Hanovra – ghid de oras

HanovraDe la arhitectura si infrastructura inovatoare, la zone locale de recreere extrem de atractive in regiunile inconjuratoare, Hanovra, capitala statului (landului) Niedersachsen, se mandreste cu multe contraste interesante.

Hanovra este, in mod sigur, un oras cultural, aici gasindu-se aproximativ 50 de teatre diferite, opera nationala si numeroase muzee si galerii ce atrag mii de iubitori de arta si cultura in fiecare an. Una dintre cele mai populare strazi comerciale din Germania – Georgstrasse – atrage oameni din toate colturile lumii, oameni ce doresc sa cumpere lucruri sofisticate, dar care doresc, totodata, sa se relaxeze in oricare dintre numeroasele cafenele confortabile din centrul istoric al orasului.

Farmecul special al orasului Hanovra este, insa, redat de multitudinea de spatii verzi si de oazele sale infloritoare. Cu Gradinile Regale ale Herrenhausen-ului, nepretuita padure Eilenriede ce se intinde in centrul orasului, raul Leine si cu flerul maritim al lacului Maschsee ce se gaseste la marginea orasului, orasul Hanovra isi relaxeaza vizitatorii cu locuri umbroase si o varietate mare de activitati de agrement si distractie. Un spectru divers de evenimente sportive, concerte in aer liber si festivaluri importante au loc pe tot parcursul anului in capitala landului Niedersachsen, fiind astfel un loc extrem de atractiv atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Cele mai mari evenimente ale orasului sunt Schützenfest, festivalul lacului Maschsee si Competitia Internationala de Focuri de Artificii de la Gradinile Regale ale Herrenhausen-ului, care au dobandit o reputatie la nivel mondial, atragand anual vizitatori din toate colturile planetei.

Mai mult decat atat, Hannover este inconjurat din toate partile de zone de recreere locale, unde oamenii isi pot petrece timpul liber intr-o maniera mai mult decat placuta. Cele mai populare astfel de zone sunt lacul Steinhuder Meer, impadurita creasta Deister, terenul agricol al regiunii Calenberger si lunca vaii Leine, toate oferind o gama diversa de activitati distractive si recreative atat pentru cei tineri, cat si pentru cei varstnici. De asemenea, casele istorice cu ornamente din cherestea, specifice acestui oras, reliefeaza un context pitoresc pentru turistii iubitori de arhitectura.

Fiind situat in mijlocul Germaniei si al Europei, Hanovra este, totodata, un centru comercial si o locatie atractiva pentru afaceristii interni si internationali. Infrastructura joaca un rol esential in economia acestui oras, Hanovra dispunand de un aeroport de foarte mare succes, fiind, de asemenea, situat la intersectia celor mai importante autostrazi germane si europene. Iar pentru ca vizitatorii au nevoie sa se poata deplasa usor si rapid la orice punct turistic al orasului, ei nu vor avea nicio grija in Hanovra, deoarece acest oras dispune de un sistem de transport public accesibil si confortabil ce face legatura intre toate atractiile turistice principale din toata regiunea.

Planuiesti sa vizitezi Hannover si nu stii ce atractii turistice merita atentia ta?

Viziteaza Gradinile Regale Herrenhausen!

Aceste gradini maiestoase au fost proiectate in secolul al XVII-lea in maniera franceza si sunt unele dintre gradinile baroce cel mai bine conservate din intreaga Europa. Din 2013, turistii pot vizita in interiorul acestor gradini regale si Palatul Herrenhausen care, in acea perioada, a fost refacut complet in mod original, plus un muzeu. La fel de interesante si de atractive pentru turisti sunt Gradina Botanica Berggarten, care se gaseste in apropiere de Gradinile Regale Herrenhausen, precum si superbele Gradini Georgengarten English.

Distreaza-te pe lacul Maschsee si viziteaza noua Primarie!

Un paradis maritim in mijlocul orasului! Vasele de croaziera moderne plimba pasageri pe tot lacul, oferindu-le o experienta placuta si oprindu-se in diverse puncte interesante ale orasului. Chiar in apropiere, turistii au ocazia sa descopere superba cladire a Primariei, construita in stilul castelelor gasite pe valea Loarei, in Franta. Urcand pana la cupola primariei, care se gaseste la o inaltime de 97 de metri, te vei bucura de o experienta unica, calatoria cu ascensorul fiind, in sine, o distractie nemaintalnita in restul lumii.

Viziteaza Centrul Vechi!

Cladirile istorice ornate cu cherestea intr-un stil specific acestei regiuni ale Germaniei iti vor incanta privirea la fiecare pas in centrul vechi din Hanovra. Cele mai atractive cladiri din aceasta zona a orasului sunt, in mod sigur, impozanta Biserica a Pietei si vechea Primarie, acestea fiind construite in caramida rosie, intr-un stil gotic extrem de interesant. Plimba-te pe aleile pitoresti ale acestui centru istoric si descopera buticurile de moda, cafenelele si restaurantele. Raul Leine curge usor la doar cativa metri distanta, iar bancile raului sunt niste locuri retrase ideale pentru a te relaxa.

Aventureaza-te alaturi de animalele salbatice din Gradina Zoologica a orasului!

Hannover Adventure Zoo se afla in inima orasului si are o tema zoologica unica ce atrage anual milioane de vizitatori entuziasti. Intra in lumea incantatoare a animalelor exotice si descopera mai mult de 3000 de animale, printre care se regaseste si ursul polar.

Nu uita de cumparaturi!

Georgstrasse si alaturatul Bahnhofstrasse sunt doua dintre cele mai frecventate strazi comerciale din intreaga Germanie! Si nu exista doar atat! Niki-de-Saint-Phalle-Promenade, fermecatorul centru istoric si mall-urile din Hanovra sunt un adevarat paradis pentru cei care doresc sa faca diverse cumparaturi in orice moment al anului!

Pentru rezervari si informatii suplimentare, va invitam pe www.eurolines.ro

Hanovra 2