Descopera castelul din Praga

Castelul din Praga

Care este cel mai de pret simbol al Cehiei? Castelul din Praga, desigur! Aici ai ocazia de a te plimba in jurul curtii sale, admirand uimitoarea arhitectura, muzeele si gradina pe tot parcursul zilei, dar mai presus decat atat, poti admira frumusetea coplesitoare a unui loc care a fost sediul regilor, imparatilor si presedintilor cehi de mai bine de o mie de ani. Intregul castel este dominat de monumentala Catedrala Sf. Vitus, care, la randul ei, este una dintre cele mai frumoase cladiri de acest tip din intreaga Europa.

Descopera secretul acestui simbol al Republicii Cehe si afla de ce acest castel face ca Praga sa fie unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Castelul din Praga este un loc in care timpul parca sta in loc.

Caracteristica cea mai faimoasa si cea mai dominanta este Catedrala Sf. Vitus. Cand intri in incinta acestei cladiri, vei descoperi un loc in care veacurile ce au trecut nu au schimbat mai nimic. Interiorul frumos decorat creat de artistii medievali este luminat la perfectiune de razele soarelui care se revarsa prin frumoasele vitralii.

Mai presus de toate, asigura-te ca nu ratezi admirarea vitraliilor realizate de artistul ceh Alfons Mucha, faimos pentru creatiile sale in stil Art Nouveau. Catedrala Sf. Vitus adaposteste, de asemenea, mormintele si ramasitele sfintilor importanti si conducatorilor cehi ce au stat in fruntea acestei uimitoare tari. Mai exact, in catedrala poti vedea mormintele Sf. Wenceslas, Sf. Ioan de Nepomuk, precum si ultimele locuri de odihna ale imparatilor Charles al IV-lea si Rudolf al II-lea. Intre timp, asigura-te ca privesti cu atentie mozaicul impunator al Judecatii de Apoi deasupra Portii de Aur si urca pana la turnul principal, pentru a putea obtine una dintre cele mai frumoase vederi ale orasului Praga, oras denumit, de asemenea, locul cu o suta de turnuri.

Nu rata micile casute de basm!

Nicio vizita a Castelului Praga nu ar fi completa fara un tur al Aleii de Aur. Aceasta mica strada medievala te va uimi cu aspectul ei pitoresc, unic in intreaga lume. Potrivit legendei, casele miniaturale colorate de aici au fost locuite de niste alchimisti care lucrau pentru imparatul Rudolf al II-lea, care dorea sa descopere Elixirul Tineretii si faimoasa Piatra Filozofala. Daca pasesti pe aceasta superba alee, nu uita sa admiri casa cu numarul 22, in care obisnuia sa lucreze celebrul scriitor Franz Kafka.

Locul in care se imbina goticul cu barocul si renascentistul

Un tur al Castelului Praga este ca o plimbare printr-un manual de arhitectura. Pe parcursul a catorva ore, poti vizita Biserica Sfantului Gheorghe cu interioarele sale mistice, goticul Palat Regal, curtea vasta in stil baroc, Palatul de vara renascentist al Reginei Ana, precum si sera ultramoderna situata in Gradinile Regale. Castelul din Praga, cu siguranta, ofera ceva pentru toata lumea. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi acolo si sa te lasi cucerit de frumusetea povestii uneia dintre cele mai importante monumente din Republica Ceha.

Locul in care Titian si Barbie se gasesc sub acelasi acoperis

Adevaratele comori ale Castelului din Praga sunt ascunse in interior. Aici poti alege sa vizitezi mai multe muzee si expozitii care sunt prezente in acest loc pe tot parcursul anului. Doresti sa vezi cu ochii tai adevarate opere de arta create de Titian sau Rubens? Atunci viziteaza Pinacoteca din Castelul Praga. Daca esti insotit de copii in excursia ta din Cehia, nu uita sa le oferi o vizita a Muzeului de Jucarii. Indiferent de gusturile pe care le ai tu sau cei care te acompaniaza, mereu vei gasi ceva care te va surprinde in mod placut in acest castel istoric ce se inalta deasupra capitalei Republicii Cehe.

Ce trebuie sa stii despre Castelul din Praga?

Castelul Praga, un simbol al Cehiei, este cel mai important monument ceh si unul dintre cele mai de pret institutii culturale din Republica Ceha.

Acest castel a fost fondat, cel mai probabil, in jurul anului 880 de catre printul Bořivoj al dinastiei Premyslid (Přemyslovci). Potrivit Cartii Recordurilor Guinness, Castelul Praga este cel mai mare castel din intreaga lume, avand o suprafata de aproape 70.000 de metri patrati. Acesta este alcatuit dintr-o compozitie de palate si cladiri bisericesti de diferite stiluri arhitecturale, de la cladiri in stil romanic din secolul al X-lea la monumente gotice din secolul al XIV-lea, fiind, desigur, un loc inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO. Celebrul arhitect sloven Josip Plečnik a fost cel responsabil pentru renovarile ample ale castelului din timpul Primei Republici (1918-1938). De asemenea, dupa ce a avut loc Revolutia de Catifea, Castelul Praga a suferit reparatii si reconstructii semnificative.

Cand este deschis Castelul din Praga?

Castelul din Praga este deschis zilnic: in sezonul de vara (1 Aprilie – 31 Octombrie) este deschis intre orele 5:00 – 24:00, iar in sezonul de iarna (1 Noiembrie – 31 Martie) castelul este deschis intre orele 6:00 – 23:00.

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

* Sursa foto: www.layoverguide.com