Londra – atractii turistice care nu trebuie ratate

Londra 2Londra este cea mai mare zona metropolitana din Regatul Unit, cu o populatie de peste 8,1 milioane de locuitori, fiind astfel cea mai mare zona urbana din intreaga Mare Britanie. Londra este un oras lider la nivel mondial atunci cand vine vorba de turism, finante, moda, divertisment, mass-media, sanatate si multe alte domenii.

Acest oras detine 4 locuri care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, acestea fiind: Biserica St. Margaret, Palatul Westminster, Gradinile Kew si Turnul Londrei. Capitala Angliei are, de asemenea, o gama diversa de culturi si oameni care vorbesc peste 300 de limbi diferite. In plus, in Londra exista multe atractii mari si locuri celebre pe care le vedem adesea in televiziune si cinema.

Iata care sunt atractiile de top ale Londrei, pe care nu trebuie sa le ratezi:

Turnul Londrei – Turnul Londrei este cunoscut, de asemenea, sub denumirile de Palatul Regal al Majestatii Sale si Cetatea. Acesta este un castel istoric din centrul Londrei, situat pe malul de nord al raului Tamisa. Acest monument a fost construit de catre William Cuceritorul in anul 1066 pentru a proteja Londra si, totodata, pentru a-si afirma puterea. Turnul Londrei a jucat un rol important in istoria Angliei, fiind casa pentru Royal Mint, dar si inchisoare, birou pentru registrele publice si trezorerie. Turnul Londrei a devenit unul dintre simbolurile regalitatii, fiind construit in jurul Turnului Alb. Foarte multe evenimente au loc in Turnul Londrei, inclusiv festivalul medieval de Craciun, care dureaza din 27 decembrie pana in 31 decembrie. Fiind un monument istoric atat de important, acesta nu trebuie ratat de niciun turist care viziteaza frumoasa capitala a Angliei.

Aquariumul din Londra – Acesta este cel mai mare acvariu din lume, oferind tuturor turistilor o experienta magica de viata marina situata chiar in inima Londrei. Aquariumul londonez este situat intr-o sala din cladirea culturala County Hall, pe malurile raului Tamisa, chiar langa Ochiul Londrei si Podul Westminster. Aici vei putea vedea diferite specii de rechini, precum si o mare selectie de pisici de mare.

Acvariul are o colectie de aproximativ 350 de specii de pesti. Acesta se intinde pe trei etaje si 14 zone diferite, unde exista apa dulce, rauri, iazuri, apa din Atlantic, apa din Pacific, apa din Oceanul Indian, piscina, ape termale, recif de corali, nevertebrate, apa dulce din zone tropicale, etc. Display-urile includ oceane adanci, iazuri de apa dulce, recife de corali si mlastini cu mangrove. Aici turistii trebuie sa aiba grija la piranha, rechini, stele de mare, caluti de mare si alte cateva soiuri de pesti.

Ochiul Londrei – Ochiul Londrei (London Eye) este in prezent cea mai inalta roata din lume, avand o inaltime de circa 135 de metri. Fiecare dintre cele 32 de capsule ale Ochiului Londrei cantareste 10 tone, iar o rotatie completa se finalizeaza in 30 de minute, viteza de deplasare fiind de mai putin de 1 kilometru pe ora. A fost nevoie de sapte ani si de abilitatile a sute de oameni din cinci tari diferite pentru ca Ochiul Londrei sa devina o realitate. Circumferinta rotii este de 424 metri, ceea ce inseamna ca, in cazul in care aceasta se destrama, ea ar fi ce 1,75 de ori mai mare decat cea mai inalta cladire din Marea Britanie – One Canada Square din Canary Wharf.

Dupa cum am mentionat mai sus, inaltimea Ochiului Londrei este de 135 metri (echivalent cu 64 de cabine telefonice rosii situate una peste alta), fiind a patra cea mai inalta structura din Londra, dupa BT Tower, Turnul 42 si One Canada Square. Aceasta atractie turistica este situata pe malul sudic al raului Tamisa si este vizavi de Big Ben si Camerele Parlamentului. Unele dintre obiectivele turistice pe care le poti admira intr-un tur spectaculos cu Ochiul Londrei sunt Palatul Parlamentului, Catedrala St. Paul, Turnul Canada, Turnul British Telecom, Canary Wharf si Aeroportul Heathrow.

Madame Tussauds – Madame Tussauds este una dintre cele mai vechi si cele mai renumite atractii turistice din Londra. Acesta este un muzeu de ceara renumit in Londra si in intreaga lume. Aici poti vedea figuri din ceara ale vedetelor tale preferate, printre care se numara staruri de cinema, artisti, figuri istorice, figuri regale, sportivi de renume mondial, dar si ucigasi si alte persoane infame din istoria lumii. Muzeul Madame Tussauds este situat pe Marylebone Road, chiar langa faimosul Baker Street. Daca iti doresti sa vizitezi acest muzeu exceptional, incearca sa iti rezervi un bilet din timp, pentru a nu asista la cozile incomensurabile de la ghisee.

Big Ben – Big Ben este una dintre cele mai renumite repere din Londra. Principalul clopot, cunoscut oficial ca Marele Ben, este cel mai mare clopot din turn, fiind si o parte a Marelui Ceas a Palatului Westminster. Pseudonimul Big Ben este adesea folosit pentru a desemna ceasul si turnul cu ceas. Ceasul, in sine, este al patrulea ceas ca marime (diametru) din intreaga lume, iar turnul Big Ben este a treia cladire inalta cu ceas din lume. In anul 2015 se sarbatoresc 156 de ani de la infiintarea acestui monument.

Cele patru cadrane ale ceasului au 23 de metri patrati, minutarul are 14 metri lungime, iar cifrele au 2 metri inaltime. Minutarul este reglementat cu un teanc de monede plasate pe pendulul imens. Numele Big Ben provine, de fapt, de la Sir Benjamin Hall, care a asistat la constructia acestuia.

Podul Turnului – Podul Turnului (Tower Bridge) este una dintre cele mai renumite atractii de top ale Londrei. Acesta a fost construit intre ani 1886 si 1894, fiind atat un pod mobil, cat si un pod suspendat peste raul Tamisa. Acest pod are o istorie fascinanta, iar cea mai buna modalitate de a afla aceasta istorie este de a vizita Expozitia Tower Bridge. Expozitia este deschisa in fiecare zi, cu exceptia zilei de Craciun.

Palatul Buckingham – Acest palat a fost resedinta permanenta a Monarhului inca din anul 1837, iar in prezent este folosit in scopuri administrative. In incinta palatului se organizeaza mai multe evenimente pentru Regina, au loc receptii oficiale, iar camerele de Stat ale palatului sunt deschise pentru publicul larg in fiecare an. Palatul Buckingham are 775 de camere in total. Acestea includ 188 de camere pentru personal, 78 de bai, 19 camere de stat, 92 de birouri, 52 camere regale si camere pentru invitati. Constructia palatului are 108 metri lungime, 120 de metri adancime si 24 de metri inaltime.

Muzeul Britanic – Acest muzeu infiintat in anul 1753 este dedicat culturii si istoriei lumii. Muzeul se bazeaza, in mare masura, pe colectiile lui Sir Hans Sloane (16 aprilie 1660 – 11 ianuarie 1753), acesta fiind un om de stiinta irlandez si fizician. Muzeul Britanic detine numeroase expozitii diferite si este gratuit in fiecare zi in care este deschis publicului.

Incepand cu data de 1 mai 2015, Eurolines ofera o cursa directa din Romania catre Londra. Mai multe detalii puteti afla aici.

Pentru rezervari si informatii suplimentare privind destinatiile din Europa va invitam pe site-ul nostru, www.eurolines.ro

Londra Londra 3