City Break Ljubljana. Descopera cele mai importante atractii din Ljubljana.

blazon llubljanaLjubljana este capitala Sloveniei si cel mai mare oras din tara, cu peste 270.000 de locuitori. De-a lungul istoriei a fost un oras aflat la rascruce intre culturile slave, germanice si latine, s-a dezvoltat armonios in ultimii ani si este un important centru cultural, industrial si stiintific al Europei. Simbolul orasului Ljubljana este dragonul, care sugereaza putere, curaj si maretie. Acesta domina orasul de pe cel mai inalt turn al Castelului Ljubljana si de pe celebrul pod Dragon Bridge, considerat unul dintre cele mai frumoase construite in Europa Centrala si de Est.

City Break Ljubljana.

Ljubljana a devenit Capitala Republicii Socialiste Slovenia, parte din Iugoslavia cominista, dupa cel de-al doilea razboi mondial. Slovenia si-a castigat independenta abia in anul si a devenit stat membru al Uniunii Europene in 2004. Ljubljana este situata in centrul Sloveniei, intre Alpi si Karst, la 140 de km de Zagreb, 250 km de Venetia si 400 km de Budapesta.

Eurolines Romania iti pune la dispozitie un autocar de 3 stele, care pleaca din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Fagaras, Sebes, Orastie, Deva ,Faget, Lugoj, Timisoara si Arad.

Clima in Ljubljana este oceanica, la limita intre climatul subtropical umed si cel continental. Verile sunt calduroase si uscate, cu temperaturi cuprinse intre 25 si 30 de grad, iar iernile sunt destul de  reci.


Vizualizare hartă mărită

Descopera cele mai importante atractii din Ljubljana.

Cladirile baroc, bisericile superbe, stradutele pietruite si parcurile sunt motive suficiente ca sa vizitezi acest oras. Insa iata ce iti recomandam noi sa vezi intr-un city break in Ljubljana:

– mergi in Prešeren Square, probabil cel mai popular loc de intalnire a localnicilor
– viziteaza Castelul Ljubljana, un palat medieval aflat pe und eal care domina centrul orasului, cu o fortareata care dateaza din secolul al 12-lea. Aici gasesti expozitii si evenimente culturale, iar un funicular “leaga” castelul de censtrul orasului

Castelul Ljubljana. Credit foto: Wikipedia/Petar Milošević

– plimba-te pe Podul Dragonului, construit in stil Art Nouveau
– mergi agale si fa poze in Centrul Vechi, alcatuit din trei piete: Mestni trg, Stari trg si Gornji trg si construit in anul 1584
– mergi in Piata Centrala pentru a observa oamenii si turistii
– relaxeaza-te in Parcul Tivoli
– una dintre atractiile turistice este si Triple Bridges – cele trei poduri din centrul orasului
– viziteaza Catedrala St. Nicolas, construita in stil baroc in 1701
– fa o plimbare pe raul Ljubljanka
– stai pe treptele Bisericii Franciscane, locul unde se aduna turistii din lumea intreaga
– mergi in piata de suveniruri deschisa duminica in apropierea celor trei poduri
– viziteaza Universitatea din Ljubljana, construita de un arhitec austriac in stil renascentist
– iesi la un pahar de bere in barul Salon, aflat in apropiere de centru
– viziteaza cele mai bune baruri din oras, ca: Che Bar sau Skeleton Bar

 In Ljubljana vei gasi o multime de mall-uri, magazine si piete unde iti vei putea face cumparaturile, la preturi excelente. Printre acestea se numara: BTC City (cel mai mare mall), Central Market, Emporium (“depozit” imens de haine), Zara Shop, Big Bang Music, Muller, High Street Fashion, Krasevka (magazin de suveniruri).

 

Viata de noapte din Ljubljana este excelent reprezentata de baruri, puburi si cluburi de noapte. Localnicii stiu sa se distreze si, daca te vei imprieteni cu unii dintre ei, vei avea parte de distractie la cel mai inalt nivel toata noaptea. Ce baruri si cluburi sa alegi in Ljubljana: Metelkova Mesto, Pr’ Skelet (un bar decorat ca o inchisoare), Cutty Sark Pub, Macek, Gostilna Sokol (un restaurant excelent pentru o cina in doi), Club Central, Guinness Pub.

Iti propunem sa vizitezi un oras superb din Europa, care te va incanta cu bisericile, cladirile, castelul si podurile sale, dar si cu restaurantele si hotelurile elegante.

Daca vrei sa mergi intr-un city break la Ljubljana, Eurolines Romania iti pune la dispozitie un autocar de 3 stele!