Ce poti face intr-un city break in Praga?

Praga

Foto credit: Luciano Mortula/shutterstock

Praga, capitala boema ceha, este orasul iubitorilor de frumos. Arhitectura iti va fura prima oara ochii cu un mix interesant de stiluri intre gotic, neo-baroc, neo-gotic si art nouveau. In timp ce ochii vor explora flamanzi cladirile, pasii iti vor fi purtati pe stradutele pavate cu piatra cubica intr-o lume de poveste cu aspect medieval.

O istorie de peste 1.000 de ani regasita vie in fiecare coltisor al Castelului din Praga, meiestria epocii gotice cu care este caracterizat Podul Carol, legenda ceasului astrologic… toate acestea merita descoperite in „Orasul de Aur”.

Un sejur de cateva zile in Praga insemna deconectare totala de la grijile cotidiene, pasirea intr-o alta epoca, unde mancarea traditionala si berea nu trebuie sa scape negustate. Daca timpul nu iti permite sa petreci prea multe zile in capitala ceha, atunci un city-break este vacanta ideala pentru tine!

Iata, pe scurt, ce poti vedea intr-un weekend in capitala Cehiei:

Castelul din Praga – este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Praga, poate chiar cel mai de pret simbol al Cehiei. Aici poti admira arhitectura deosebita, gradina, muzeele, totul fiind la superlativ. De altfel, un tur al Castelului din Praga este ca o plimbare printr-un manual de arhitectura.

Praga

Foto credit: Vlada Photo/shutterstock

Castelul a fost fondat in jurul anului 880 de catre printul Borivoj al dinastiei Premyslid, iar potrivit Guinness Book, acesta este cel mai mare castel din intreaga lume (are o suprafata de aproape 70.000 de metri patrati). Este alcatuit din mai multe palate, cladiri bisericesti si gradini.

Intr-un tur al Castelului din Praga nu trebuie sa ratezi Biserica Sfantul Gheorghe, Palatul Regal, Palatul de vara renascentist, dar si sera moderna aflata in Gradinile Regale.

Nicio vizita a Castelului din Praga nu ar fi completa fara un tur al Aleii de Aur. Aceasta strada medievala te va uimi cu aspectul ei pitoresc, fiind unica in lume. Se spune ca aceste case miniaturale au fost locuite de niste alchimisti care lucrau pentru imparatul Rudolf al II-lea, care dorea sa descopere Elixirul Tineretii si faimoasa Piatra Filozofala.

Castelul din Praga este deschis zilnic: in sezonul de vara (1 Aprilie – 31 Octombrie) este deschis intre orele 5:00 – 24:00, iar in sezonul de iarna (1 Noiembrie – 31 Martie) castelul este deschis intre orele 6:00 – 23:00.

Centrul Istoric – este un loc care nu trebuie ratat. Acesta este inclus in Patrimonial Mondial UNESCO inca din anul 1992, iar frumusetea sa te va lasa fara cuvinte. Aici poti vizita cartierul evreiesc, podul Carol sau castelul Praga.

Gradinile Wallenstein – dateaza din secolul XVII si se afla in spatele Palatului Wallenstein. Reprezinta locul ideal daca vrei sa scapi putin de forfota orasului.

Piata Wenceslas – este cea mai aglomerata zona pavata din Praga. Aici poti gasi magazine de suveniruri, cafenele unde sa iti petreci timpul liber, librarii etc.

Casa Dansatoare – se afla pe malul drept al raului Vltava si este o cladire unica, forma sa fiind neobisnuita. Construita in anul 1996, casa a devenit o atractie populara in randul turistilor.

Insula Kampa – de aici poti admira o vedere deosebita asupra Podului Carol.

Daca vrei sa descoperi Praga intr-un city break o poti face cu autocarele Eurolines incepand cu aceasta toamna. Perioada de calatorie este 15.09 – 15.12.2016 si 15.01 – 31.03.2017, iar biletul costa 99 euro (ai inclus in acest tarif transportul si 3 nopti de cazare). Mai multe detalii poti afla aici.