Descopera Dune du Pilat – “desertul” de langa orasul Bordeaux

dune-du-pilat

*Sursa foto: underworld/Shutterstock.com

La 60 de kilometri distanta de orasul francez Bordeaux, in sudul golfului Arcachon, se afla una dintre cele mai spectaculoase formatiuni naturale din Europa – Dune du Pilat. Dune du Pilat este reprezentata de o duna imensa de nisip, cu dimensiuni impresionante, ce ofera privelisti incredibile asupra imprejurimilor.

Fenomenul straniu a fost observat inca din secolulele trecute, atunci cand duna de nisip era numai o portiune net inferioara ca marime celei de azi. Cercetatorii sustin ca duna creste in fiecare an in lungime cu aproximativ 1,5 metri si se deplaseaza de-a lungul tarmului. Conform cercetarilor facute, se presupune ca duna de nisip se deplaseaza catre nord “inghitind” padurea de pini ce se afla in imediata apropiere a “desertului francez”.
Cu o inaltime de aproximativ 110 metri in prezent, Dune du Pilat, poate fi un punct ideal de observare a peisajului din jur. Extrem de variat si interesant in acelasi timp, peisajul ce poate fi zarit din varful dunei cuprinde golful Arcachon si valurile Oceanului Atlantic, o padure superba de pini si chiar lantul muntos Pirinei, atunci cand cerul este senin.

Dune du Pilat – obiectiv turistic

Avand in vedere caracterul unic al acestui fenomen, era de asteptat ca atunci cand informatiile cu privire la “desertul” din inima Europei vor fi facute publice, turistii sa dea navala in zona cu pricina. Asteptarile localnicilor insa au fost cu mult depasite de numarul extrem de mare de turisti care si-au aratat interesul fata de duna de nisip de langa orasul francez Bordeaux.

In fiecare an, aici ajung peste un milion de vizitatori de pe tot globul, iar numarul este in continua crestere. Se estimeaza ca peste 10-15 ani, daca expansiunea dunei va continua, numarul turistilor sa se tripleze.

Cum ajungi la Dune du Pilat?

Din Bucuresti pana in Bordeaux te poti imbarca intr-unul dintre autocarele Eurolines, iar din Bordeaux pana la Dune du Pilat se poate ajunge atat cu autobuzul local, cat si cu trenul. Rezerva acum biletul Bucuresti – Bordeaux pe www.eurolines.ro si pregateste-te de o noua aventura pe taramurile frantuzesti.

Ce e de vizitat in zona?

Dune du Pilat este un obiectiv turistic unic si spectaculos, insa nu este singura atractie turistica din zona. In nordul dunei exista o statiune extrem de frumoasa, statiunea Arcachon, care poate fi vizitata in orice perioada a anului, iar la 60 de kilometri se afla orasul Bordeaux.

Bordeaux este renumit pentru productia de vinuri si este adesea numit “micul Paris”. Bordeaux este un oras relativ mare, insa majoritatea atractiilor turistice sunt in centrul orasului, asa ca daca vrei sa ii faci o vizita, te poti aventura sa descoperi orasul la pas. Printre cele mai populare obiective turistice se afla:

  • Podul Jacques-Chaban-Delmas
  • Piata Gambetta
  • Piata Quinconces
  • Centrul administrativ al orasului Bordeaux – Meriadeck
  • Musee national des douanes
  • Turnul Saint-Michel

Rezerva acum biletul tau catre Bordeaux pe www.eurolines.ro.