Ce sa faci in 3 zile la Paris

Paris (7)Ei bine, ai reusit sa ajungi in capitala Frantei. Din pacate, ai doar 3 zile la dispozitie sa vizitezi si sa cunosti cat mai multe lucruri despre Paris. Desigur, intrebarea este “De ce ar ramane cineva doar 3 zile intr-un oras atat de frumos?” Fiecare are motivele sale, dar probabil ca cele mai multe tin de lipsa timpului. Poate ca esti in Paris pentru o vizita de afaceri si doresti sa iti ocupi timpul liber din cele 3 zile vazand locuri noi si interesante.

Indiferent care ar fi motivul pentru care te afli in “Orasul Iubirii”, 3 zile sunt mult prea putine pentru a putea cunoaste indeajuns de bine cultura si istoria romanticului Paris. Daca esti pentru prima data in acest oras, vei dori, cu siguranta, sa iti petreci cat mai mult timp vizitand locuri si lucruri noi.

Ce poti sa faci in Paris daca ai doar 3 zile la dispozitie?

Daca nu poti sta mai mult decat un weekend in capitala Frantei, va trebui sa iti planifici bine aceasta calatorie, astfel incat sa poti vizita cu succes cele mai importante monumente pariziene.

Evident, nu vei putea sa vezi totul si sa faci toate lucrurile specifice culturii franceze. Asadar, va trebui sa iei unele decizii serioase. Dar, inainte de a putea face acest lucru, iata o lista cu toate atractiile principale din acest oras frumos. Aceasta lista te va ajuta sa decizi ce anume sa vezi in acest sejur de 3 zile si ce sa amani pentru urmatoarea excursie la Paris.

Atractiile principale din Paris sunt urmatoarele: Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Muzeul Orsay, Arcul de Triumf, Palatul Versailles, Catedrala Notre Dame, Champs-Elysees, Place de la Concorde, Hotelul Invalizilor, Fluviul Sena, Cartierul Latin, Pantheon, Moulin Rouge, Palatul Bourbon, Montmartre, Sainte-Chapelle, Cafenelele laterale de pe strazile centrale, Cartierul Modei.

Ce nu ai voie sa ratezi intr-o excursie de 3 zile la Paris:

Daca esti la Paris pentru doar 3 zile, va trebui sa sari peste o multime de obiective turistice, chiar si peste unele obiective turistice majore, pentru a putea vizita cateva locuri care nu trebuie ratate.

Muzeul Luvru – Cu siguranta, muzeul Luvru este un loc pe care trebuie sa-l vizitezi cel putin o data in viata. Acesta este unul dintre cele mai faimoase muzee din lume si detine o multime de opere de arta grandioase din intreaga istorie.

Turnul Eiffel – Nicio excursie la Paris, indiferent de cat de lunga sau scurta este aceasta, nu poate fi completa fara o vizita la Turnul Eiffel. Este posibil sa fi vazut o mie de poze cu acest monument turistic, dar de fiecare data cand stai in fata acestuia, esti realmente coplesit. Incearca, de asemenea, sa ajungi in partea de sus a turnului, chiar daca trebuie sa stai la coada, pentru ca va fi minunat!

O croaziera pe Sena – O croaziera pe Sena este o modalitate foarte buna de a vedea orasul si unele dintre cele mai renumite atractii situate pe ambele maluri.

Notre Dame este leaganul Parisului, fiind cea mai faimoasa catedrala din lume. Trebuie neaparat sa vii aici pentru a admira arhitectura sa gotica si vitraliile inconfundabile. Catedrala este situata chiar in inima orasului, astfel ca iti va fi, cel mai probabil, foarte usor sa ajungi aici. Mai mult decat atat, sa asisti la slujba de duminica la aceasta catedrala va fi o experienta de neuitat.

Muzeul Orsay – Chiar daca nu esti genul de om care sa iubeasca foarte mult picturile si muzeele, o vizita la muzeul Orsay iti va umple inima de bucurie. In acest loc vei avea ocazia de a vedea lucrarile unora dintre cei mai renumiti pictori impresionisti, cum ar fi Degas, Rodin, Manet, Gauguin, etc. Daca te hotarasti sa vizitezi acest muzeu, asigura-te ca vei ajunge dimineata devreme, pentru a nu astepta la cozile infricosatoare din fata intrarii.

Cartierul Latin  este un loc pe care trebuie sa-l vezi neaparat daca ajungi in Paris. Acesta este dotat cu restaurante mari si cafenele, fiind o sectiune dinamica si vibranta a orasului. Calatoria ta pur si simplu nu poate fi completa daca nu bei o cafea in Cartierul Latin.

Arcul de Triumf – Champs Elysees. Oricine viziteaza Parisul trebuie sa ajunga in acest loc. Champs Elysees este, probabil, unul dintre cele mai faimose bulevarde din lume si are o multime de localuri si restaurante interesante in care poti sa gusti din delicioasele preparate specifice gastronomiei frantuzesti.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Paris (1) Paris (2) Paris (3) Paris (4) Paris (5) Paris (6) Paris (8)