Freiburg – ghid de oras

freiburg

*Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Freiburg este un centru universitar important din sud-vestul Germaniei cunoscut pentru constructiile medievale, clima excelenta si peisajele pitoresti. Cu o populatie de aproximativ 220,000 de locuitori, Freiburg reprezinta unul dintre locurile ideale pentru un city-break de cateva zile.

Vremea insorita din Freiburg este cu siguranta marele atuu al locatiei, temperaturile fiind extrem de placute in toate perioadele anului calendaristic. Freiburg are o gramada de lucruri de oferit pe plan turistic, incepand de la monumente istorice si opere de arta impresionante pana la cladiri splendide si restaurante cu preparate delicioase. Indiferent ca preferi sa petreci o dupa amiaza in cautarea celor mai bune cafenele si restaurante sau sa te plimbi prin centrul vechi al orasului, la finalul zilei expeditia ta va fi un real succes. In cazul in care vrei sa faci o vizita acestui oras, insa nu stii inca ce iti poate oferi mai exact, echipa Eurolines iti prezinta cele mai importante atractii turistice din Freiburg:

  1. Catedrala din Freiburg

Fiecare vizitator care ajunge in Freiburg isi rezerva macar cateva minute sa admire una dintre cele mai frumoase constructii – catedrala mare din inima orasului. Aici, poti descoperi o mica parte din istoria locala prin vizitarea monumentului impunator. Spre deosebire de alte biserici ce au fost incepute in Evul Mediu, catedrala din Freiburg a fost finalizata inainte de terminarea perioadei medievale, mai exact in 1330. Constructia de 116 metri inaltime te va fascina cu siguranta, iar vizita la catedrala va repezenta unul dintre momentele cheie ale sejurului tau.

  1. Primariile din Freiburg

In Freiburg atat cladirea in care s-a aflat primaria orasului, cat si cea in care functioneaza pentru moment sunt considerate obiective turistice importante. Prima a fost construita intre anii 1557 si 1559 din mai multe case vechi puse laolalta. Fatada spectaculoasa este punctul principal de atractie, insa nici interiorul nu se lasa mai prejos. Cladirea noua a fost ridicata la sfarsitul secolului al XIX-lea, lucrarile incepand abia in anul 1896. Desi a fost construita intr-un stil arhitectural diferit, cladirea noua a primariei este la fel de valoroasa din punct de vedere istoric si turistic pentru orasul Freiburg.

  1. Martinistor

Martinistor este cel mai vechi turn al fortificatiei din Freiburg, care inca se mai afla in picioare. Inalt, impunator si deosebit de frumos, turnul ce apartine secolului al XIII-lea este unul dintre obiectivele turistice care nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta.

  1. Poarta Breisacher

Cladirea situata la intersectia dintre strada Rempart si strasa Garten este singura poarta din vechea cetate care a supravietuit de-a lungul secolelor. Construita in stil baroc in anul 1677, in timpul ocupatiei franceze, poarta Breisacher reprezinta o pata de culoare in peisajul medieval pe care o sa il zaresti la fiecare colt al orasului.

  1. Freiburg Bachle (canalele mici)

Canalele din Freiburg sunt parte intregrata a centrului istoric din oras si au fost folosite initial pentru a aproviziona orasul cu apa. In zilele noastre, utilitatea acestor canale a fost schimbata, in majoritatea timpului fiind folosite ca loc de joaca pentru copii si adulti deopotriva.

In jurul canalelor din Freiburg s-a tesut si o legenda interesanta care spune ca orice turist care paseste in interiorul canalului se va intoarce cu siguranta in Freiburg in viitorul apropiat. Asadar, daca te indragostesti de orasul german si vrei sa fii sigur ca vei reveni, profita de orice ocazie sa calci in apele canalelor mici.

Pregateste-ti vizita in Freiburg din timp! Rezerva biletele de autocar pe www.eurolines.ro si profita de timpul ramas pana la vacanta pentru a planifica in amanunt fiecare zi a sejurului.