Cele mai cautate joburi din strainatate

Joburi in strainatate, foto Rawpixel.comDecizia de a pleca in alta tara pentru a lucra poate sa fie una extrem de dificila. Nimeni nu isi doreste sa plece departe de familie si sa inceapa o viata noua intr-un oras necunoscut. Cu toate acestea, sunt milioane de romani care au reusit sa se stabileasca in afara granitelor tarii si aproape fiecare tara de pe glob are o comunitate de conationali.

Daca te-ai hotarat ca este cazul sa pleci din tara pentru ca salariile din Romania sunt mult prea mici sau pentru simplul fapt ca oportunitatile din strainatate sunt mai mari, trebuie sa stii cateva detalii despre cele mai dorite joburi de peste hotare.

Pentru a face asta, in primul rand trebuie sa faci o analiza corecta a propriei persoane. La ce te pricepi? Care sunt studiile pe care le ai? Ce iti place sa faci? De cati bani ai nevoie? Odata ce ai trecut raspunsurile pe o hartie, este timpul sa incepi cautarile.

Persoanele cu studii, salarii mari in aproape toate tarile

In cazul in care ai studii superioare, oportunitatile sunt foarte mari. De regula, strainii platesc foarte bine profesionistii, in aproape ofice domeniu. Printre cele mai cautate joburi care necesita o diploma de studii se numara urmatoarele:

– Consultant junior in IT sau consultant senior IT. Un consultant junior care are 2 ani de experienta poate sa castige pana la 4000 de euro in fiecare luna. Astfel de joburi sunt disponibile in Germania, insa poti sa lucrezi in acest domeniu in orice parte a lumii. Toata lumea are nevoie de specialisti in domeniu. Un consultant senior ajunge cu usurinta la un salariu ce depaseste 5000 de euro in fiecare luna.

– Manager de vanzari. Tot in Germania poti gasi posturi de manager de vanzari, care sunt platite cu sume intre 2300 si 3000 de euro in fiecare luna. Pentru asta insa, ai nevoie de experienta, de studii si de abilitati in ceea ce priveste comunicarea si negocierea.

– Medici rezidenti si specialisti. Daca in Romania medicii nu reusesc sa aiba salarii multumitoare, in tari precum Germania sau Marea Britanie pot ajunge sa castige chiar si echivalentul a 6000 de euro in fiecare luna. Pe langa salarii, ofertele spitalelor includ si cazare, mese, transport si evident, asigurari medicale.

Persoanele fara studii superioare se pot bucura si ele de joburi bine platite

Chiar daca nu ai o diploma universitara in buzunar, nu inseama ca nu te poti angaja intr-un loc bine platit. Tari precum Marea Britanie sau Italia platesc destul de bine pentru posturi precum muncitori in agricultura, muncitori in constructii sau ingrijitori de batrani. In cifre, lucrurile stau in felul urmator:

– Ingrijitor pentru batrani. Salariile incep de la aproximativ 900 de euro in Italia si pot ajunge la 2300 lire in Marea Britanie. Partea buna la astfel de joburi este faptul ca sunt oferite si alte beneficii, cum ar fi cazarea si de multe ori masa. Astfel, poti sa economisesti o buna parte din salariu.

– Muncitori in agricultura. Agricultura este un alt domeniu cu o cerere destul de mare. Poti gasi locuri de munca in Italia, Suedia, Marea Britanie sau Germania cu o remuneratie intre 1000 si 1550 de euro. Si in aceste cazuri poti avea avantajul de a te bucura de cazare si de masa.

– Soferi profesionisti. Cel putin 1500 de euro poti castiga ca sofer profesionist. Salariile sunt asemanatoare in Italia, Austria sau Marea Britanie, asadar, poti alege varianta care ti se potriveste cel mai bine. Exista o multime de locuri de munca in acest domeniu, asadar, daca dispui de un permis de profesionist, te poti angaja cu usurinta.

– Muncitori in constructii. Locurile de munca in constructii sunt si ele foarte cautate. In Polonia poti gasi astfel de locuri de munca cu salarii ce ajung pana la 1800 de euro in timp ce in Franta salariul creste cu aproximativ 700 de euro, muncitorii primind la sfarsitul lunii aproximativ 2500 de euro.

La ce trebuie sa fii atent inainte de a pleca in strainatate pentru a lucra?

Este atractiv sa ai un job platit cu mai mult de 2000 de euro. Inainte de a lua o decizie insa, este bine sa iei in calcul o serie de aspecte care iti pot usura foarte mult transferul si te pot ajuta sa te bucuri din plin de noua viata.

In primul rand, alege o tara in care poti sa comunici cu cei din jurul tau. Cunoasterea limbii este un pas mare si foarte important.

Ia in considerare cheltuielile pe care le-ai avea, in mod normal, cu chiria si cu mancarea si descopera fiecare detaliu pe care il ofera viitorul loc in care vei sta.

De asemenea, nu neglija partea legala a locului de munca. Trebuie sa ai inca de la inceput un contract de munca, asigurare medicala si in general, toate beneficiile pe care le ofera statul ce urmeaza sa te adopte.

*Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com