City break in Viena: ce obiective turistice sunt obligatoriu de vazut?

viena-foto-jeff-whyte

Toamna este poate anotimpul ideal pentru a vizita orasele din Europa deoarece sunt mai putini turisti, preturile la cazare si transport sunt mai mici si astfel te poti bucura de cateva zile de liniste intr-o tara straina. Profita de oferta Eurolines si poti ajunge in Viena cu numai 29 euro/segment. Oferta este valabila pana la data de 15.11.2016, mai multe detalii poti gasi aici. Iata ce poti face intr-un city break in Viena:

Atractii turistice:

Palatul Schonbrunn este probabil cea mai cunoscuta atractie din capitala Austriei. Frumusetea palatului, fantanile, statuile sau parcurile atrag turistii ca un magnet.

Palatul Belvedere a fost “comandat” de catre printul Eugeniu de Savoia ca resedinta de vara pentru el. Pe langa palatul in sine, gradinile care-l inconjoara merita toata atentia ta, fiind un colt de rai. In interiorul palatului poti vizita Muzeul Galeriei Austriei, aici existand o multime de opera de arta exceptionale.

Parcul Prater este ideal pentru cei care prefera aventura si locurile de distractie. Aici poti incerca Roata Uriasa (Riesenrad) construita inca din 1897 dar reamenajata in 2008, muzeul Madame Tussauds unde te poti intalni cu actorii tai preferati, Turbo Boost, Bungee Jump, Skyfall sau Space-Shot.

Targurile de Craciun din Viena putem spune ca sunt simbolul orasului, fiind foarte populare la fiecare sfarsit de an. Exista peste 20 de piete oficiale de Craciun in care se vand o gama larga de cadouri de sezon si bucate culinare. Multi turisti viziteaza Viena la sfarsit de an special pentru atmosfera de Craciun si pentru a simti mai bine spiritul acestei sarbatori.

Ar mai fi de vazut Centrul Istoric (inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO), Casa Operei, Primaria, Casa Fluturilor, Gradina Zoologica, Teatrul Imperial, Muzeul Sigmund Freud, Stadtpark, Kursalon.

Ce sa nu ratezi:

Viena vazuta de pe bicicleta. Cu peste 1000 de km de piste pentru bicicleta in oras si in imprejurimi, putem spune ca Viena este un oras prietenos cu cei pasionati de mersul pe doua roti. Pistele de bicicleta fac legatura intre cele mai importante obiective turistice din oras, dar poti opta si pentru o plimbare de-a lungul Dunarii sau in padurile din jurul Vienei.

Viena vazuta de sus. Incearca Roata Uriasa sau fa o plimbare cu telefericul construit de catre inginerul britanic Walter Basset, construit in anul 1897.

Gradina zoologica. Gradina zoologica din Viena este cea mai veche din lume, fiind construita pe locul fostei menajerii a lui Franz Stephan, pe latura de vest a gradinilor. Printre atractii se numara o casa de tip Polarium, o padure tropicala, un panda urias, etc. Cu siguranta merita vizita ta.