Craciun magic! Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa!

craciunCraciunul si perioada anterioara acestuia sunt momente excelente pentru o vacanta relaxanta, alaturi de partener sau de familie. Daca inca nu te-ai hotarat unde vei petrece aceasta sarbatoare magica, noi iti recomandam cateva orase europene, unde vei avea ocazia sa vizitezi cele mai frumoase piete de Craciun de pe batranul continent.

Ele vor fi deschise pana in primele zile ale noului an, dar cea mai buna perioada de vizitare este 1-26 decembrie. Iata detalii…

Craciun magic! Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa!

1. Budapesta

In Vörösmarty tér te vei rasfata cu dansuri populare, concerte, mancare traditionala si o palinca gustoasa. Iar din cele 150 de casute din lemn sigur iti va placea un produs din arta sau cultura locala. Iti poti incanta si copilul cu un spectacol la teatrul de papusi sau cu dulciuri de poveste.

2. Praga

In afara de faptul ca este unul dintre cele mai romantice orase din Europa, Praga gazduieste si o piata de Craciun unica, spectaculoasa. Pentru a face parte din magia acestei capitale, te invitam sa iti petreci Craciunul aici!

3. Ljubljana

Ljubljana este capitala Sloveniei, iar de-a lungul istoriei a fost un oras aflat la rascruce intre culturile slave, germanice si latine. S-a dezvoltat armonios in ultimii ani si este un important centru cultural, industrial si stiintific al Europei. Simbolul orasului Ljubljana este dragonul, care sugereaza putere, curaj si maretie. Acesta domina orasul de pe cel mai inalt turn al Castelului Ljubljana si de pe celebrul pod Dragon Bridge, considerat unul dintre cele mai frumoase construite in Europa Centrala si de Est. Piata de Craciun de aici este deosebit de frumoasa, iar numarul turistilor este mult mai mic decat in alte capitale din Europa.

4. Bruxelles

Plaisirs d’hiver are 250 de standuri de lemn si se desfasoara pe o lungime de 2 km. Este locul ideal pentru cumparaturile de Craciun, iar copiii vor fi foarte incantati de toboganul de 35 de metri, de roata cu 18.000 de luminite sau de superbul patinoar. Trebuie neaparat sa mergi la Bruxelles!

5. Berlin

Cu cel putin 50 de targuri de Craciun, Berlin poata fi numita cu usurinta capitala Craciunului. Dintre acestea, piata din Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche este cea mai mare si este vizitata anual de 4 milioane de turisti.

6. Dublin

Una dintre cele mai tinere piete de Craciun din Europa, “12 Days of Christmas” a fost vizitat in 2010 de 150.000 de oameni. Poti admira bijuterii lucrate manual, jucarii din lemn, vitralii sau produse de arta. Iar copiii sigur se vor bucura de carusel si de corul de colindatori.

7. Stockholm

Skansen este targul suedez de Craciun si a avut premiera in 1903. Vei gasi produse mestesugaresti populare, ornamente de paie traditionale si multe alte produse specifice. Maestrii in bucatarie, suedezii te vor incanta cu multi carnati afumati, somon, tipari, chifle cu sofran si glögg (vin fiert).