Ce putem vizita in Florenta?

Florenta (6)Inca din perioada renascentista, Florenta si-a castigat reputatia de oras al artei, mergand in trei directii: pictura, sculptura si arhitectura. “Ramasitele” acelei perioade se pot admira si astazi in, probabil, cea mai gotica urbe italiana, pastorita o lunga perioada de familia Medici, prin casa careia au trecut cei mai importanti artisti ai vremii.

Fiind una dintre cele mai vizitate metropole din Europa, oferta de cazare in Florenta e diversa si pentru toate buzunarele. Daca va rezervati camera din timp si intr-o perioada nu prea aglomerata, veti gasi preturi comparabile cu cele ale hotelierilor din Bucuresti.

Putem incepe vizita in Florenta din cele doua piete principale: Piazza del Duomo si Piazza della Signoria. De aici va puteti indrepta spre cele mai importante galerii de arta, lacase de cult sau orice alt obiectiv turistic doriti. Oferta e variata si in majoritatea muzeelor e nevoie de aproximativ doua ore pentru a observa fiecare detaliu important.

Obiective turistice in Florenta

E foarte important sa ne trezim de dimineata si sa ajungem in Piazza del Duomo din doua motive. Putem privi rasaritul soarelui si ne putem bea cafeaua observand cum orasul prinde viata. Intrarea in Dom e gratuita insa se face dupa ora 10, intr-o zi obisnuita, si se inchide pe la 4-5 dupa amiaza, in functie de sezon. Ar fi bine sa evitati zilele in care sunt sarbatori religioase sau se tin slujbe pentru ca programul e diferit si veti evita aglomeratia. Duminica, de exemplu, se deschide dupa ora 13:30.

Domul din Florenta este a patra catedrala ca marime din lume si a treia din Italia. Informatia e insa insignifianta in comparatie cu ce veti vedea atat in exterior, cat si in interior. Trebuie remarcat ceasul pe care il puteti admira imediat ce pasiti in cladire. E construit in 1443 si inca merge. Si daca tot ajungeti aici, nu ratati ocazia de a va urca in cupola pentru a surprinde imagini splendide ale imprejurimilor. Va trebui insa sa platiti pentru asta.

Din centrul religios al Florentei puteti ajunge in centrul civic, adica in Piazza della Signore. Aici veti gasi Palazzo Vecchio (vechiul sediu al administratiei) si Galeria Uffizi, unde sunt expuse lucrari ale unor artisti precum Giotto, Sandro Botticelli, Leonardo da Vinci, Ghirlandaio, Michelangelo, Tiziano sau Rafael.

Majoritatea turistilor stau minute in sir in fata Bunei Vestiri de Leonardo da Vinci, Nasterea lui Venus de Botticelli sau Venus din Urbino de Tiziano, insa cel putin la fel de fascinante sunt si Alegorie sacra de Bellini sau Sacrificiul lui Isaac de Caravaggio.

Un alt obiectiv turistic interesant este Ponte Vechio. Acesta este conectat cu Galeria Uffizi. In apropiere se afla Palatul Pitti, Gradinile Boboli si Church of Santo Spirito, construita de Brunelleschi.

Daca sunteti pasionati de sculptura, puteti vizita Galeria Academiei. Aceasta gazduieste statuia lui David, cioplita intr-un singur bloc de marmura de Michelangelo. Apoi puteti vizita Muzeul National Bargello. Aici veti gasi una dintre cele mai importante colectii de sculpturi gotice si renascentiste din Italia, printre care Bahus, Fecioara cu pruncul sau Brutus, toate semnate de acelasi sculptor amintit mai sus.

Nu ratati basilica Santa Croce pentru ca dincolo de faptul ca e impodobita cu fresce de Giotto si alti artisti importanti. Aici se odihnesc Michelangelo, Machiavelli si Galileo Galilei.

Alte obiective turistice: bisericile Orsanmichele, Santa Maria Novella si San Lorenzo (cea mai veche datand din anul 393), Palazzo Medici-Riccardi, Muzeul San Marco etc.

Cele mai bune imagini din Florenta le puteti obtine din Piazzale Michelangelo. De acolo puteti privi in ansamblu orasul si puteti face cele mai interesante fotografii, in care sa surprindeti toate obiectivele turistice importante din oras, intr-un singur cadru.

Cardul de turist

Chiar daca e un oras mic in ceea ce priveste suprafata, Florenta e un oras mare din multe alte privinte, astfel incat aveti nevoie de cel putin doua zile pentru a il vizita si de o baterie de rezerva pentru aparatul foto.

Daca va propuneti sa stati mai mult de trei zile, atunci trebuie luat in calcul cardul de turist care va ofera numeroase avantaje. Acesta costa 72 de euro si e valabil 72 de ore de la activarea lui in primul muzeu vizitat.

Daca pretul lui o sa vi se para scump, trebuie spus ca de el beneficiaza si copiii dumneavoastra (daca au sub 18 ani) si puteti vizita in jur de 70 de obiective turistice, aveti acces nelimitat la internet prin Wifi si la mijloacele de transport in comun. Mai multe detalii gasiti pe firenzecard.it.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Florenta (1) Florenta (2) Florenta (3) Florenta (4) Florenta (5) Florenta (7)