Iarna in Florenta!

Florenta este inima Toscanei si una dintre cele mai romantice si mai frumoase zone din lume. Italienii sunt foarte mandri de orasul lor, iar turistii dau navala in Florenta pentru arhitectura, pentru o escapada seducatoare sau pentru gastronomia de top. In Florenta poti ajunge usor si in siguranta cu atocarele Eurolines, iar iarna este un anotimp perfect pentru a testa tot ce are mai bun de oferit acest oras incredibil. Iata ce sa faci in Florenta in vacanta de iarna si in ce restaurante elegante sa te opresti…

Iarna in Florenta!

– Mergi la shopping in San Lorenzo Market – se intinde de la Piazza S. Lorenzo si pana pe strada Ariento, in jurul Bisericii San Lorenzo din centrul istoric al orasului si este cea mai mare si mai importanta piata din Firenze.

 – In Florenta, ca si in alte mari orase, exista ghizi care ofera tururi gratuite de doua zile, care presupun cunoasterea in detaliu a superbului oras. Tururile pornesc de la Santa Maria Novella si te poarta printre cele mai frumoase resedinte si muzee din Florenta.

– Viziteaza maretul Palat Strozzi si tine cont de faptul ca in fiecare joi, de la 6 la 10 seara, intrarea este gratis!

– Mergi la o cafea la etajul al doilea al celebrei Oblate Library, in Cafeteria Oblate. Este o adevarat scena a manifestarilor culturale locale in Florenta, iar intrarea este gratis.

– Viziteaza Basilica of Santa Maria Novella, una dintre cele mai frumoase biserici din Florenta, unde vei gasi la intrare si o farmacie celebra, cu produse preparate din plantele medicinale cultivate de catre manastire.

– Mergi neaparat la una dintre cele mai mari biserici din Europa: Santa Maria del Fiore, comparabila doar cu St Peter din Roma sau St Paul din Londra.

– Daca vrei sa faci shopping in stil mare, atunci mergi la Mall-ul din afara orasului, de pe via Europa 8, unde vei gasi haine de firma si branduri ca Fendi, Armani, Gucci sau valentino.

 

Iata ce restaurante din Florenta sa testezi iarna aceasta:

Caffè Amerini – o cafenea medievala cu tusa contemporana, in care se servesc sandvisuri si gustari.

Da Nerbone – este un restaurant vechi, excelent, unde se folosesc doar produse de la producatorii locali.

Alla Vecchia Bettola – o trattoria italiana clasica! Fiti atenti: este inchisa duminica si lunea!

Baldovino – este un restaurant modern, cu meniuri italine clasice, dar si pizza napoletana.

Cantinetta dei Verrazzano – aici gasesti gustari, prajituri, panini si sandvisuri.

Buca Lapi – aici poti degusta cea mai grozava bistecca alla fiorentina din oras si unele dintre cele mai bune vinuri. Este si cel mai vechi restaurant din oras, fondat in anul 1880.

Osteria del Caffè Italiano – poti consuma sandvisuri si un pahar de vin sau meniuri complete toscane.

Cibrèo – un adevarat templu al bucatariei toscane, rustic-chic.

Enoteca Pinchiorri – este o sala aproape austera, insa meniul este savuros: fructe de mare cu stafide, salate toscane, briose din ciocolata de casa.

Rossini – un restaurant cu o stea Michelin, aflat in Palazzo Gianfigliazzi, langa Ponte Vecchio. Incerca aici melanzane croccanti alla parmigiana (vinete cu parmezan) si un desert somptuos.