Consumul de alcool – Care sunt legile care se aplica in Anglia

consumul de alcool

Fie ca te afli in Anglia ca turist sau locuiesti de ceva vreme acolo, este important sa fii la curent cu toate legile pe care trebuie sa le respecti pe teritoriul acestei tari.  Legile din Anglia cu privire la consumul de alcool nu difera cu mult fata de cele din Romania, dar trebuie sa stii ca ele trebuie respectate si ca orice abatere se pedepseste conform legii.

Intr-un articol recent, enumerasem care sunt cele mai importante aspecte pe care nu trebuie sa le neglijezi daca iti doresti sa muncesti in strainatate, iar unul dintre ele era legat de legi. In orice tara iti doresti sa pleci sa muncesti, este necesar sa te informezi temeinic asupra legislatiei din tara respectiva. E bine sa stii care sunt regulile care se aplica in cazul consumului de alcool, cele legate de transportul in comun si unde este cea mai apropiata ambasada a Romaniei in caz ca exista vreo problema.

Consumul de alcool pentru minori

Consumul de alcool este legal in Anglia dupa varsta de 18 ani, astfel minorilor le este strict interzis sa cumpere sau sa consume alcool. Totusi, exista anumite exceptii. Tinerii peste 16 ani pot intra in pub-uri sau restaurante unde pot consuma bere,  cidru sau vin numai daca bautura este cumparata de un adult care ii insoteste. Vodka si alte bauturi spirtoase sunt interzise minorilor, chiar daca se afla in compania unui adult.

Legea cu privire la consumul de alcool din Anglia pedepseste atat minorul care incearca sa cumpere alcool, cat si vanzatorul sau adultul care cumpara alcool minorilor (daca minorul are sub 16 ani sau daca unui minor de peste 16 ani i se cumpara o bautura spirtoasa). Amenda incepe de la 80 de lire si poate sa ajunga pana la 5.000 de lire in functie de situatie.

Consumul de alcool in locuri publice

In Anglia este interzis consumul de alcool in transportul public. In anul 2008 a fost interzis cu desavarsire in orice mijloc de transport in comun, fie ca vorbim de metrou, autobuze, tramvaie sau trenuri. Exista anumite locuri publice, semnalizate corespunzator cu indicatoare, in care de asemenea consumul de alcool este interzis. Mare atentie unde consumati alcool, altfel va puteti alege cu o amenda intre 50 si 80 de lire.

Consumul de alcool la volan

Conducerea sub influenta consumului de alcool este si ea interzisa de la un anumit punct. Limita oficial admisa este de 80 mg de alcool pe 100 ml de sange. Totusi, pentru a te asigura ca nu ramai fara carnetul de conducere sau, si mai grav, ajungi in spatele gratiilor, recomandam ca dupa ce ai consumat alcool sa nu te mai urci la volan. Alcoolul, fie si in cantitati mici, slabeste reflexele soferului si poate duce la adevarate tragedii.

De mentionat este faptul ca daca refuzi alcooltestul, polististul te poate amenda cu pana la 5.000 de lire, te poate trimite dupa gratii pana la sase luni si iti poate suspenda permisul pentru o perioada de pana la 12 luni.

*Sursa foto: Syda Productions/Shutterstock.com