Descopera una dintre cele mai frumoase destinatii din Italia cu ajutorul autocarelor Eurolines!

venetia italia

*Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Te-ai intrebat vreodata unde poti sa admiri cel mai romantic apus? Esti in cautarea unei destinatii unice care sa te uimeasca si sa te incante la orice pas? Lasa-te purtat de autocarele Eurolines pana in cel mai romantic loc in Europa – orasul gondolelor, Venetia. Rezerva acum biletul catre Mestre, orasul situat pe partea continentala a Italiei, in dreptul Venetiei. 


Profita acum de reducerea care se aplica biletelor achizitonate cu 7 zile in avans! Mai multe detalii pe www.eurolines.ro


Venetia este fara doar si poate unul dintre cele mai speciale locuri in care poti sa iti petreci timpul cu jumatatea ta. Cu numeroasele cladiri istorice si canalele fermecatoare, Venetia este unul dintre cele mai vizitate orase din Italia. Atrasi de farmecul unic al locului, de peisajele incredibile si mancarea traditionala, sute de mii de turisti se inghesuie pe stradutele inguste ale Venetiei din dorinta de a afla cat mai multe din secretele bine pastrate ale orasului plutitor.

Construit acum aproximativ 2000 de ani pe o platforma facuta din piloni solizi de lemn, orasul din nordul tarii fascineaza si astazi intreaga lume. Venetia are in spate o istorie bogata pricinuita de numeroasele invazii si influente la care a fost supusa. Desi astazi, Venetia pare raiul pentru orice turist venit in vizita, pe vremuri, orasul nu era atat de popular in randul italienilor.

venetia

*Sursa foto: Gurgen Bakhshetyan/Shutterstock.com

Devenit cunoscut datorita structurii si particularitatilor care il deosebesc de orice alta locatie din lume, Venetia se bucura de o economie infloritore datorata in mare parte turismului. Milioane de turisti vin pe meleagurile italienesti din toate colturile lumii pentru o plimbare cu gondola sau o fotografie in care sa apara pe fundal casele colorate de pe insula Murano.

Venetia are peste 417 de poduri, printre care se remarca Podul Rialto si Podul Suspinelor. Unul dintre cele mai faimoase locuri pentru fotografii din Venetia, Podul Rialto, este fara indoiala un loc pe care nu trebuie sa il ratezi. Fie ca vrei sa ramai cu o amintire memorabila sau sa admiri pur si simplu frumusetea orasului, Podul Rialto este printre primele obiective turistice le care trebuie sa le vizitezi.

podul rialto

*Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Cel de-al doilea pod pe care ti-l recomandam este Podul Suspinelor. Denumit astfel din cauza detinutilor trimisi la moarte prin pasajul celebru, Podul Suspinelor este una dintre cele mai spectaculoase constructii de acest tip din Venetia.

Pe langa podurile care trezesc admiratia tuturor turistilor, Venetia este cunoscuta pentru numarul impresionant de palate care se afla in perimetrul orasului. Cel mai vizitat palat de aici se numeste Palatul Dogilor si reprezinta o adevarata opera de arta. Palatul construit in stil gotic la mijlocului secolului al XIV-lea reprezinta unul dintre simbolurile orasului si totodata unul dintre cele mai cautate obiective turistice. In prezent, palatul detine titlul de muzeu si poate fi vizitat de catre curiosi. Se spune ca un sejur in Venetia este incomplet fara o plimbare cu gondola si o vizita la Palatul Dogilor, asa ca asigura-te ca le pui pe ambele pe lista.

venetia- 2

*Sursa foto: Vishnevetskiy/Shutterstock.com

Daca sejurul pe care il planifici in Venetia este mai lung de 2-3 zile iti recomandam excursiile de o zi pe insulele Murano si Burano. Devenite cunoascute datorita fatadelor colorate ale caselor, insulele din nordul Venetiei sunt desprinse parca din paradis.


Descopera farmecul unic al celui mai romantic oras din lume intr-un sejur de vis alaturi de partenerul tau. Rezerva cum biletele pentru Mestre si profita de pretul promotional pentru tichetele cumparate in avans. Mai multe detalii – www.eurolines.ro.