City break Munchen. Oktoberfest 2013.

oktoberfest-314562-mMunchenul este capitala landului Bavaria si al treilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin si Hamburg, cu o populatie de peste 1,5 milioane locuitori. In Munchen cladirile noi si elegante se imbina frumos cu cele vechi, incarcate de istorie.

Muzeele, hotelurile chic, atractiile turistice deosebite – te invita sa descoperi acest oras, vizitat anual de peste 10 milioane de turisti. In aceasta perioada, la Munchen se desfasoara unul dintre cele mai interesante evenimente din lume: Oktoberfest – sarbatoarea berii germane.

Daca vrei sa mergi intr-o vacanta in Munchen, iti recomandam autocarele Eurolines. Iata detalii…

City break Munchen

Fa o rezervare la autocarele Eurolines si viziteaza Munchenul. Iata ce poti face aici intr-un city break:

 

1. Tierpark Hellabrunn este una dintre primele gradini zoologice din lume si veti gasi aici nu mai putin de 5.000 de animale si peste 460 de specii. Exista si un parc special amenajat pentru copii!

 

2. Deutsches Museum – este cel mai mare muzeu tehnologic si stiintific din lume, cu expozitii permanente care te vor impresiona.

 

3. Marienplatz – este cea mai populara atractie din oras, piata centrala a Munchen-ului. Aici gasesti restaurante, magazine, muzee si o viata de noapte vibranta.

 

4. Peterskirche – este cea mai veche biserica din Munchen, datand din secolul al 12-lea si construita in stil baroc. Ea nu are lift, insa poti urca scarile pentru cea mai grozava priveliste din oras.

 

5. Gasteig este sala de concerte cea mai mare din Munchen, aici avand loc spectacole de muzica clasica si multe alte show-uri si concerte. Unele sunt gratis!

 

6. Olympic Park – este un parc superb si locul de desfasurare al Olimpiadei din 1972. Viziteaza stadionul, dar si Olympic Tower, cu vederi superbe asupra orasului.

 

7. Englischer Garten – Gradina Engleza este cel mai mare parc din oras, localizat in nord. Aici poti merge la un picnic sau sa te plimbi intr-o oaza de verdeata. Iar toamna arata fantastic!

 

8. Frauenkirche – este o superba biserica din secolul al 16-lea, restaurata dupa cel de-al doilea razboi mondial si care ofera un exemplu de arhitectura germana si o panorama deosebita asupra Munchen-ului.

 

9. KZ-Gedenkst├Ątte Dachau – este un sat micut din apropierea orasului, locul preferat al artistilor, dar si al celor insetati de istorie si traditii.

 

10. BMW Museum – nu poti merge in Munchen fara sa vizitezi Muzeul BMW, unde este concentrata toata istoria acestui brand celebru.

Oktoberfest 2013

Sarbatoarea bavareza a berii se desfasoara in perioada 21 septembrie – 6 octombrie 2013. Atmosfera este incendiara, iar daca ajungi acolo iti va fi foarte greu sa alegi unul dintre cele 14 corturi uriase, cu teme diferite, care adapostesc milioane de turisti, bere de calitate si bunatati bavareze.

 

Pretul unui litru de bere de cea mai buna calitate este anul acesta de 9.40 euro, insa turistii din intreaga lume sustin ca merita fiecare banut.

 

In fiecare zi au loc petreceri tematice, lumea se distreaza si isi ocupa locurile in corturile uriase. Daca vrei sa afli mai multe despre programul Oktoberfest, il gasesti aici: oktoberfest.de.

 

Hai si tu intr-o mini vacanta in Munchen si participa la un eveniment fabulos!