City break Roma. Cetatea eterna in decembrie!

romeLa inceput de decembrie, Capitala Italiei este spectaculoasa. Vremea este perfecta, iar turistii in numar mic. Roma este un oras maret, impunator, cu mult sex-appeal, cu o bogata istorie si cultura, este cea mai importanta destinatie turistica a Italiei si are unele dintre cele mai vizitate muzee din lume.

Un weekend petrecut la Roma va insemna pentru tine plimbari memorabile, o lectie de istorie, cea mai buna pizza din lume, un espresso perfect, cladiri impresionante, oameni veseli, baruri si restaurante celebre si nopti senzuale si romantice.

Iata ce sa faci intr-un city break la Roma…

City break Roma. Cetatea eterna in decembrie!

Centrul orasului Roma se afla pe lista UNESCO, iar Muzeele Vatican si Colosseum sunt in Top 50 – cele mai vizitate destinatii turistice din lume. Fantanile, monumentele, podurile, catacombele si palatele fac din Roma un oras incredibil, care iti va taia rasuflarea. Roma se bucura de o clima mediteraneeana, cu o primavara si o toamna perfecte, dar si cu ierni blande si veri placute.

 

Iata ce sa faci la Roma:

– petrece cateva ore in Piazza Navona, o locatie plina de culoare, unde localnicii si turistii se strang pentru a admira palatele impunatoare, fantanile si pentru a bea o cafea la Tre Scalini. Din decembrie pana in ianuarie aici are este un minunat targ de Sarbatori.
– viziteaza Treptele Spaniole
– nu rata celebrul Colosseum
– Villa Borghese este unul dintre cele mai mari parcuri, extraordinar de frumoase si vara si iarna
– Basilica St. Peter are o forma eliptica si este un monument al credintei
– Fontana di Trevi este cea mai spectaculoasa din Roma si trebuie sa faci aici cateva fotografii!
– opreste-te la Galleria Borghese, un muzeu de arta fabulos
– viziteaza Pantheon-ul si Basilica di San Giovanni
– viziteaza Foro Romano, centrul comercial, politic si religios al Romei antice
– opreste-te pe Ponte Cestio pentru un sarut si o imbratisare
– fa din weekendul tau o mini sarbatoare gastronomica si incearca pizza, pastele, biscuitii cu ciocolata, vinurile, branza, Spaghetti alla carbonara sau Gnocchi di semolino alla romana.

Roma este recunoascuta ca o capitrala a modei europene, desi nu este un centru la fel de important ca Milano. Casele de moda si de bijuterii ca: Bulgari, Fendi, Laura Biagiotti si Brioni isi au sediul la Roma, insa vei agsi aici si Chanel, Prada, Dolce & Gabbana, Armani si Versace pe strada Via dei Condotti.

Italienii iau cina tarziu, apoi se aduna in jurul unui pahar de vin la discutii care pot dura destul de mult. Apoi se indreapta spre baruri, cluburi si discoteci pentru a petrece pana in zori. Cele mai importante zone pentru distractii sunt: Piazza Navona si Via della Pace, Campo de Fiori, Trastevere, San Lorenzo, Monte Testaccio si via Ostiense.