Ce sa nu faci la Paris

Parisul este fara indoiala un oras magic, pe care oricine doreste sa-l vada macar o data in viata. Daca pleci insa intr-o scurta calatorie la Paris, de exemplu intr-un city break, exista cateva locuri pe care ar trebui sa le ocolesti din cauza aglomeratiei si preturilor. Oricine vrea sa vada Louvrul, Turnul Eiffel si Champs-Elysees-ul, insa iata mai jos ce sa nu faci la Paris…

 

 

Ce sa nu faci la Paris

 

1. Orasul poate fi vazut de la inaltime si din alte locuri decat din Turnul Eiffel, cum ar fi Turnul Montparnasse, care este mai ieftin si are o vedere mai frumoasa, inclusiv cu turnul Eiffel. Daca totusi nu vrei sa ratezi acest obiectiv, cumpara bilete online pentru a ocoli randurile de sute de persoane care se formeaza in zona.

 

2. Nu merge la shopping pe Camps-Elysees. Magazinele de pe celebrul bulevard sunt extrem de scumpe si exclusiviste, la fel si cele din imediata apropiere sau din Place de Concorde sau Place Vendome. Cel mai bine este sa-ti faci cumparaturile in buticurile mici, din zonele mai putin turistice.

 

3. Nu manca la restaurantele celebre, descrise in ghidurile turistice. Risti sa dai pe o cina sume imense. Aceeasi mancare delicioasa o poti gusta si in bistrourile din Cartierul latin sau in alte zone si mai putin turistice. In plus, poti organiza un picnic pe malul Senei, ca toti tinerii boemi din oras.

 

4. Notre Dame este un simbol al orasului, insa in acelasi timp o zona foarte aglomerata, unde turistii se inghesuie sa faca poze si sa admire catedrala. Exista multe alte biserici superbe in Paris, una dintre acestea fiind La Madeleine, aflata in statia de metrou cu acelasi nume.

 

5. Nu te plimba noaptea prin Montmartre. Mai ales daca esti pentru prima data la Paris, este indicat sa nu ramai prea mult noaptea pe strazi, in zona Montmartre si Bulevardul Clichy. Aici se afla “sediul” barurilor de noapte si al prostituatelor, iar unele personaje pot deveni chiar insistente.

 

6. Daca mergi la Sacre Coeur, urca rapid scarile si nu te opri sa studiezi ofertele vanzatorilor de culoare din zona. Acestia sunt uneori agrsivi, cel mai bine este sa mergi insotit si sa treci repede prin zona respectiva. Vara aglomeratia este de nedescris!

 

7. Nu sta o zi intreaga la Luvru sau Muzeul d’Orsay decat daca esti cu adevarat pasionat de muzee. Si asa, s-ar putea sa ai o mare dezamagire. Sunt atat de multi turisti care se ingramadesc la intrare si in muzee, incat s-ar putea sa nu reusesti sa vezi mare lucru. Mai bine fa o plimbare lunga prin Gradinile Tuilleries.