Ce muzee trebuie neaparat vizitate intr-o calatorie la Londra?

Londra (3)Londra este un oras bogat in arta, istorie si cultura. Daca iti plac toate aceste 3 aspecte si ai in plan vizitarea capitalei Angliei, mergi la cateva muzee din Londra, deoarece, cu siguranta, nu vei regreta deloc! Muzeele din Londra sunt atat de diversificate, incat orice om, indiferent de gusturile sale, ar putea gasi ceva care sa ii placa.

Pentru impatimitii de istorie este recomandat Muzeul Imperial War. Iubitorii de arta ar trebui sa viziteze Tate Modern. Iar celor care se dau in vant dupa sporturi se recomanda explorarea Muzeului Lawn Tennis Wimbledon. Exista ceva pentru toata lumea in muzeele din Londra, care, de altfel, se gasesc intr-un numar impresionant.

Iata care sunt principalele muzee ce trebuie neaparat vizitate intr-o calatorie la Londra:

Muzeul Britanic (British Museum)

Fondat in 1753, Muzeul Britanic detine o colectie remarcabila ce se intinde peste 2 milioane de ani de istorie umana, cu mai mult de 13 milioane de piese de arta. Aici, vizitatorii se pot bucura de o comparatie unica intre comorile culturale ale lumii sub un singur acoperis, centrat pe magnificul Great Court. Obiecte de arta celebre din intreaga lume, cum ar fi Rosetta Stone, sculpturi din Parthenon si mumiile egiptene sunt vizitate de pana la 5,8 milioane de turisti in fiecare an. Exista, de asemenea, un program de expozitii speciale, tururi zilnice de galerii, discutii si excursii ghidate de care se pot bucura vizitatorii Muzeului Britanic.

Muzeul Britanic

Muzeul Tate Modern

Muzeul National Britanic de arta moderna si contemporana se gaseste in fosta statie de alimentare Bankside de pe malurile Tamisei. In aceasta cladire ai ocazia de a admira munca uimitoare depusa de artisti precum Cezanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dali, Pollock, Warhol si Bourgeois. Mai mult decat atat, intrarea este gratuita, asadar nu ar trebui sa ai nicio scuza sa nu vizitezi Muzeul Tate Modern din Londra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muzeul de Istorie Naturala

Muzeul de Istorie Naturala din Londra contine sute de exponate interesante si interactive, fiind gazduit de una dintre cele mai frumoase cladiri din oras. Reperele cele mai populare ale muzeului sunt galeria Dinozaurilor, galeria Mamiferelor cu un model fantastic de balena albastra si Holul Central, unde se gaseste scheletul iconic al unui diplodocus. In plus, Muzeul de Istorie Naturala din Londra ofera un program amplu de expozitii si evenimente temporare, inclusiv sansa de a discuta cu expertii zilelor noastre in legatura cu diferite subiecte de stiinta si natura.

Galeria Nationala (National Gallery)

Galeria Nationala din Londra are expuse picturi vest-europene ce dateaza din 1250 pana in 1900. Vizitatorii pot vedea aici lucrari uimitoare semnate de Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Renoir, Cezanne si Van Gogh. De asemenea, acest muzeu organizeaza expozitii speciale, prelegeri, programe audiovizuale, tururi cu ghid si evenimente de vacanta pentru copii si adulti.

Galeria Nationala

Muzeul Victoria si Albert

Muzeul Victoria si Albert este probabil cel mai mare muzeu de arta si design din intreaga lume, reprezentand peste 3000 de ani de creativitate umana, cu o diversitate de colectii de neegalat. Situat in South Kensington, Muzeul Victoria si Albert a suferit recent un program de reinnoire si restaurare. Acesta evidenteaza Galeriile Medievale ale Renasterii, care contine una dintre cele mai mari comori ale supravietuirii din acea perioada, uluitoarea Galerie de Bijuterii William si Judith Bollinger, dar si ilustreaza istoria Marii Britanii prin arta si design. In plus fata de colectia permanenta care este gratuita, V&A ofera vizitatorilor un program de expozitii temporare aclamat la nivel international, precum si un amplu program de evenimente.

Muzeul de Stiinta din Londra

Muzeul de Stiinta din Londra afiseaza obiecte care au schimbat viata oamenilor de-a lungul timpului. Printre cele mai celebre obiecte stiintifice se numara celebra Rocket a lui Stephenson si modulul de comanda a lui Apollo 10. De asemenea, vizitatorii pot viziona aici un film 3D captivant despre stiinta, pot zbura cu RAF Red Arrows intr-un simulator de efecte speciale si, mai mult decat atat, se pot confrunta cu trecutul, prezentul si viitorul tehnologiei in 7 etaje cu galerii impresionante ale muzeului.

Muzeul National de Stiinta

Muzeul Wimbledon Lawn Tennis

Muzeul de Tenis Wimbledon ofera vizitatorilor un tur remarcabil si multidimensional in ceea ce priveste traditiile, trofeele, pozele si sunetele care au facut din Wimbledon sa fie cel mai ravnit titlu din toate turneele de tenis. In plus, muzeul foloseste touchscreen interactiv si ghiduri audio pentru a aduce istoria tenisului la viata. Iar pentru ca Simona Halep a reusit sa readuca atentia romanilor la frumosul joc de tenis, ea insasi reusind rezultate extraordinare la Wimbledon in 2014, cu siguranta te-ar incanta vizitarea acestui muzeu ce detine amprentele celor mai mari campioni de tenis din istorie.

Muzeul Charles Dickens

In anul 2012 s-a celebrat bicentenarul nasterii lui Charles Dickens. Muzeul Charles Dickens este situat in cladirea in care el a trait intre 1837-1839, punand astazi la dispozitia vizitatorilor o colectie remarcabila care include scrisori, fotografii, primele editii, mobilier si multe alte obiecte personale.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro