Ce putem face 2 zile in Luxemburg?

LuxemburgLuxemburg este o tara mica, fara iesire la mare, si este invecinata cu Belgia, Franta si Germania. Aceasta tara, desi este mica ca si dimensiune, va surprinde orice turist. In Luxemburg vei descoperi peisaje luxuriante, vai, paduri, dealuri, podgorii si case ce fascineaza fiecare turist prin frumusetea si eleganta lor.

Castelele medievale si casele pastelate situate pe dealurile inalte formeaza o priveliste pitoreasca remarcabila. In plus, Luxemburg face parte din primele trei cele mai bogate tari din intreaga lume. Desi are o istorie tumultoasa, incercata de numeroase dinastii, razboaie si victorii, astazi Luxemburg este un taram linistit, plin de pace, care incanta prin natura sa bogata si prin atractiile turistice pline de istorie si cultura, cu influente germane ce se simt la tot pasul.

Daca ai doar 2 zile la dispozitie pentru a vizita Luxemburg, nu te panica. Ai destul timp pentru a vizita cele mai importante atractii turistice daca iti organizezi bine timpul.

Iata un itinerariu planificat pe 2 zile pentru o excursie de neuitat in Luxemburg:

Prima zi:

Incepe calatoria cu o vizita de jumatate de zi in localitatea Vianden. Viziteaza neaparat Castelul din Vianden si vezi cat poti de mult din restul acesti orasel pitoresc. De asemenea, nu ai voie sa ratezi Cazematele Bock.

Castelul din Vianden – Este un castel magnific, construit intre secolele XI si XIV si restaurat in secolul XX. Situat pe un deal stancos, acesta ofera o vedere superba a intregului oras. Castelul din Vianden este, totodata, unul dintre cele mai mari castele fortificate la vest de Rin. Cu o imagine de castel ca din povesti, inconjurat de paduri, acesta merita, cu siguranta, atentia fiecarui turist.

Orele de vizitare sunt intre 10:00 si 16:00, iar intrarea costa doar 4 euro.

Cazematele Bock – Acestea reprezinta cea mai lunga retea de fortificatii din intreaga lume, masurand 17 kilometri, si sunt, de asemenea, una dintre atractiile de top din Luxemburg, cu peste 100.000 de vizitatori in fiecare an, care vin din toate colturile lumii. Din 1994, aceste cazemate au fost introduse in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acest labirint de tuneluri subterane a fost sculptat in stanca si este unic in lume, reflectand trecutul glorios al legendarei fortarete a orasului.

Datorita frumusetii lor, Cazematele Bock au fost alese ca loc de lansare a mai multor productii de teatru. Intrarea se face din Montee de Clausen, biletul costa 3 euro pentru adulti, 2,5 euro pentru copii si 2,8 euro pentru grupurile de adulti. Programul de vizita este zilnic, intre orele 10:00 si 17:00.

Cimitirul Hamm – Acest cimitir este o atractie turistica populara in Luxemburg. Este cunoscut, de asemenea, sub numele de Cimitirul Militar American, aici fiind ingropati Generalul George Patton si 5.000 de militari din Armata a Treia. Fiecare mormant este marcat fie cu o stea a lui David, fie cu o cruce simpla. Cimitirul se gaseste pe Val du Scheid, L-2517 si este deschis intre orele 09:00 si 17:00.

Orasul Vechi Luxemburg – Plimba-te prin Orasul Vechi din Luxemburg pentru a-i admira cartierele si zidurile bine conservate. Datorita pozitiei sale strategice, acest loc a fost fortificat in secolul al XVI-lea. A fost in mod repetat consolidat, deoarece a trecut de la o mare putere europeana la alta de mai multe ori. Astfel, in acest loc au condus de-a lungul istoriei imparati romani, imparati francezi si spanioli, habsburgi, si, in final, prusaci. Pana la demolarea partiala a zidurilor, fortificatiile au fost un bun exemplu de arhitectura militara puternica ce poate rezista mai multe secole.

In Orasul Vechi din Luxemburg se pot vizita piete pe stradute pavate, Palatul Marelui Ducat, Place Guillaume II si Catedrala Notre Dame din secolul al VII-lea.

A doua zi:

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face in Luxemburg este un tur al vinului. Poti face acest lucru dimineata. Apoi, poti vizita Muzeul de Istorie al orasului Luxemburg si Abatia Neumunster dupa masa de pranz. Este recomandat sa ajungi la Castelul Bourscheid inainte de apus, pentru a te bucura de o vedere splendida a orasului ce usor, usor se scufunda in noapte, acesta fiind, in mod sigur, cel mai bun mod de a-ti incheia excursia de 2 zile in pitorescul Luxemburg.

Turul Vinului – Vineria Sf. Martin este un must-see, deoarece este principala fabrica de vinuri din Luxemburg. Aceasta produce vinuri albe si spumante sau cremant, si ofera cateva tururi vinicole foarte interesante, prin care poti afla fel si fel de informatii despre metodele traditionale de preparare a vinurilor.

Vinaria Sf. Martin se gaseste pe Route de Stadtbredimus Remich si are o taxa de intrare de 4 euro, avand un program de vizita intre orele 10:00 si 18:00.

Muzeul de Istorie al orasului Luxemburg – Acest muzeu urmareste istoria tarii prin afisarea unei multitudini de exponate interesante. Partea superioara a muzeului este compusa din cateva camere spectaculoase ce inainte apartineau unui conac. Daca vrei sa fii fascinat de trecutul bogat al acestei mici tari, trebuie neaparat sa vizitezi Muzeul de Istorie al Luxemburgului.

Muzeul se gaseste pe Rue du Sf. Esprit, in Orasul Vechi si are o taxa de intrare de 7 euro. Programul de vizita al muzeului este: 10:00-18:00 Miercuri-Duminica, 10:00 – 20:00 Marti.

Abatia Neumunster – Aceasta abatie este, de asemenea, casa lui Lucien Wercollier Cloister, ale carui lucrari sunt afisate in permanenta aici. De-a lungul timpului, acest loc a fost folosit pentru diferite motive. Candva a fost o sectie de politie si inchisoare, apoi a fost convertit intr-o baraca pentru prusaci. In timpul Primului Razboi Mondial, nazistii au folosit acest loc pentru a-i inchide pe detinutii politici.

Abatia Neumunster se gaseste pe Rue Munster Grund si are un program de vizita pentru turisti intre orele 11:00 si 18:00.

Castelul Bourscheid – Acesta este un castel vechi de 1000 de ani si are o imagine magnifica, datorita faptului ca este situat pe o stanca cu vedere spre Raul Sure. Este unul dintre cele mai frumoase castele din regiune si ofera vederi panoramice spectaculoase ale peisajelor din jur. Castelul este inconjurat de un zid din secolul al XIV-lea, ce este punctat cu turnuri circulare. Castelul Bourscheid are o taxa de intrare de 4 euro.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro