Destinatie noua: Lubeck – orasul pasionatilor de arhitectura

lubeck-3

*Sursa foto:  Leonid Andronov/Shutterstock.com

Lubeck este un oras superb situat in nordul Germaniei, la numai 58 de kilometri de Hamburg. Ceea ce il face atat de deosebit este centrul medieval al orasului, unic prin partile acestea ale tarii. Astfel, daca iti doresti sa vizitezi o destinatie spectaculoasa, care sa nu fie deloc aglomerata, iti recomandam sa treci Lubeck pe lista.

Nu stim cum esti tu, dar noi cand auzim de orasele medievale parca ne-ai povesti de cea mai de pret comoara ascunsa pe te miri unde. Pentru ca cele deja cunoscute sunt deja pline ochi de turisti, iar cele necunoscute sunt … ei bine, necunoscute … atunci cand gasim o destinatie noua care are un centrul medieval splendid ne vine sa plecam pe loc intr-acolo de indata.

Lubeck – “perla” medievala din nordul Germaniei

Cand am auzit prima oara de Lubeck, acest oras deosebit din nordul Germaniei, ne-am gandit ca n-ar fi asa multe de aflat despre el si nici de vazut n-ar fi cine stie ce, insa la o privire mai amuntita pe lista obiectivelor turistice, vei observa ca Lubeck este o destinatie turistica in toata regula care merita toata atentia noastra.

Fiind singurul oras din nordul tarii care are un centru medieval atat de bine pastrat, Lubeck a reusit sa atraga atentia mai multor publicatii online cu fotografiile realizate acolo. Desi orasul a fost victima unor bombardamente devastatoare in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, majoritatea cladirilor avariate au fost reconditionate sau construite. Astfel, datorita frumusetii autentice pe care acesta o pastreaza, centrul vechi al orasului a devenit partea a patrimoniului mondial UNESCO.

Ce poti sa faci un weekend in Lubeck?

Lubeck este un oras linistit, preferat indeosebi de pasionatii de arhitectura. Datorita cladirilor vechi construite in stilul gotic, Lubeck s-a facut remarcat in randul destinatiilor din nordul tarii si a reusit in ultimii ani sa atraga si turisti straini.

Daca vorbim de arhitectura, cladirile pe care n-ar trebui sa le ratezi in timpul vizitei tale sunt cu siguranta cele din centrul vechi, in special cele sapte biserici care se disting cu usurinta de la departare datorita turnurilor inalte.

lubeck-2

*Sursa foto:  Leonid Andronov/Shutterstock.com

Marienkirche, cea mai mare dintre ele, este si cea mai cunoscuta biserica din Lubeck. Construita intre anii 1250 si 1350, cladirea impunatoare este unul dintre simbolurile orasului. Caramida rosie si acoperisul verde o fac sa se diferentieze de cladirile din jur. Eleganta si impresionanta atat din exterior, cat si in interior, Marienkirche trebuie sa se afle pe lista obiectivelor turistice pe care n-ai voie sa le ratezi in Lubeck.

Pe langa cele sapte biserici importante din oras, Lubeck se mandreste cu doua porti superbe, Holstentor si Burgtor. Ambele merita vizitate (si fotografiate), in special datorita muzeelor care se gasesc in apropiere. Despre Holstentor  se spune ca este structura emblematica a orasului si ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din Lubeck.

lubeck-1

*Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Cum ajungi in Lubeck?

Desi Lubeck pare o destinatie oarecum indepartata si greu de atins, nu e nevoie sa iti faci griji. Fa-ne o vizita la una dintre agentiile noastre si rezerva-ti acolo un bilet catre Lubeck. Descopera frumusetea acestui “paradis” medieval cu ajutorul  Eurolines Romania si FlixBus si intoarce-te acasa cu un bagaj plin de suveniruri si amintiri!