City break Berlin. Dincolo de aparente…

Berlin este Capitala Germaniei si al saptelea oras ca populatie din Uniunea Europeana, avand peste 4 milioane de locuitori. Toata lumea se asteapta ca Berlinul sa fie un oras “strict”, axat pe finante si economie, cu oameni corecti, muncitori si prea putin open-mind. Insa, daca privim dincolo de aparente, Capitala Germaniei este cu totul si cu totul speciala. Este un oras verde, inconjurat de paduri, parcuri, gradini, rauri si lacuri, dar si un oras plin de viata, in care petrecerile se tin lant. Orasul este celebru pentru festivalurile de muzica, pentru arhitectura diversa, viata de noapte, arta si nivelul ridicat de trai. O escapada in Berlin te va incanta cu siguranta, iar noi iti oferim mai jos cateva motive pentru a merge intr-un city break la Berlin…

City break Berlin. Dincolo de aparente…

1. Incearca specialitatile orasului: doner kebab, currywurst si mancarea vietnameza. Sunt toate delicioase si foarte ieftine. Tot orasul merge sa manance aceste bunatati, chiar daca unii nu vor sa recunoasca. Ca orice Capitala europeana, Berlinul este un mix de traditii si gastronomie din intreaga lume!

2. Trebuie neaparat sa incerci berea locala – au zeci de sortimente! Si este stiut faptul ca germanii prepara una dintre cele mai gustoase beri din lume. Incearca berea nefiltrata si berea neagra, intr-un pub aglomerat, frecventat de localnici! Vei descoperi adevarata “fata” a acestui oras minunat.

3. Plimba-te pe malul raului Spree si admira privelistea. Pregateste-ti camera foto si surprinde cat mai multe imagini interesante. Vei fi surprins!

4. Inchiriaza o bicicleta si plimba-te prin tot orasul. Vei vedea astfel cat mai multe locuri, in scurt timp. Poti sa fotografiezi cladirile acoperite de graffiti din mers, dar mai ales vei simti ca faci parte din cultura locala.

5. Viziteaza neaparat Brandenburg Gate, TV tower si Berliner Dom. Sunt atractii turistice ultra cunoscute, insa merita cu adevarat.

6. Mergi la shopping: Friedrichstrasse, Ku’damm si buticurile indie din Kreuzberg, F’hain & P’berg.

7. Fa un album foto cu podurile Berlinului. Sunt foarte interesante!

8. Mergi intr-un tur pe acoperisul Reichstag (cladirea Parlamentului).

9. Mergi intr-un club de noapte neturistic si danseaza pana la epuizare. Apoi prinde rasaritul si bucura-te de frumusetea orasului!

10. Cumpara cat mai multe suveniruri de la o flohmarkt (targ de vechituri). Vei aduce acasa cadouri unice, pe placul tuturor.

Iata unde poti petrece o noapte intreaga in Berlin!