Descopera canalele Amsterdamului cu o ambarcatiune pentru turisti

Amsterdam 3, foto S.Borisov

*Sursa foto: S.Borisov / Shutterstock.com

Istoria orasului Amsterdam este strans legata de apa. Cele 165 de canale ale sale au fost create de-a lungul secolelor pentru a stimula comertul si transportul, dar si pentru a extinde orasul. Canalele Amsterdamului definesc peisajul acestui oras si ii atrag pe turisti in numar tot mai mare pentru a se bucura de un altfel de circuit turistic. Mai mult decat atat, din 2010, Inelul de Canale ale Amsterdamului a fost recunoscut ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Descopera frumusetile Amsterdamului cu o ambarcatiune pentru turisti!

Plimbarea cu o ambarcatiune pe canalele din Amsterdam este un lucru cu adevarat memorabil si o buna modalitate de a descoperi atractiile orasului. Fie ca esti pentru prima oara in capitala Olandei sau esti un vizitator frecvent, totul in Amsterdam ti se va parea  magic atunci cand este privit dintr-o barca.

Croazierele pe canalele Amsterdamului dureaza in general 1 ora, timp in care vei explora inelul de canale inclus in Patrimoniul UNESCO si vei descoperi o multime de lucruri interesante despre oras. In afara de croaziera de o ora, turistii pot alege si alte tipuri de croaziere pe canalele Amsterdamului, cum ar fi excursii cu barca cu ghid pentru grupuri mai mici, excursii romantice sub lumina lunii.

Printre cei mai cunoscuti operatori de ambarcatiuni se numara Holland International, Canal, Blue Boat, Rederij Kooij. Daca doresti ca in timpul croazierei tale sa faci si cateva opriri pentru a vedea cele mai interesante obiective turistice ale orasului, atunci varianta “hop-on, hop-off”, serviciul oferit de Canal Bus, este o optiune excelenta.

Iata cateva informatii interesante despre Inelul de Canale din Amsterdam:Amsterdam 2, foto S.Borisov

*Sursa foto: S.Borisov / Shutterstock.com

De cand a inceput sa se dezvolte, in secolul al XVII-lea, Inelul de Canale din Amsterdam a devenit unul dintre cele mai frumoase peisaje urbane din lume. Construit in perioada Epocii de Aur din secolul al XVII-lea, Inelul, cunoscut local ca Grachtengordel, este format dintr-o retea de mai multe cai navigabile care se intersecteaza. Aceasta retea de canale, baraje si docuri a fost creata prin drenaj.

Cu toate acestea, ceea ce a fost initial doar o retea practica de cai navigabile ce a permis orasului sa se dezvolte frumos, a evoluat ulterior, datorita imbogatirii financiare din comertul maritim in plina expansiune, devenind, totodata, o atractie turistica de interes major.

Cele mai renumite patru canale de apa ale capitalei Olandei sunt Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht si Singel (cel mai vechi), acestea fiind motivul pentru care Inelul de Canale al Amsterdamului a intrat sub protectia Patrimoniului Mondial UNESCO in 2010. In anul 2013, Inelul de Canale a sarbatorit 400 de ani de la initierea sa si se bucura de un flux tot mai mare de turisti care profita de cele 200 de ambarcatiuni pentru a admira frumusetile orasului.

Situat in interiorul unei case, Het Grachtenhuis (Muzeul Canalelor) este o modalitate foarte buna de a afla mai multe informatii despre Inelul de Canale si evolutia sa de-a lungul secolelor, avand exponate multimedia ce aduc istoria la viata. Cei care, insa, doresc sa experimenteze prezentul si sa invete despre trecut, evenimente precum Open Garden Days si Amsterdam Heritage Days permit caselor canalelor si monumentelor din centrul orasului sa isi deschida portile pentru public.

Festivitatile pe apa – ocazii cu care canalele prin culoareAmsterdam, foto  Mtsaride

*Sursa foto: Mtsaride / Shutterstock.com

In fiecare an, canalele din Amsterdam devin gazda unor evenimente majore care au loc pe sau in jurul apelor. La sfarsitul lunii aprilie, orasul devine portocaliu pentru a sarbatori Ziua Regelui (fosta Zi a Reginei), un eveniment masiv in care canalele devin pline de petrecareti.

Croazierele pe canal sunt unele dintre cele mai populare atractii din Amsterdam. O plimbare cu ambarcatiunea pe Inelul de Canale din Amsterdam este, cu certitudine, o excelenta introducere in mai multe puncte de interes ale orasului pentru toti vizitatorii care vin pentru prima data in capitala Olandei. Exista o serie de puncte de plecare din diferite locuri ale orasului, iar tururile sunt disponibile in mai multe limbi. Fie ca este vorba de un tur de o ora, de o experienta “hop-on, hop-off” sau de o cina romantica la lumina lumanarilor, exista optiuni pentru fiecare ocazie si pentru fiecare gust.

Iata care sunt programele si preturile ambarcatiunilor pentru turisti in Amsterdam:

Day Canal Cruise:

Acest tur dureaza o ora, dispune de Audio Ghid in 18 limbi diferite si costa 16  Euro pentru adulti si 8 Euro pentru copiii cu varstele intre 4 si 12 ani.

Program: zilnic, de la 9 am la 6 pm, la fiecare 30 de minute. Punctul de plecare: din centrul orasului.

City Canal Cruise:

O croaziera ce dureaza 75 de minute, timp in care se vor putea admira canale traditionale, poduri istorice, case, vapoarele Amsterdamului si vechiul port.

Disponibil in 15 limbi straine, turul are urmatoarele preturi: 16 Euro pentru adulti si 8,5 Euro pentru copiii cu varstele intre 4 si 12 ani. Copiii care au sub 4 ani dispun de gratuitate.

Program: In timpul iernii (Noiembrie – Februarie): in fiecare zi de la 10:00 la 18:00, la fiecare ora.

In timpul verii (Martie – Octombrie): in fiecare zi de la 10:00 la 18:00 la fiecare jumatate de ora.

Punctul de plecare: aproape de Leidseplein.

Canal Bus – Hop on Hop off + Heineken Experience:

Biletul, in valoare de 37,6 Euro, este valabil timp de 24 de ore si iti ofera o plimbare de-a lungul celor mai faimoase canale din Amsterdam, cu vedere spre cele mai mari muzee ale orasului, cum ar fi Muzeul Van Gogh, Rijksmuseum si Casa Annei Frank. Biletul iti ofera, de asemenea, acces la renumita fabrica de bere Heineken.

Opririle se fac aproape de atractiile turistice, iar punctul de plecare este Central Station West.

Program: in fiecare zi de la 10:00 la 18:00 in timpul iernii si de la 10:00 la 19:00 in timpul verii.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro