Destinatie noua: Annecy – oraselul care pare desprins dintr-o poveste

annecy-1

*Sursa foto: milosk50/Shutterstock.com

Odata cu noul parteneriat incheiat intre Eurolines Romania si FlixBus, autocarele noastre te vor purta in sute de destinatii noi, printre care si Annecy – oraselul francez care pare desprins din povestile cu printi si printese. 

Situat in nordul Alpilor Francezi, Annecy este un orasel medieval asezat pe malul lacului omonim. De o frumusete rapitoare si un farmec aparte, atat lacul, cat si oraselul, au devenit principalele atractii turistice ale zonei.

Orasul Annecy a fost construit in jurul unui castel ce dateaza inca din secolul al XIV-lea si poarta numele de “Venetia din Alpi (sau din Savoie)” datorita canalelor romantice care imparte asezarea medievala in mai multe zone pitoresti. Amintind de faimosul oras plutitor din Italia, Annecy reuseste sa atraga un numar foarte mare de turisti datorita peisajelor unice care pot fi admirate in jur, dar si cladirilor vechi foarte bine intretinute.

Ce poti sa faci in Annecy?

Odata ajuns in Annecy, trebuie neaparat sa faci o vizita lacului omonim si centrului orasului.

Lacul Annecy este cel de-al treilea cel mai mare lac din Franta si este cunoscut ca fiind cel mai curat lac de pe continent. Format acum aproximativ 18.000 de ani, lacul Annecy te va uimi prin frumusetea peisajelor si claritatea apelor. Lacul acopera o suprafata de 251 kilometri patrati si este inconjurat de asezari omenesti, care mai de care mai spectaculoase. Din Annecy pana la lacul cu acelasi nume poti ajunge cu un autobuz local, calatoria durand mai putin de cateva zeci de minute.

lacul annecy

*Sursa foto:  Pearl Media/Shutterstock.com

Printre activitatile pe care le poti desfasura in zona lacului se afla plimbarile cu bicicleta pe marginea lacului si plimbarile cu barca.

Centrul Vechi al orasului Annecy este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase locuri pe care vei avea ocazia sa le vezi vreodata in aceasta lume. Fermecator, plin de culoare si incredibil de bine intretinut, centrul vechi al orasului este locul de care te vei indragosti iremediabil.

Construit in jurul castelului (Chateau d’Annecy), Annecy este un orasel asemanator celor despre care povestitorii ne pomeneau in basmele nemuritoare ale copilariei. Annecy te va incanta inca de la inceput cu terasele si restaurantele aflate pe malul canalelor, cu florile multi-colore asezate la fiecare geam si cu cladirile superbe ridicate in vremuri de mult uitate.

Care este cea mai buna perioada pentru a vizita Annecy?

Annecy este superb in orice anotimp insa parca primavara se intrece pe sine. Plin de culori, miresme si vietuitoare, Annecy parca se trezeste la viata odata cu plecarea iernii.

annecy-3

*Sursa foto: Pocholo Calapre/Shutterstock.com

Cum ajungi in Annecy?

De cand autocarele Eurolines Romania au devenit autocare verzi este din ce in ce mai usor sa calatoresti. Descopera alaturi de soferii nostri peste 1000 de destinatii noi si redescopera placerea de a calatori.

Afla mai multe despre pe Tot ce trebuie sa stii despre FlixBus

Pentru a ajunge la Annecy tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi un bilet din agentiile Eurolines Romania si sa te pregatesti de o noua aventura.