limba olandeza. Poti beneficia, de asemenea, de un tur audio, care este oferit in noua limbi straine diferite: engleza, olandeza, franceza, japoneza, germana, spaniola, italiana, rusa si mandarina. Nu trebuie decat sa selectezi limba pe care o intelegi cel mai bine si sa te bucuri de frumusetile operelor de arta expuse in acest celebru muzeu. Pentru a intra in posesia unui astfel de audiotur, insa, va trebui sa platesti 5 euro in plus.

Poti gasi Muzeul Van Gogh in Piata Muzeelor (Museumplein), unde se afla, de asemenea, Muzeul Rijk si Muzeul Stedelijk. In aceasta locatie se poate ajunge destul de usor cu transportul public. Din Gara Centrala din Amsterdam, trebuie sa iei tramvaiul 2 care duce la Nieuw Sloten, sau tramvaiul 5 care duce la Amstelveen Binnenhof. Dupa ce urci in tramvai, va trebui sa fii atent sa cobori la statia Van Baerlestraat. La Muzeul Van Gogh se poate ajunge, de asemenea, cu masina, sub aceasta piata existand o parcare subterana destul de mare.

Muzeul Van Gogh este deschis zilnic de la 10:00 la 18:00, insa vinerea acesta ramane deschis pana la ora 22:00, deoarece noapte de vineri este una speciala a muzeului, in care holul central se transforma, avand un bar, sezlonguri, proiectii video, DJ, muzica live si multe alte elemente de distractie pentru tinerii petrecareti.

Taxa de intrare in acest muzeu este 17 euro pentru adulti, iar persoanele mai mici de 18 ani au intrarea gratuita.

Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Traieste o experienta uimitoare vizitand Muzeul Heineken!
Marca de bere olandeza Heineken este foarte celebra printre iubitorii de bere din intreaga lume. Fanii acestei beri pot vizita Muzeul Heineken Experience, unde pot gasi fosta fabrica de bere Heineken intr-o cladire istorica monumentala.

Vizitand acest muzeu, vei avea posibilitatea de a afla informatii pretioase despre faimosul brand de bere, poti vedea reclame vechi si multe alte lucruri interesante. Trebuie sa ai in vedere, insa, ca aceasta se numeste Experienta Heineken si ca divertismentul joaca un rol esential in timpul petrecut in acest muzeu.

La sfarsitul turului, vizitatorii vor primi o bautura gratuita. In conformitate cu legislatia olandeza si cu politica Heineken, bauturile alcoolice nu se servesc vizitatorilor sub varsta de saisprezece ani.

Muzeul Heineken Experience este deschis zilnic de la 11:00 la 19:00, iar taxa de intrare este de 15 euro. Biletele pot fi achizitionate, insa, doar pana la ora 17:30. De asemenea, trebuie sa stii ca vizitatorii sub varsta de optsprezece ani trebuie sa fie insotiti de un adult.

Muzeul Heineken Experience este situat chiar in centrul orasului Amsterdam si se poate ajunge usor cu masina si cu transportul public.

Muzeul Heineken, Amsterdam (5)

Intoarce-te in timpul celui de-al doilea razboi mondial, vizitand Casa Anne Frank!
Casa Anne Frank este un muzeu celebru situat in Prinsengracht, Amsterdam. Acolo vei gasi un spatiu exponential care scoate in evidenta toate formele de persecutii naziste din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Mai exact, acesta este locul in care Anne Frank si familia ei de evrei s-au ascuns de nazisti in perioada 1942-1944. Din pacate, Anne si alte persoane care s-au ascuns in aceasta casa au fost descoperite si arestate.

Camerele din aceasta locuinta, pe care le vei putea vizita, descriu foarte bine atmosfera sumbra a acelei perioade, fiind dotate, de asemenea, cu documente istorice, fotografii, imagini de film, obiecte personale si jurnalul original al lui Anne. Toate aceste lucruri care apartin persoanelor ce s-au ascuns in aceasta casa in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial sunt expuse in muzeu, astfel ca le vei putea studia in profunzime in timpul vizitei tale. Desi nu este o experienta prea placuta, merita sa vizitezi si sa cunosti indeaproape experienta trista a Annei Frank in timpul persecutiilor naziste.

Du-te la Muzeul Rijk (Rijksmuseum)!
Rijksmuseum, situat in Piata Muzeelor, prezinta o combinatie de diferite picturi ale marilor artisti olandezi, dar si opere de arta din ceramica, mobilier, statui si cateva exemple din Beaux-Arts. Acesta este, cu siguranta, unul dintre cele mai frumoase muzee din intreaga lume, existand de mai bine de 200 de ani. Una dintre marile capodopere pe care le poti admira in Muzeul Rijk este “Rondul de Noapte”, un tablou celebru semnat de Rembrandt.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Amsterdam (1) Amsterdam (3) Amsterdam (4)