Cum poti obtine un job in Anglia

Job in Anglia

Te-ai hotarat sa pleci din Romania si sa iti incerci norocul la munca in Anglia? Trebuie sa stii ca piata muncii de acolo nu este nicidecum la fel ca cea din tara. Iata ce ar trebui sa iei in calcul inainte de a pleca in Anglia.

Anglia nu este Romania

In primul rand trebuie sa tii cont ca in Anglia nu se poate obtine un job cu ajutorul pilelor, societatea britanica nefiind similara societatii romanesti. Pentru a reusi sa iti gasesti ceva de munca trebuie sa stii sa faci ceva si sa fii stapan pe o meserie.

Majoritatea celor care doresc sa emigreze in aceasta tara spun ca ar munci “orice”, dar  orice” nu exista ca meserie in Anglia. In Anglia se cauta meserii ca tamplar, instalator, muncitori in constructii, electricieni, etc. Ideea este sa fie o meserie concreta.

CV-ul trebuie sa fie relevant

Asa cum am spus si mai sus, pe angajatorul britanic il intereseaza sa cunosti o meserie. Angajatorul cauta o anumita persoana care sa ocupe un anumit post si sa faca ceva anume. Trebuie sa introduci in CV numai datele care sunt relevante pentru acel post.

Incearca sa iti faci CV-ul cat mai personalizat, nu fa greseala sa scrii un CV la modul general. Spre exemplu, daca in Romania ai lucrat in domeniul IT si vrei sa te angajezi in Anglia in acelasi domeniu, scrie in CV date din care sa reiasa experienta pe care o ai in acest domeniul.

Incearca sa obtii o diploma din Anglia

Angajatorii din Anglia au conceptia ca tot ce provine de pe meleagurile lor este de calitate si de incredere, asadar incearca sa obtii o diploma, calificare sau un atestat din aceasta tara.

Iata cateva site-uri unde poti gasi un job:

    • www.fish4.co.uk – unul dintre cele mai mari site-uri de acest profil din Anglia
    • www.jobsite.co.uk – job-uri pentru sectoarele IT, constructii, servicii, etc
    • www.nhscareers.nhs.uk – NHS Careers este site-ul oficial de recrutare al National Health Service
    • www.indeed.co.uk – un site popular de recrutare care cuprinde job-uri din toate domeniile

Poti sa mai incerci sa depui CV-uri si pe www.careersinconstruction.com sau http://www.reed.co.uk.

Pentru rezervari si informatii suplimentare privind cursele Eurolines catre Anglia, te invitam pe www.eurolines.ro