Descopera orasul Bruxelles in luna august!

Bruxelles

*Sursa foto: INTERPIXELS / Shutterstock.com

Luna august este luna vacantelor si, fara doar si poate, este foarte greu sa alegi destinatia pe care urmeaza sa o vizitezi. Daca inca nu ai ajuns in Belgia, o recomandare excelenta ar fi orasul Bruxelles.

Capitala Europei este un oras deosebit de atragator, care in luna august isi intampina vizitatorii cu flori, festivaluri, concerte si evident, cu numeroasele obiective turistice.

Chiar daca ai ajuns in Belgia si ai vazut pana acum Atomul, mini Europa si muzeele, ai gustat din mancarea, dulciurile si berea belgiana si te-ai bucurat de fiecare minut petrecut in acest oras, luna august s-ar putea sa iti ofere o serie de surprize placute.

De ce sa vizitezi orasul Bruxelles in aceasta luna?

Pentru festivaluri. Este perioada in care ai, fara doar si poate, cele mai multe optiuni atunci cand vine vorba despre festivaluri. Muzica reggae, muzica clasica, festivaluri de teatru sau de arta, toate te asteapta sa le treci pragul. Dintre evenimentele descoperite in Bruxelles in august insa, cel mai atractiv festival este ” Covorul de flori ” din Grand Place.

Unic in lume, acesta ofera o experienta vizuala deosebita, care aduna in acelasi loc nu mai putin de 750.000 de flori.

Pentru covorul de flori din Grand Place sunt desfasurate forte incredibile:

– 100 de specialisti in gradinarit;

– organizare de evenimente cu sunet si lumini;

– alegerea celor mai frumoase flori;

– intinderea covorului pe o suprafata uriasa;

– culori, culori si din nou culori.

Un lucru care transforma covorul intr-o atractie incredibila este si faptul ca pentru crearea acestuia sunt folosite begonii, niste flori rezistente la conditii meteorologice nefavorabile, ce pot fi gasite intr-o varietate foarte mare de culori.

Experienta este completa in momentul in care urci in turnul primariei, pentru a descoperi covorul de flori de la inaltime. In felul acesta vei putea vedea toate modelele construite de specialistii florari si vei putea face o multime de poze. Covorul de flori vine intr-un contrast puternic cu intreaga piata, care are un stil arhitectonic gotic, combinat cu stiluri baroce si neogotice.

Ce trebuie sa mai stii despre festivalul covorului de flori si despre begoniile folosite in cadrul acestuia?

In primul rand, putina istorie. Primul covor de flori din Grand Place (in anul 1971) a fost rezultatul muncii lui Etienne Stautemas, arhitect nascut in 1927. Pentru artist nu a fost primul covor de flori, ci a fost rezultatul unei experiente deosebite, inceputa inca din anii 1950. A fost, cu siguranta, primul covor urias pe care Etienne Stautemas l-a realizat.

Folosind beguniile, flori pe care le iubea, acesta a reusit sa creeze, alaturi de echipa sa, nu mai putin de 1800 de covoare cu flori in orase precum Ghent, Bruges, Luxemburg, Paris, Londra, Amsterdam sau Viena.

Indiferent de locul in care au fost create covoarele, cele realizate in piata belgiana din Bruxelles au ramas intotdeauna cele mai apreciate. Motivele sunt evidente, imediat ce ajungi in uriasa piata: este considerata una dintre cele mai mari si mai frumoase piete din intreaga lume, are o istorie de peste 500 de ani si o multitudine de amprente culturale. Din anul 2000, intreaga piata a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Este bine de stiut ca festivalul begoniilor din Piata Mare are loc o data la 2 ani, asadar, daca ratezi aceasta luna august, vei mai putea sa il vizitezi doar peste doi ani. Anul 2016 reprezinta un motiv in plus sa iei in considerare o astfel de destinatie, deoarece este al 20-lea covor organizat, deci, reprezinta o ocazie speciala.  De asemenea, este bine de stiut ca festivalul are loc intre 12 si 15 august.Bruxelles

*Sursa foto: CRM / Shutterstock.com

Pentru monumente, muzee si obiective inedite. Vizitarea monumentele si obiectivele turistice din Bruxelles au un farmec aparte in luna august, atunci cand totul este viu colorat, cand temperatura are un aer optim si cand se simte mult mai puternic spiritul de vacanta. Nu trebuie sa ratezi cateva puncte cu adevarat importante:

  • Atomul. Este un monument metalic inedit, inaltat in 1958. Dimensiunile sale sunt cele care impresioneaza. Acesta este format din nu mai putin de 9 sfere, fiecare cu diametru de 18 metri. In sfere pot fi descoperite alte atractii, cum ar fi expozitii temporare sau chiar restaurante.
  • Mini Europa. La picioarele Atomului se afla un alt obiectiv inedit, ce consta in sute de cladiri si monumente reprezentative pentru fiecare tara din Uniunea Europeana. Construite la o scara de 1:25, acestea sunt, fara doar si poate, deosebite si te vor face sa te simti ca un Gulliver in tara piticilor.
  • Muzeele. Muzeul Regal al Africii Centrale, Muzeul Horta sau Muzeul Magritte sunt puncte de neratat din Bruxelles. Daca esti un pasionat al culturii, nu trebuie sa le ratezi.Bruxelles 2

*Sursa foto: Borna_Mirahmadian / Shutterstock.com

Pentru partea culinara a Belgiei. Daca esti gurmand si iti place sa gusti preparate din intreaga lume, Belgia este un paradis. Aici vei manca cele mai bune bucatele de ciocolata, aici vei bea cea mai gustoasa bere si te vei satura de cartofii prajiti. Desi sunt preparate simple, cartofii prajiti sunt specifici belgienilor, fiind considerati o mancare nationala. Fiecare colt de strada iti ofera deliciosul preparat, care se potriveste de minune cu o bere. Evident, luna august este perfecta pentru astfel de delicii.

Bruxelles este, fara doar si poate, unul dintre cele mai valoroase orase ale Europei si merita din plin sa iti petreci aici cele cateva zile de vacanta de vara. Chiar daca alegi sa te relaxezi pe o plaja in Grecia sau in Turcia in detrimentul festivalului din Grand Place, merita sa iti faci timp, macar pentru un weekend, sa te bucuri de toate obiectivele turistice din capitala Belgiei.