Destinatie noua: Cesky Krumlov – “perla” medievala a Cehiei

cesky-krumlov

*Sursa foto:  JeniFoto/Shutterstock.com

Cesky Krumlov este un orasel colorat cu numai 13 000 de locuitori ce se afla in sudul Cehiei, foarte aproape de granita tarii cu Austria. Foarte asemanator cu capitala tarii  – orasul Praga -, Cesky Krumlov este impanzit cu cladiri medievale ce par desprinse din vremuri de mult apuse. Descopera si tu “perla” medievala a Cehiei cu ajutorul autocarelor Eurolines Romania si Flixbus!

De ce merita sa vizitezi Cesky Krumlov?

Cesky Krumlov este una dintre cele mai cautate destinatii din Cehia. Majoritatea turistilor care ajung in Praga isi rezerva cel putin o zi pentru a descoperi frumoasa asezare din inima Europei situata la mica distanta fata de capitala. Ceea ce face Cesky Krumlov atat de special este pe de-o parte arhitectura deosebita a cladirilor, iar pe de alta parte mosternirea culturala extrem de valoasa pe care acesta o detine. Pe langa zecile de cladiri superbe, Cesky Krumlov se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase castele de pe continent.

Ce obiective turistice nu trebuie sa ratezi in Cesky Krumlov?

Cesky Krumlov, asa cum am mentionat si mai devreme, se bucura de un numar mare de turisti datorita cladirilor superbe construite in stil baroc. Printre cele mai cunoscute obiective turistice se afla:

  • Centrul Vechi – atunci cand vorbim despre orase medievale, un lucru e clar: centrul vechi trebuie sa fie prima atractie turistica pe care o vizitezi. Indiferent de perioada pe care decizi sa o petreci in Cesky Krumlov, asigura-te ca ajungi macar o data in centrul vechi al orasului si petreci cateva ore pe stradutele inguste si pietruite.
  • Castelul Cesky Krumlov – complexul ce contine castelul Cesky Krumlov este cel mai vizitat loc din oras si nu e de mirare ca toate privire turistilor ajunsi aici se atintesc catre acesta locatie. Datand inca din secolul al XIII-lea, castelul Cesky Krumlov gazduieste azi un muzeu superb. Bineinteles, la fel ca in cazul oricarui castel important, in jurul acestei constructii s-au tesut numeroase legende si povesti, unele mai infricosatoare, altele de-a dreptul amuzante. Una dintre cele mai cunoascute legende este cea legata de “White Lady” (n.r. Doamna Alba) in care este mentionata Perchta von Rosenberg, fiica unui conte ceh, care a fost blestemata de catre sotul ei pe patul de moarte si a ramas sa bantuie castelul.
  • Raul Vlatava – Vlatava traveseaza atat Praga cat si oraselul Cesky Krumlov si formeaza una dintre cele mai frumoase privelisti din tara. Daca vrei sa te bucuri de o plimbare romantica in nuante medievale iti recomandam sa nu ratezi acest loc. De asemenea, daca esti amator de adrenalina, n-ar trebui sa ocolesti cluburile de sporturi extreme care organizeaza curse de rafting pe Vlatava.

Cum ajungi in Cesky Krumlov?

Datorita parteneriatului incheiat intre Eurolines Romania si FlixBus acum poti ajunge la mai mult de 1000 de destinatii europene. Printre acestea se numara si Cesky Krumlov, orasul medieval al Cehiei pe care nu trebuie sa il ratezi. Daca vrei sa ii faci o vizita, tot ce trebuie sa faci este sa faci o vizita uneia dintre agentiile Eurolines Romania si sa iti rezervi un bilet catre Cesky Krumlov.