De ce este bine sa iti faci o asigurare de calatorie?

Asigurare de calatorieToti iubim calatoriile. Nu este nimic mai frumos decat sa descoperi oameni si culturi cu totul si cu totul noi, sa gusti din preparatele facute de localnici.

 Insa, ca orice lucru frumos in viata, calatoriile presupun si anumite riscuri. Indiferent ca mergi intr-o calatorie de afaceri, intr-o calatorie cu scopul de a vizita muzee sau in una plina de aventura, riscurile sunt mereu acolo. Nu stii cand intervine o urgenta stomatologica, cand iti rupi un deget din neatentie sau cand se intampla  evenimente mult mai grave care necesita spitalizare. Sunt lucruri pe care nu ni le dorim dar care se pot intampla si este datoria noastra sa ne luam masuri de precautie.

In astfel de momente neplacute, o asigurare de calatorie este extrem de importanta. Fara sa coste mai mult de cateva zeci de lei, o astfel de asigurare iti poate oferi liniste si te poate scuti de cheltuieli. In functie de destinatia unde alegi sa calatoresti, ziua de spitalizare poate sa coste chiar si cateva mii de euro, asadar, riscul pe care ti-l asumi daca nu inchei o polita de asigurare este unul urias.

Care sunt avantajele majore ale unei asigurari de calatorie?

Pentru a evidentia fiecare avantaj in parte, am ales sa analizam oferta de asigurari de calatorie a celor de la Generali. Este o oferta complexa, care acopera atat necesitatile unui turist simplu, cat si necesitatile unui turist pornit in aventura vietii, delimitand nu mai putin de 7 tipuri de asigurari. Asigurarile se pot incheia pentru o perioada de maxim 1 an, iar sumele acoperite ajung la 50.000 de euro.

Revenind la avantaje, o simpla asigurare ce costa 30 de lei pentru o perioada de pana la 7 zile, iti poate oferi liniste si cuprinde urmatoarele:

  • Asistenta totala, 7 zile din 7 si 24 de ore din 24. In cazul in care ai nevoie de asistenta si de ajutor, poti sa il obtii oricand cu usurinta.
  • Preluarea cheltuielilor medicale instant si acoperirea tuturor costurilor. Un mare avantaj este faptul ca nu trebuie sa platesti nimic, in cazul in care se intampla ceva. Cei de la Generali preiau cheltuielile imediat.
  • O retea mare de unitati medicale unde poti sa iti rezolvi problemele ce intervin in timpul calatoriilor. Exista un numar urias de unitati medicale care accepta asigurarile Generali, ceea ce inseamna un plus de siguranta pentru tine, indiferent de calatoria pe care alegi sa o faci.

Care sunt tipurile de asigurari pentru care poti opta?

Unii oameni calatoresc in deplina siguranta, plimbandu-se doar in centrul oraselor si vizitand obiectivele turistice accesibile, in timp ce altii prefera calatoriile pline de aventura, asumandu-si niste riscuri mult mai mari. Asiguratorul trebuie sa cunoasca acest aspect si de aceea compania de asigurari Generali are in oferta nu mai putin de 7 tipuri de asigurari facute special pentru cei care calatoresc:

  • Asigurarea Turist. Este cea mai comuna asigurare, destinata tuturor celor care calatoresc in strainatate. Aceasta asigurare acopera riscurile unui accident sau riscurile de imbolnavire pentru turistii de pana in 79 de ani.
  • Asigurare Turist Studii. Cei care calatoresc in strainatate cu scopul de a studia beneficiaza de o asigurare proprie. Spre deosebire de asiguratii din prima categorie, cei din asigurarea Turist Studii beneficiaza si de urgente stomatologice, in limita a 300 de euro. Varsta maxima in acest caz este de 60 de ani impliniti.
  • Asigurare turist cheap. Este o asigurare destinata celor cu buget redus, care calatoresc in Ungaria, Grecia, Turcia sau Bulgaria. In cazul acestei asigurari, suma maxima asigurata este de 5000 de euro, insa costul asigurarii este unul ce pleaca de la doar 21 de lei.
  • Asigurarea Turist Premium Plus. Este o asigurare complexa, ideala pentru toti cei care isi doresc cat mai mult de la propriile calatorii. Pe langa urgentele medicale si urgentele stomatologice, o astfel de asigurare acopera si riscuri precum deteriorarea sau furtul bagajelor in timpul calatoriilor, costurile intervenite ca urmare a intarzierii mijloacelor de transport sau pierderea documentelor de identitate. O astfel de asigurare este extrem de indicata pentru cei care nu vor sa isi asume nici macar un risc.
  • Asigurarea Turist Premium Dertour. Cei care calatoresc prin intermediul pachetelor turistice Dertour au la dispozitie o asigurare speciala, care acopera toate avantajele unei asigurari premium, insa cu costuri reduse.
  • Asigurarea Xtreme Adventure. Daca esti o persoana care iubeste aventura si calatoreste pentru a zbura cu parapanta, pentru a se catara pe munti sau pentru a-si incerca talentul in sporturi cu motoare puternice, exista asigurarea Xtreme Adventure. Este o asigurare care acopera toate cheltuielile aparute in timpul sporturilor extreme cum ar fi alpinismul, parasutismul, surfingul si orice activitate ce solicita intr-un mod exceptional corpul.
  • Asigurarea Profesional. Pentru cei care merg in strainatate sa lucreze, exista un alt tip de asigurare. La fel ca si in cazul asigurarii de turist, asigurarea Profesional acopera accidentele si imbolnavirile in limita a 50.000 de euro.

Unde poti calatori cu aceste asigurari de calatorie?

Cele 7 asigurari de calatorie de la Generali sunt valabile pentru orice tara din lume, diferenta fiind data de sumele asigurate. In cazul Europei, suma asigurata este de 50.000 de euro, insa in cazul celorlalte tari din lume, aceasta pleaca de la 15.000 si ajunge la 30.000 de euro.

Inainte de a incheia o asigurare de calatorie este bine sa te informezi extrem de bine si sa iti analizezi cu atentie planurile de calatorie, pentru a cunoaste care este varianta cea mai potrivita pentru tine. Desi, in teorie, o asigurare de calatorie este facultativa, gandeste-te la ea ca la o polita 100% obligatorie. In momentul in care nu ai niciun eveniment care sa iti schimbe planurile, acest lucru nu pare atat de important. Atunci cand apare ceva neasteptat, realizezi ca asigurarea este cea mai buna achizitie pe care ai facut-o.

*Sursa foto: Maxx-Studio / Shutterstock.com