Ce trebuie sa stii inainte sa pleci la munca in Anglia?

Job in Uk, foto By MyImages - Micha

*Sursa foto: MyImages – Micha / Shutterstock.com

Decizia de a pleca la munca in strainatate este de cele mai multe ori luata in favoarea unui loc de munca mai bine platit, a unor conditii mai bune de lucru si a unui nivel de trai mai ridicat. Chiar si asa, exista numerosi factori care trebuie luati in seama inainte de pasul final, iar acestia sunt la fel de importanti ca jobul in sine. Afla de la echipa Eurolines care sunt aspectele pe care nu trebuie sa le neglijezi atunci cand decizi sa pleci la munca in Anglia.

Cum iti alegi locul de munca?

Atunci cand vine vorba de alegerea unui loc de munca in strainatate trebuie luate in considerare o multime de aspecte; pornind de la salariu si conditii de munca pana la nivelul de trai al orasului in care iti vei desfasura activitatea. In functie de locatie, un salariu mediu poate sa fie suficient pentru a trai fara griji sau poate sa fie exact cat ai nevoie ca sa supravietuiesti. Sfatul nostru este sa consulti cu atentie informatiile legate despre locul in care ajungi si sa nu semnezi nimic pana nu afli toate detaliile de aceasta natura.

Daca esti deja in Anglia si iti cauti un job, cele mai populare site-uri pe care poti sa gasesti sunt www.reed.co.uk si www.monster.co.uk.

In cazul in care iti doresti sa pleci, dar inca nu ai gasit nimic pe gustul tau, echipa Eurolines iti recomanda site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca -www.eures.anofm.ro.

Nivelul din trai din Anglia

Ca in fiecare tara, capitala este locul in care salariile vor fi mai mari comparativ cu alte orase, insa si costurile de trai le depasesc cu mult pe cele dintr-un orasel mic. De exemplu, chiria unei garsoniere situate in centrul Londrei poate ajunge pana la 1600-2000 de lire, in timp ce in Birmingham chiria pentru o garsoniera din centru se ridica la numai 700-800 de lire pe luna.

Costurile difera nu numai cand vorbim de chirie, ci si de utilitati, mancare si transport. Un abonament de transport in Birmingham costa 60 de lire, in timp ce cel din Londra costa 130 de lire.

Totusi, diferentele nu se simt decat la cheltuieli, salariile fiind de asemenea pe masura preturilor practicate in cele doua orase. In Londra salariul mediu este de 2200 de lire, iar in Birmingham 1600 de lire.

De stiut inainte de a pleca

Inainte sa pleci este important de stiut ca ai nevoie pentru inceput de o suma de bani care sa iti poata asigura traiul pentru cel putin doua luni de la plecarea din tara. Un alt aspect important este comunitatea. Incearca sa intri in contact cu romanii care deja se afla acolo. Daca vei intampina probleme de orice fel este foarte important sa stii pe cineva care vorbeste aceeasi limba ca si tine si a fost in situatia ta.

Esti gata de plecare? Rezerva-ti acum biletul de autocar pe www.eurolines.ro.